Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kusura bakmayın anlamadığım bir nokta var, sıkı önlemler alınmazsa İtalya gibi olabiliriz deniliyor, peki İngiltere ve Hollanda gibi ülkelerde ölüm oranı neden bu kadar yüksek değil. Eğer nüfusla alakalı ise bizim nüfusumuz da genç sayılır.

Hollanda ve İngiltere'de vaka sayısı az İtalya'da 1 günde çıkan bu 2 ülkede 2 ayda çıkandan fazla bir de Hollanda nüfusu az bizim İstanbul gibi bir ülke ondan doğru karşılaştırma olmaz bize en çok benzeyen ülkeler İtalya ve İran sağlık şartlarında bunlardan iyiyiz tabii ama umursamazlık seviyemiz bunlardan aşağı kalır değil.

Hollanda ve İngiltere'de vaka sayısı az İtalya'da 1 günde çıkan bu 2 ülkede 2 ayda çıkandan fazla bir de Hollanda nüfusu az bizim İstanbul gibi bir ülke ondan doğru karşılaştırma olmaz bize en çok benzeyen ülkeler İtalya ve İran sağlık şartlarında bunlardan iyiyiz tabii ama umursamazlık seviyemiz bunlardan aşağı kalır değil.
Şuan için az ama önlem alınmazsa o ülkelerde de İtalya'daki vaka sayısı kısa zamanda yakalanabilir sanırım.Bu ülkeler neyine güveniyor onu anlamadım.

BM'nin talebi üzerine İran geçici olarak koronavirüs ile bağlantılı olarak 85.000 mahkumu serbest bıraktı. BM bu talebi bir hafta önce yaptı, çünkü ülkedeki hapishaneler aşırı kalabalık ve bu nedenle büyük bir risk oluşturuyor.

İran'da 853 kişi COVID-19'dan öldü. Buna ek olarak, ülkede on beş bin doğrulanmış enfeksiyon var.

ABD yatırım bankası Goldman Sachs Salı günü, Çin ekonomisinin 2020 yılının ilk çeyreği sonunda bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 9 daralacağını tahmin ediyor. Daha önce, banka yüzde 2,5 büyüme öngürmüştü.

Çek Cumhuriyeti, virüsün hızla yayılmasını önlemek için yakında tamamen kilitlenmeyi bekliyor.

Avrupa Birliği, geçen hafta Amerikalıların devralmak istediği söylenen koronavirüse karşı aşı üzerinde çalışan bir Alman biyoteknoloji şirketi olan CureVac'a 80 milyon € yatırım yaptı.

2 hafta boyunca hijyeninizi saglayin.duzenli uyku vs ne gerekiyosa yapin.yazacagim şeyler dalga konusu olur diye yazmiyorum,ama zaten bilgiye acik insanlar,dar goruslu olmayanlar anliyor sosyal medyada gerekli şeyleri takip ediyorlarsa.asi bulunacak ama virusun ve kaosun bitmesi haziranı bulur diyolar.24 mart haftasi onemli imis,bikac uzman söyledi diyelim

Belçika'da 185 yeni korona enfeksiyonu tespit edildi ve toplam doğrulanmış enfeksiyon sayısı 1.243'e ulaştı. Şu anda 79'u enfekte olan 361 enfekte insan hastaneye kaldırıldı. Belçika'da toplam 10 kişi COVID-19'un etkilerinden öldü.

Marketten geliyorum, un-makarna-camasir suyu ve kıç kağıtları bitmiş.

Haritayı her açtığımda rakam artıyor.

Bugüne kadar çok korkmuyordum ama iş baya ciddi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt