Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hollanda: Hafif şikayetler için doktora başvurmanız gerekmez. Daha önce doktorların koronavirüs ile ilgili birçok telefon görüşmesinden baskı altında olduğu ortaya çıktı.
Hollanda sağlık sistemi topyekün rezil. Geçen aradım eşimin başı ağrıyor diye çok şiddetli bir kaç gündür ibrofen içsin diyor randevu bile vermedi

Ortalığı bilinçli olarak velveleye veren bir kısım insan var, bunların sayıları çok az. Ortalığı karıştırma niyeti olmayan ama çevresinden etkilenip ekstra olumsuzluk yayan bir güruh var sayıları orta seviyede bu grubu aşağıda açacağım. Bir de ortalığı bilinçli olmadan karıştıran cahil bir grup var bunların sayısı epey fazla.

Bahsettiğim ikinci grup şu, atıyorum 30'lu yaşlarda bir tanıdığı virüse yakalanıp ölüyor ama ölen kişinin kronik sıkıntısı var, bunu sosyal medyadan yayıyor ama kronik rahatsızlık kısmından bahsetmiyor ve bilgi ''artık gençlerde ölüyor'' diye yayılıyor cahil grup ile birleşince ortalık hepten karışıyor. Yine benzer şekilde mesela İtalya'da sadece aşırı riskli veya 80+ yaşa ayrılmış bir hastanede görev yapan bir doktor, doğal olarak yakın çevresine veya sosyal medyada aşırı umutsuz ve can sıkıcı bilgiler aktarıyor, aynı yukarıdaki örnekte olduğu gibi burada da '' aşırı riskli grup + 80 üzeri yaş'' detayı arada kaynıyor.

Yani demek istediğim, evet sıkıntı büyük lakin bu gibi algısal sıkıntılarda çok fazla, insanları paniğe sevk etmemek için azami çaba sarfetmek gerek. Şu başlıkta son 50 sayfanın en az 30'unda yukarıda bahsettiğim durumlar mevcuttur çok rahat bir şekilde. Bir de bunu genel sosyal medya özelinde düşünün, durum vahim hakikaten.

Panik olmazsa bu toplum önlem almaz. Bence bu topluma panik ve kaos lazım. Rahat bir milletiz.

Hollanda sağlık sistemi topyekün rezil. Geçen aradım eşimin başı ağrıyor diye çok şiddetli bir kaç gündür ibrofen içsin diyor randevu bile vermedi
Ayrıca hijyende lesh bir ülke Avrupanın en az el yıkayan ülkesiymiş.

Envoyé de mon Huawei P30 en utilisant Tapatalk

Rusya ve cin degil bence Turkiyede gercekleri soylemiyor. Corana virusu Turkiyeye bukadar gec gelmesi bana pek inandirici gelmiyor. 47 kisi tespit edilmeside gercegi yansittigini dusunmuyorum. Durum sandiginizdan daha vahim.

Yuksek tansiyonu, seker hastaligi ve astma gibi hastaliklari olan insanlar o soylenen 5% tehlike grubuna giriyor. Evet genc nufusu olan bir ulkeyiz, ve suana kadar soylenene gore bagisiklik sistemi iyi olduklari icin genclere siradan bir grip gibi gelir bu virus.

Ama unutmayin 40+ yaslarindaki vatandaslarimiz cogu en kotu hastaliklara sahip. Italya gibi olursa Turkiye cok kotu gunler bekleyebilir bizi.

Lutfen herkez dikkatli olsun, ozelikle yasli ve hasta insanlara karsi daha hassas ve duyarli olun bunun sakasi yok. Ben 1 haftadir annem ve babam yanina gitmiyorum. Avrupada suan hasta insanlar evden cikamiyor ve burdaki senaryonun aynisi Turkiyedede yasanacaktir.

Şimdi NTV'de konuşuyorlar.

Imperial College tavsiye niteliğinde yayınladığı araştırmada bu strateji ile gidilirse 200-250 bin ölüm olacağı söylenmiş. Sağlık hizmetlerinin de uzun bir süre kapasitesinin 8 katından fazla çalışacağı söylenmiş.

Hükumet ise hala yasak değil tavsiye veriyormuş.

Hollanda ve ilgiltere özeli mi bu sayı yoksa dünya geneli mi

Eğleniyor muyuz @modlar?

Bunca banlanan insanın günahı çıkıyor sizden!!!!!

Hollanda cok gec onlem aldi, cok gec bir kac yeri kapatma karari aldilar. Dun de hollanda basbakani cikip ulkenin buyuk bir bolumu bu viruse yakalanacak dedi, bunu Turkiye'de saglik bakani soylese neler olurdu acaba.

Bence ne dediğini bilmiyorsun kadim dostum.

Gayet ne dediğimi biliyorum. Şu mesajıma bakar mısın;

Yer: Hatay

Kimsenin umurunda değil. Öğle saatlerinde muayene eldiveni takıp bankamatiklere gittim. Millet bana uzaydan gelmişim muamelesi yaptı. Şiddetli yağmur var herkes sokakta. Ben artık adım atmam sokağa!

Şu adamlar varken salgınla nasıl mücadele edebilirsin ki . . . Ablamın whatsapptan attığı mesajı paylaşayım.

E40FC74E-54E6-4BDB-B2C4-D3C745E140E6.webp

Hollanda cok gec onlem aldi, cok gec bir kac yeri kapatma karari aldilar. Dun de hollanda basbakani cikip ulkenin buyuk bir bolumu bu viruse yakalanacak dedi, bunu Turkiye'de saglik bakani soylese neler olurdu acaba.

Sağlık bakanı söylediğinde tepki vereceklerin bir çoğu, reyzin sesiyle mevzuyu dinlediğinde yumuşak bir şekilde karşılar. Ayrıca yarın reyzin çıkıp aynı şeyi söylemeyeceğinin garantisi yok yaw

Bişey olmazcı kesime acımam ama kurunun yanında yaşta yanacak. Sen kendi canını sevmiyorsan devlet ne yapsın ki. Bence adam realist konuşmuş buna bizim ülkenin yarısı yakalanacak, yaşlılar çıkmasın evden bir süre gençlerde atlatacak yani bir şekilde rakamlar ortada. Ülkeye aylarca kilit vuracak değil kimse bu iş büyüyecek her türlü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt