Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu corana virusu nornal influensadan daha tehlikeli degilse neden suan WHO pandemi ilan etti?

1. Butun dunyada panik havasi var, cogu ulkede okullar, is yerleri, eglence mekanlari kapali suan. Ucak, tren vesaire transportlar buyuk cogunlugu durduruldu.

2. Amerika ve bir kac ulke disinda borsa tepe taklak oldu. Buyuk firmalar buyuk zarara ugradi, Ucak firmalari yakin zamanda iflas edecek duruma gelecek.

3. Evde karentina alinanlar suanlik devlet yardimi aliyor, bazi ulkelerde ise yardim olmuyor. Peki bu insanlar nereye kadar dayanacak?

Diyelim biyolijik bir saldiriysa korana virusu, bundan kim faydalanacak? Burda en buyuk kaybi sivil insanlar degil bana gore devletler ve sirketler kaybedecek.

Amerikanin tahmini agustos ayi ve avrupa ise 2021 baharina kadar diyor. 1 yil daha uzasa bu virus olayi, nereye kadar dunya ekonomisi ayakta kalir?

Cok sorulacak soru var ama bir gercek var oda sonumuz kotu olacak. Yeni bir dunya finans krizine girecegimiz kesin!
"Pandemi" neredeyse bütün dünyaya yayıldığı için

Bu Çin virüs bulunanları nasıl tedavi etmiş arkadaşlar aşı olmadan? Bilen var mı?

Sağlık bakanının bu kadar erken yüceltilmeye başlaması gerçekten ilginç. Alınan önlemler yerinde ancak yarın işler tersine giderse bu gün övenler yarın ilk onlar sövecek.

Ben bu adamı sevdim hem diğer bakanlar gibi egolu falan da değil.

Bizim milleti de iyi tanıyor, dizi doktorlarının korona virüsü ile ilgili açıklama videolarını yayınlamış.

sent via GSC

Çin'de, yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen aşının klinik deneylerinin yapılmasına onay verildi.

vaziyet ne heis
bu hiv sitma ilaci fln kullanilmakta mi tedavide orda

New Yorkta kullanilmaya baslayan bir antiviral ilac var. Anecdotal olarak recovery surecini hizlandirdigi belirtiliyor. Siparis ettik bekliyoruz. Hiv veya sitma ilaclari in ise yarayacagini dusunmuyorum ve okumadimda her hangi bir makale. Suan bir Kaos ortami oldugu icin aspirin veren bile var

Guncelleme; su asamada agri kesici olarak NSAID ilaclardan uzak durun. Amerikada bir makale yayinlandi anti enflamatuar ilaclarin hastaligin yayilmasini artirdigi ve hastaligin seyrini agirlastirdigi belirtiliyor. Bilimsel calismalar hayvanlar uzerinde ibuprofen turevi agri kesicileein Covid virusunun akcigerlerde tutundugu antijen miktarini artirdigi belirtiliyor. Kesin kanitlanmis degil. Ancak su done de agri kesici kullanilacaksa Parasetamol kullanin lutfen. Eger kronik bir rahatsizliginiz varsa ve agri kesici her gun kullaniyorsaniz doktorunuza basvurun

Sağlık bakanı saf gözüküyor ve muhabire bağırıp çağırmak yerine kızım dedi diye süreci harika yönetiyor ne de tonton adam ya demek . Tam Türk işi bir yaklaşım . Neymiş kim bilir ne zamandır ailesiyle doyasıya zaman geçirememiş ne kadar da uykusuzmuş . Bir zahmet öyle olsun zaten adamın işi bu. Ülke tarihinin gördüğü en büyük salgınla karşı karşıyayız ve sağlık işinin başındaki adam . Tabii ki ailesiyle pikniğe çıkmayacak .

Süreci iyi mi yönetti kötü müyü tarafsız uzmanlara bırakmak lazım tabii veriler çoğalınca . Fakat kişisel fikrim çok geç açıklandı ve çok az test yapıldı . Önlemler de erken falan alınmıyor zira sanıyorum ki rakam söylenenin çok çok ötesinde malesef . Umarım en sert tedbirler alınır.

Guncelleme; su asamada agri kesici olarak NSAID ilaclardan uzak durun. Amerikada bir makale yayinlandi anti enflamatuar ilaclarin hastaligin yayilmasini artirdigi ve hastaligin seyrini agirlastirdigi belirtiliyor. Bilimsel calismalar hayvanlar uzerinde ibuprofen turevi agri kesicileein Covid virusunun akcigerlerde tutundugu antijen miktarini artirdigi belirtiliyor. Kesin kanitlanmis degil. Ancak su done de agri kesici kullanilacaksa Parasetamol kullanin lutfen. Eger kronik bir rahatsizliginiz varsa ve agri kesici her gun kullaniyorsaniz doktorunuza basvurun

Renktaş biraz açar mısın teknik tabirleri. Daha anlaşılır şekilde yazarsan seviniriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt