Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Espanyol, oyuncu ve teknik ekipten toplam 6 kişide koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

news_77126cd76da12d71b52214270c2e2614-750X422.webp

Arkadaşlar durum vahim.
İnsanlardan kaçar oldum. Çocuklar bugün park park diye bağırdı çıkarmadım. Issız sokaklarda bir saat gezdirdim.
Park alanları yasaklandı ama parklarda yine çocuk vardı.

Yarın shut down olacak.

Dükkanı açmayacağım daha.
Kuaför dükkanım var o shut down kapsamında değil.
İnşallah ona da gelir shut down.

Şu an sadece bu bölgede (NRW) toplam 3308 vaka var.

Bugün hava güneşliydi millet dışarı çıkmış geziniyor.
10 gün sonra görecem ben bunları.

Gscimbom mobil

cinli hainlerın dedıgı favipiravir adlı ılac 5 mg 125 dolar 25 mg 485 dolar

Arkadaşlar şimdi yazacağım şeyler tamamen kendi gözlemlerim, deneyimlerim ve yorumlarımı içermektedir.Amacim Türkiye'de şu an varolan durumu ve olabilecekleri paylaşmaktır.
1.Durum:Saglik Bakanlığı koronavirus vakalarını bilim kurulu kararlarıyla ele almakta ve ona göre bir politika uygulamaktadır.Bu da doğaldır, bilim elindeki nesnel veriler üzerinden hareket eder.Dolayisiyla Corona vakalarını yurtdışı odaklı bulup yurtdışından gelenleri karantinaya alıyor, kendince haklı bir uygulama.
2.Tespit: Türkiye'de Corona tespiti için dört gün (eşim sağlık çalışanı) süre geçmekte,bu da her ilde olmadığı, kolayca ulaşılamadığı için test ve vaka sayısı düşük.Son kararla her ile test kiti gönderilecek.Muhtemelen vaka sayılarında patlama yaşanacak.(Yine bu gün x bir Araştırma Hastanesi'ne umreden dönen bir vatandaş ve iki yakınında Coronavirus çıktı,hani umreden dönen vatandaşlar karantina altına alındı dediğiniz duyuyorum,bu vakalar daha önce gelen yolcular;o zaman karantina yoktu, form verip evlere yollanan yolcular.)
3.ŞAŞKINLIK: Evin önündeki BİM e ugradigimda neye uğradığımi şaşırdım, rafların boşaldığini görünce gülümsedim, yazıklar olsun dedim içimden, gülümsedim geçtim...
4.YORUM: Herkesi şaşırtacak,belki de tezleri çürütecek hatta sağlık bakanlığıncabuygulanan politikaları belki de hayal kırıklığına uğratacak yorumum şu şekilde.Bence ülke olarak biz bu virüsle Ocak ayı sonlarında tanıştık.Ben de dahil ailem ve yakın çevremdeki herkes geçmeyen kuru öksürük, astıma benzer vakalar (kızıma alerjik astım dedi aile hekimi ama değildi) gördü.Gecmeyen yüksek ateş vakaları da vardı ama onlara da domuz gribi (Corona eski tip) dendi.(Yine bu yüzden ölenleri biliyorum)Dolayisi ile aslında haberimiz olmadan bu hastalıkla tanıştık, ortalama 2 hafta da iyileştik, genç bir yaşta olmamız ve kronik sorunumuz olmadığı için de yaşıyoruz.Hem de bağışıklık kazanmış olarak... Bu yüzden bence bizi fazla etkilemeyecek bu virüs daha önce yaşamayanlar için yine sorun olacak fakat test kitlerinin ve test sayısının artması ile herkes büyük şaşkınlık yaşayacak... Genç nüfus ortalaması ölüm vakalarının daha önceden yaşanmış olması sayıları azaltacaktır.Zaten coğrafi olarak Çin, Hindistan, İran, Türkiye diye gitmesi gereken hastalık bize uğramadan Britanya adasına gitmiş olamazdı kanımca da.
SONUÇ:Biz aslında virüs ile iç içe yaşasak da yine de bakanlığın ve bilim kurulunun uyarılarına uyalım.O kuruldaki bir bilim adamının da bu görüşleri de dikkate alıp yeni politika üretmesi de ülkem adına temennim.İşi fazlasıyla abartıp kalıcı ekonomik ve sosyal sorunlara neden olmamak gerekir.ABD,Amerika doğacak açıkları kapatır ancak ülkemiz o kadar da zengin değil, unutmamak gerekir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt