Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2 aya kadar virus kalmaz,etkisi azalir da nisana kadar temkinli ve dikkatli olun.2 hafta disinizi sıkın la,surekli karamsarlikla bi yere varamazsiniz.ölümü cok mu seviyisonuz ve istiyosunuz?ileri safhalara gidecegini sanmiyorum bu isin.yurt dışından gelenlerin sonucu bu. Yaklasik 10.000 kisiyi kim soktu ulkeye

okey salalım o halde gezelım dısarda :=)
Bulaşacak insana bulaşır zaten çok fazla kasmıyorum o yüzden. Akışına bıraktım. Veya tek çare kimsenin gitmediği yerlere mesela köylere gidip orada konaklamak. Bizim köyde toplasan 10 tane insan yoktur o yüzden oraya gidip aşı bulunana kadar kafayı dinlemek iyi bir tercih olabilir.

Türkiye'de haberler öyle bir servis ediliyor ki sanki dünyada başka yerde korona virüsü yok. Ölenler olmayacak. Dünyanın en rezil medyası olabilir Türk medyası

Kesinlikle İngiltere modeline döndük. Şov olsun diye sarılmayım öpüşmeyin vs dedikten sonra Erdoğan iç uçuşta KDV yi yüzde 1’e indirdiğini açıkladı. Uçak bilet fiyatını 100 TL gören vatandaş korona dinlemez atlar uçağa gider İstanbul’a oradan İzmir’e Ankara’ya Antalya’ya oraya buraya...

Bu arada sürecimize koyim; bize kimsemiz olmadığını devletin başımızda olmadığını bir kere daha yüzümüze vurdular!

Bazılarınız ne bekliyor kimse ölmeyecek mi sanıyor? Daha bunlar iyi günler çok yakın zamanda ölü sayısı binleri bulacak doğal olarak

Virüsün önüne neden geçilemesin yav? 2 hafta, hadi en kötü ihtimalle uzun kuluçkayı hesaba kattın 1 ay zorunlu karantina yap tüm hastalarını toplumdan izole et, 1 ay sonra hiçbir şey kalmaz. Ondan sonra en azından aşı bulunana kadar dışardan gelen her kişiyi anca son 1 haftada yapmaya erindiğin gibi 14 gün zorunlu karantinaya alırsın. (o da zorunlu değil de madem dışa çok bağımlısın o zaman 1 ay sonra göğsünü gere gere herkese kapılarını açarsın) Turist için gelen onu çekmez, iş için gelen de teknoloji çağında yaşıyoruz artık işini internetten de halleder. Virüsün kaynağı Çin 2 aylık karantinayla işi bitirme noktasına getirdi işte, senin de yapmaman için bir neden yok. Borca girersek gireriz, batarsak batarız, yüzlerce, Allah korusun binlerce insanın ölmesinden daha mı önemli? Bu hükümet bu işleri yapıp virüsü bitirsin, benim anamı babamı korusun ben hayatımda onlara ilk kez oy da veririm. Ama sırf cebine girecek para azalacak diye gariban insanın ömrüne, sağlığına göz dikerlerse her zamankinden daha da çok muhalif kazanırlar. Virüsü bitirmek zor değil, gerekirse yarım yıl kuru ekmeğe tamah edip bu virüsü İtalya'ya dönmeden bitirmek durumundayız. Yoksa içinden çıkılamaz bir yere sürükleneceğiz.

İngiltere doğal bağımlılık diyor ama okulları tatil ettiler
Okullarda ki çocuklar hijyen alışkanlıkları olmadığı için en bulaştırıcı grupmuş.

Onların sağlığı değilde çevrelerinin sağlığı için, geniş çerçevede toplumun enfekte hızı azalsın diye kapatılıyor.

Yani aslında stratejinin bir parçası gibi.

Tahmin diyeyim yine de

Türkiye çoğu Avrupa ülkesine göre başından beri çok daha iyi önlemler aldı. Ama bu demek değil ki kimse ölmeyecek? OHAL ilan edecek ekonomik güç yok Turkiye'de. Tabi korona morona bana bir şey olmaz mantalitesinde olan insanlar yüzünden Turkiye gibi ülkelerde sokağa çıkma yasağı en doğrusu ama her şey para olduğu için hükumet bunu henüz uygulamaktan çekiniyor

Okullarda ki çocuklar hijyen alışkanlıkları olmadığı için en bulaştırıcı grupmuş.

Onların sağlığı değilde çevrelerinin sağlığı için, geniş çerçevede toplumun enfekte hızı azalsın diye kapatılıyor.

Yani aslında stratejinin bir parçası gibi.

Tahmin diyeyim yine de
Umarım işe yarar stratejileri aksi felaket olur gibi görünüyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt