Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
OHAl ilan eden ülkeler bundan vazgeçerse virüs çok kolay tekrardan yayılır aşı olmadığı sürece işimiz çok zor. Hangi metodu uygularsak uygulayalım bir çok insan ölecek. Önemli olan eldiven, maske, solunum cihazları ve yeterli sayıda yatak

İçerde yayılması en büyük tehlike. Dışardan gelen herkesi tek tek kontrol de edersin ama bulaşıcılığı bu kadar kolay, kuluçka süresi uzun salgını yurtiçinde kontrol altına almak durumundasın. Hastalık biraz daha yayılsın sonra bakarız dersen bir anda kendini İtalya gibi de bulabilirsin ki taş çatlasın 1 haftaya o seviyelere geleceğimizi öngörmek de çok zor değil. Böyle giderse kısa sürede İtalya gibi genç-yaşlı hasta seçmek durumunda kalacağız. Tabii işin diğer tarafında İran'dan bile hergün elini kolunu sallaya sallaya 1000 kişi kaçak giriyormuş sınırlarda. Her açıdan sınırlıyız ama yine de bütün imkanları seferber etmek durumundayız. Devletin salgındaki en büyük stratejisi vatandaşını korumak olmalı, ekonomisini sabit tutmak değil.

1 aylık bir karantinada kimse batmaz, tamam çok zorlanırız ama mecbur bu. Yada belli bir yaş üstü evden çıkmayacak hiçbir şekilde en azından bir süre. Şu an yapılan resmen geberin demek harbiden inanamıyorum mk. Bu kadar olacağını tahmin etmiyordum 15-20 güne herşey normale döner muhtemelen.

Yavas doner

Cin onlemini herseyi kapatarak aldi
Diger ulkeler resmen reklam yapar gibi davrandi be acisini cekiyor

JJ | MP

İtalya dışında dışarı çıkma yasağı uygulanan ülke var mı

OHAl ilan eden ülkeler bundan vazgeçerse virüs çok kolay tekrardan yayılır aşı olmadığı sürece işimiz çok zor. Hangi metodu uygularsak uygulayalım bir çok insan ölecek. Önemli olan eldiven, maske, solunum cihazları ve yeterli sayıda yatak

Virüsün kuluçka süresinden biraz fazla süre herkes evinde oturursa nasıl yayılacak?
Hastalanan hastaneye gidecek, iyileşen iyileşecek ve bağışıkşık kazanmış olacak işte.

Yarın vaka sayısı 400'e dayanır, 2 güne bini geçer. Sonrasını Avrupa'da izliyoruz.
Ama top oynanmalı, ligimiz çok kıymetli.

1 aylık bir karantinada kimse batmaz, tamam çok zorlanırız ama mecbur bu. Yada belli bir yaş üstü evden çıkmayacak hiçbir şekilde en azından bir süre. Şu an yapılan resmen geberin demek harbiden inanamıyorum. Bu kadar olacağını tahmin etmiyordum 15-20 güne herşey normale döner muhtemelen.

Karantina kararını şimdi vermemeleri büyük kumar.. Bu kararı 1 hafta sonra vermek vaka sayısını kaça katlar kim bilir?

Sokağa çıkma yasağı kaçınılmaz.peki neden iyice yayılmasını bekliyoruz.salak mıyız

bütün iktidarlar karar alırken en öncelikle o iktidarı koruma güdüsüyle hareket ederler

gördüğüm kadarıyla bizim ülkede de iktidar şöyle bir hesap yaptı

salgının vereceği hasar zaten bozuk olan ekonominin olası hayat durdurma senaryolarıyla daha kötüye gitmesinden büyük değil

yani beni salgın değil ekonomi bitirir demişler ve ona göre karar almışlar

artık vatandaş süreçte büyük oranda kendi başına

Şu an konuştuğum çoğu esnaf kapatmak istemiyor adamın tonla malı mülkü var dükkanının aylık 15-20 bin ödemesi varmış da bilmem ne de bizim milletin %80i parayı canından çok seviyor..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt