Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çok kötüyüz ama saklanıyor, İran'dan beter olacağız, kesin İtalya gibi olacağız vs gibi cümleleri ciddiye almamak da yarar var. Bu kafadan da seri bir şekilde çıkmak lazım, İtalya ve İran çok esktrem örnekler kesinlikle onlar gibi olacağımızı düşünmüyorum. Eleştirilecek çok fazla konu vardır ama abartmamak lazım, felaket tellallarına prim vermemek lazım. Süreci başından beri pek çok yabancı sosyal ağ ve medya üzerinden takip ediyorum, dünyada bu sınavı iyi veren ülke sayısı topu topu 2-3 ülke. Koca ABD rezil rüsva oldu mesela, ha keza avrupa genel olarak sıçtı batırdı an itibariyle onlardan kötü durumda değiliz ve onlardan kötü duruma düşeceğimize dair bir gösterge falan da yok, bi sakin olun.

Sürekli olarak ama bizim millet şöyle ama bizim millet böyle muhabbeti yapmakta çok anlamsız ve gereksiz. Toplumsal disiplini üst düzey olan asya halklarında bile ne saçma sapan olaylar meydana geldi, mesela g. kore'de kadının biri tek başına 1500 kişiye bulaştırmış, uyarılmalarına rağmen bilmem ne kilisesinde ayin yapmışlar o ayinden bilmem kaç kişiye yayılmış vs vs. Yine aynı şekilde o çok gözde büyüttüğünüz kuzeyli ülkelerin vatandaşları marketleri yağmaladı. Bu gibi örnekleri her ülkeden verebilirim.

Kendi ülkesini çok kötü durumda algılamak dış ülkeleri çok iyi durumda zannetmek gibi bir psikolojik durum var zaten, konuya dair çok güzel araştırmalar var bize has bir durum değil bu.

iyi de abi, dün gece ki doktor hatun, italya olmamak için çabalıyoruz diyordu. şimdi ne yapalım biz. özür dilemesine mi inanalım videoda söylediklerine mi

Ülke de ilk pozitif vaka geçen hafta yani 7 gün önce bildirildi fakat Aytaç Yalman 4-5 günlük süreçte semptomları gösterip Corona virüsünden dolayı hayatını kaybetti yani semptomları göstermeden 4-5 günlük süreci geriye sararsak virüse ülkede açıklanan 1. vakadan önce yakalanmış oluyor hele ki kuluçka süresini de hesaba katarsak işler baya karışık hale geliyor.

Ben paşanın ilk vakadan virüsü kaptığını düşünmüyorum hele ki paşanın kuluçka süresi ve semptomları gösterme süresini hesaplarsak en iyi ihtimal 10-15 günlük süreç yapar eğer böyle olursa da tahminen virüs ülkemize 20-30 şubat aralığındaki tarihlerinde girmiş olabilmesi muhtemel oluyor.

Zaten güncel vaka sayılarında bizle aynı vakaya sahip olanlar genel de 25-30 vaka açıklarken biz de dün 93 vaka birden açıklandı ivme oranlarına bakarsak ilk vakanın çok önce ki tarihlerde ülkeye geldiğini de net şekilde görebiliriz ki artış bu denli yüksek bir oranla ilerliyor.

Bundan sonra ki süreçte sakin kalıp insanlarla olan mesafelere daha dikkatli olmakta fayda var özellikle dışarıda geçirilecek sürenin minimuma indirmek çok önemli çünkü şu ana kadar kuluçka süresinde 5-6 bin vaka olabilir mümkün olduğunca kendimize sokağa çıkma yasağı uygulamakta fayda var

Çok kötüyüz ama saklanıyor, İran'dan beter olacağız, kesin İtalya gibi olacağız vs gibi cümleleri ciddiye almamak da yarar var. Bu kafadan da seri bir şekilde çıkmak lazım, İtalya ve İran çok esktrem örnekler kesinlikle onlar gibi olacağımızı düşünmüyorum. Eleştirilecek çok fazla konu vardır ama abartmamak lazım, felaket tellallarına prim vermemek lazım. Süreci başından beri pek çok yabancı sosyal ağ ve medya üzerinden takip ediyorum, dünyada bu sınavı iyi veren ülke sayısı topu topu 2-3 ülke. Koca ABD rezil rüsva oldu mesela, ha keza avrupa genel olarak sıçtı batırdı an itibariyle onlardan kötü durumda değiliz ve onlardan kötü duruma düşeceğimize dair bir gösterge falan da yok, bi sakin olun.

Sürekli olarak ama bizim millet şöyle ama bizim millet böyle muhabbeti yapmakta çok anlamsız ve gereksiz. Toplumsal disiplini üst düzey olan asya halklarında bile ne saçma sapan olaylar meydana geldi, mesela g. kore'de kadının biri tek başına 1500 kişiye bulaştırmış, uyarılmalarına rağmen bilmem ne kilisesinde ayin yapmışlar o ayinden bilmem kaç kişiye yayılmış vs vs. Yine aynı şekilde o çok gözde büyüttüğünüz kuzeyli ülkelerin vatandaşları marketleri yağmaladı. Bu gibi örnekleri her ülkeden verebilirim.

Kendi ülkesini çok kötü durumda algılamak dış ülkeleri çok iyi durumda zannetmek gibi bir psikolojik durum var zaten, konuya dair çok güzel araştırmalar var bize has bir durum değil bu.

Biz kişiyiz önemli kurumlarda görev yapmıyoruz söylediklerimiz kendimize göre ama sağlık bakanlığı bilim kurul üyesi bile böyle bir twett atıyor.

Biri su turgay demir denen kimil zararlisi tinerciyi sustursun insan degil bu yeminle adamin derdine bak corona bunlara ugrasa keske

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, #COVİD19 nedeniyle alınan karantina önlemlerine uymayanlara tepki gösterdi. Evlerinden çıkmaya devam edenlerin kendilerini "modern çağ kahramanı" sandığını söyleyen Castaner, "Ama embesiller" dedi.

@Ahmet Özgün Güven ;)

Singapur Kore ve Çin dışında virüsün yoğunlukta olduğu çoğu bilindik ülke bu işi beceremedi gibi. İtalya -iran gibi olacağız anlamınada gelmiyor tabi ama,Şu umreci yobaz tayfa var ya
Bunlar becerebilir bu işi maalesef

GM1900 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Benim gibi küçük şehirlerde yaşayan insanlar yine bir nebze şanslı. Lakin İstanbul gibi özellikle yabancı turistlerin uğrak noktası olan şehirlerde yaşayanların çok daha dikkatli olması şart. Havaalanına termal kamera koyup önlemimizi aldık diye gezdiler haftalarca. Corona vakaları tüm Avrupa'yı kavururken biz turistinden umrecisine milyonlarca insan sürkülasyonuna göz göre göre izin verdik. Herkes corona bize geç ulaştı diyor, doğrusu geç açıklandı olacak. Kıçımızın dibindeki İran binlerce virüs vakası açıkladı bizimkiler herhangi bir aktif vaka yok dediklerinde. Biz okunmuş ülke filan mıyız da bu koduğumun virüsü bizi haftalarca pas geçecek.

Kimse dış ülkeler iyi demiyor. Dış ülkeler çok kötü, biz ise kötüyüz. Ama bulgular yaşananlar, gelişmeler bizim de çok kötü olacağımızı gösteriyor. Sosyal medyaya yansıyan görüntüler bile virüsün kontrolden çıktığını gösteriyor. İnanmayın diyorsun ya hacdan gelen ilk parti umreciler, polis eskortuyla otobüsten alınanlar, gizli kamerayla çekilmiş doktorun görüntüleri . . . Bunlar gördüklerimiz. Kusura bakma abi ben kesinlikle senin kadar rahat olamayacağım.

Demokrasilerde meclis (Hollanda)

Başbakan ve aşırı sağcı muhalefet partisinin başkanı arasında tartışma

Türkiye'de meclis

Erdoğan'a böyle yüklense herhangi bir muhalefet lideri olacakları tahmin edemiyorum.

Erdoğan hiç milletvekilleri karşısında böyle tartışmaya açık bir oturum gerçekleştirdi mi acaba?

Türkiye bir muz cumhuriyetidir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt