Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

O zaman size pek gerek yok bakanım kendi kendimize takılacağız gibi.

Sert bir muhalif olmama rağmen Sağlık Bakanı'na suç bulamıyorum. Bence adam elinden geleni yapıyor. Tüm konuşmalarını dinledim. Adam mesaj vermeye çalışıyor her konuşmasında sokağa çıkma yasağı getirmesi ve daha sert önlemler alması için RTE'ye.

Kıçımıza chip takmaları için bahane olacak bu salgın
Ben pek bakmamıştım Çin'in salgını nasıl kontrol altına aldığına da adamlarda acayip bir database var ve öğrenen makinaları kullanıyorlar. Sadece karantinayla çözmüyorlar. Tabii yönetim şekli de yardımcı oluyor bu yöntemleri uygulamasında. Biraz daha bakacağım harbi enteresan.

Sert bir muhalif olmama rağmen Sağlık Bakanı'na suç bulamıyorum. Bence adam elinden geleni yapıyor. Tüm konuşmalarını dinledim. Adam mesaj vermeye çalışıyor her konuşmasında sokağa çıkma yasağı getirmesi ve daha sert önlemler alması için RTE'ye.
Çok net hatalar yapıldı. Bu salgın henüz bizde çıkmamışken umrecilerin geleceği haberi çıktı burada. Ben direkt karantina altına alınacaklarını düşünüyordum. Ama tavsiyeyle geçiştirdiler. Oradan sonra da patladı gitti zaten. Sadece umreciler getirdi demiyorum ama bakanlığın olaya bakış açısını ve aksiyon alma hızını gösteriyor bu olay. Çünkü çok netti. Hepimiz yazdık burada. Sağlık Bakanı çabalıyor falan olabilir ama sonuç itibariyle bütün kararları Rte alıyor. Dolayısıyla övgü/yergi gereksiz sadece komutları uygulayan birisi bana göre.

Bakalım ciddi test kiti üretiminden bahsediyordu dün, umarım o iş yapılır da kısa süre içinde olayı çözeriz.

Korkacak enseyi krartacak bişey yok. Yarın yeni umre kafilesi geliyormuş sorgu sual etmeden direk karantinaya koyacaksın. Günlük test sayını 15kya yükseltip mahalle mahalle gezeceksin. 2 haftalık sokağa çıkma yasağı koyup tüm sağlık personelini branş farketmez sahaya sürüp mahalle mahalle test edeceksin başka türlü atlatamayız bunu. İstanbulla ankarayı hallet zaten gerisi kolay
EMaObUqWsAU18N4.webp

Sen, düşündüklerini yapacak uygulayacak iradeye sahip değilsen veciz sözün ne suçu var.

Git pesimistliğini bulaştırma

Pesimistlik yapmıyorum. Devlete olan güvenim yine sarsıldığı için kaygılıyım. Kaderimizi yaşıyoruz. Hayatımda hiçbir zaman kaderci olmamıştım. Ama artık kaderimi bekliyorum. Çünkü kendi önlemlerim boş; hiçbir işe yaramayacak!

Pesimistlik yapmıyorum. Devlete olan güvenim yine sarsıldığı için kaygılıyım. Kaderimizi yaşıyoruz. Hayatımda hiçbir zaman kaderci olmamıştım. Ama artık kaderimi bekliyorum. Çünkü kendi önlemlerim boş; hiçbir işe yaramayacak!
Devletle ne işin var

Devlet halkının bu kadar aptal olabileceğini düşünmemiş onlara güvenmiş.

Enfekte durumu yaygınlaşırsa abd bile yetişemeyecek, dünya da bu işleri en organize halledebilen ülkeler halletti zaten, doğu Asya ülkeleri. Kalanında halkın elinde

Merkel pazar günü bakanlarla falan toplanacakmış, herhalde sokağa çıkma yasağını tartışacaklar.

Dışarı çıkmama kararı insanların inisiyatifine bırakılmamalı çünkü insanlar gerçekten çok salak. Son iki gün burada güzel hava güneş var diye sokaklara döküldü çoğu insan, hatta parklarda nargile içmek için falan organize olup toplanmış mallar ya. Şaka gibi gerçekten.

sent via GSC

Devletle ne işin var

Devlet halkının bu kadar aptal olabileceğini düşünmemiş onlara güvenmiş.

Enfekte durumu yaygınlaşırsa abd bile yetişemeyecek, dünya da bu işleri en organize halledebilen ülkeler halletti zaten, doğu Asya ülkeleri. Kalanında halkın elinde

:asd: :asd: :asd: hahaha Allah iyiliğini versin diyeyim. Başka ne diyeyim :D

Herkes kendi OHAL'ini ilan etsin." ne kadar da aciz ve mevcut hükümetten beklenir bir tutum değil mi?​
Yazık. İtalya bize bakıp şükredecek 1 ay sonra.​

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt