Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Herkes birbirini pohpohlamaktan başka bir şey yapmıyor.

Bok iyi önlem aldık. Sosyal medya baskısı olmasa bunlar bile olmazdı. Ne maçlar ertelenirdi, ne sokağa çıkma yasağı gelirdi.

Zaten belki gerçek vaka sayılarını asla bilemeyeceğiz gerçek haberleri vermeyecekler ama eminim ki deli gibi yayılacak artık bu noktadan sonra virüs. Anlaması güç ama Türkiye’yi bilen bizler için çok da şaşılmayan bir durum şu asker uğurlama görüntüleri falan.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Tamam sokağa çıkma yasağını 1-2 hafta koydun diyelim. Tekrardan başa dönmeyecek miyiz sonunda?

Sokağa çıkma yasağı sonunda tespit edilemeyen 100 hasta olsa 2 haftada eskiye dönmez misin?
O zaman 2 hafta koyulacak reis. Hastalık ortalama 5-6 günde bulguları vermeye başlıyor diyorlar. Herkes evde olduktan ve evde hastalandıktan sonra daha nasıl başa döneceğiz ki

Abv sizin ahmaklar. Tsknın içine el bombası bırakıyorlar resmen

Şuraya TOW, ATGM ne varsa sallayacaksın bir tane insan bırakmayacaksın. Bas bas bağırılıyor toplu halde bulunmayın diye bunlar nispet edercesine inadına toplu halde bulunuyorlar. Ülkedeki vaka sayısı bu asalakların yüzünden artıyor zaten. Biri gelir cami kapalı diye cami kapısını tekmeler, biri gelir asker uğurlayacağım diye virüse meydan okur. Tuhaf bir ülkeyiz vesselam.

Yazık ağabey kıza. Psikolojisi harap olmuş.

Gençlere bir şey olmuyor diye millet kendini kandırıyor. Al işte evet olmuyor kız öyle ya da böyle hastalığı atacak ama dedesi büyük ihtimal vefat edecek. Bencil insanlarımıza bu videoyu izletmek lazım. Nasıl olsa bana bişey olmaz diye dolaşan çok insan var

Herkese vebalı gibi bakmaktan bıktım artık...10 gündür işe gitmek dışında zorunlu olmadıkça dışarı çıkmıyorum.Bir ihtiyacı çıkıp alırken bile her an virüs salgını aklımda... Çok kötü bir döneme şahitlik ediyoruz.Daha fazla kayıp ve vaka olmadan bu illeti atlatmamızı diliyorum.Atlattıktan sonra dünya üzerindeki bütün ülkelerin birlik olup Çin'in aklını başına getirmesi gerekiyor.Bu sorumsuzluğun hesabını vermeliler.İnsanları normal hayat düzeninden çıkarıp, psikolojik ve sağlık açısından yerle bir etmelerinin bedeli çok ağır şekilde ödetilmelidir.

ssss.webp

İki seçenek var;
1) Ohal- Sokağa çıkış yasağı
2) Salgını yayılma hızına oranla alınan tedbirlerle kontrol altında tutma

İlk seçenek son seçenek olarak düşünülüyor çünkü ekonomik faturası ağır olacak.
İkinci seçenekte ise (tercih edilen) çarkların dönmesi için salgının artması riskini göze alarak bir orta yol gibi görünen mücadele durumu.
Şahsi düşüncem sokağa çıkış yasağı için geç kalınıyor.Şuan gelse bile başarılı sonuç vermeme olasılığı var ve her geçen gün bu olasılık düşüyor.
Peak olarak vaka sayısını 20 binlerde olacağını düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt