Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yemin ediyorum içimizi baydı bu virüs...Ne maç var ne sosyal hayat her şeyi bitirdi..Millet diyor ya galatasaray kadıköy'de feneri yendi bunlar oldu diye gerçekten inanacağım artık...

2020 de bunları yendik orada...Corona olayı oldu aynı yıl

En son 1999'da yenmişiz marmara depremi olmuş o yıl

Ondan önce de 1993'te yenmişiz..O yıl da ülkenin cumhurbaşkanı Turgut Özal ölmüş görevi başında..,.
Depremden sonra yendik 1999'da.

Dünkü yasaklardan sonra şehirlerarası yolların durumuna bakılırsa sirkülasyon daha da artmış.
Gelen her yasak, yer değiştirmeyi arttırıp virüsü daha da yayıyor.

Saat 8'de açıklama yapılıyor, gece 12'ye kadar götü kurtaralım diyen üstün zekalı milletimiz cümbür cemaat yollara düşüyor.

Nasıl olacak bu işler.

İtalya'nın hatasına zaten en başta düştük; okullar tatil edildiği gün öğrenciler gönderilmeyecekti; giden de kontrollü gidecekti.

Her yere yayılmasına göz yumuldu göz göre göre.
En başından beri bunu söyledim herkes tepki gösterdi okulda falan. 2.dönemin başında tatili, erasmusu, yabancı öğrencisi yüzlerce öğrenci yurda dağıldı. Okullar tatil edildiği zaman da bütün öğrenciler memleketlerine adeta uçarak gittiler. Onların içinde onlarca taşıyıcı vardı eminim

İtalya'nın hatasına zaten en başta düştük; okullar tatil edildiği gün öğrenciler gönderilmeyecekti; giden de kontrollü gidecekti.

bu konuya tam katılmıyorum ben okullar ve üniversiteler bana göre zamanında kapatıldı evlerine gitmesi nekadar sıkıntı oldu bilmiyoruz

esas sıkıntı şubat ve mart ayında sınırlar açıkken ülkeye avrupadan asyadan umreden heryerden gelenler getirdi ve bunlara karantina vs hicbir önlem alınmadı

sadece havalanında termal kamerada ateşlerine bakıldı şimdi itiraf edemiyorlar ama en buyuk hataları bu oldu

bu konuya tam katılmıyorum ben okullar ve üniversiteler bana göre zamanında kapatıldı evlerine gitmesi nekadar sıkıntı oldu bilmiyoruz

esas sıkıntı şubat ve mart ayında sınırlar açıkken ülkeye avrupadan asyadan umreden heryerden gelenler getirdi ve bunlara karantina vs hicbir önlem alınmadı

sadece havalanında termal kamerada ateşlerine bakıldı şimdi itiraf edemiyorlar ama en buyuk hataları bu oldu
Üstat senin dediğinle benim dediğim paralel zaten. Olan ilden başka ile taşınmasına sebep oldu mu olmadı mı? Salgın varken hareketi azaltmak gerekir, biz harekete izin verdik.

Bu işi ümreci veya değil diye ayırmak bana göre saçmalık.
Bilinçli insan ve bilinçten bir haber olan insan olarak ikiye ayrılmalı.
Umreden gelmeyen ama home partylere devam edenleri de görüyoruz İstanbulda. Bu işin maalesef eğitim seviyesi, dini görüş veya yaşanılan coğrafya ile pek de alakası olmadığını gördük.
Zorunlu şekilde (iş, tedavi vs) dışarı çıkan insana lafım yok. Ama onun harici kıçının üstüne 10-15 gün oturamayan insan benim gözümde bilinçsizin önde gidenidir

F5121 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

İtalyanin hatasına hasta sayılarını illere göre listeledikleri zaman düştüler bence. İstanbula fazla olması sürpriz bi sonuç değil ama devlet olarak bunu oraya yaydiklari an millet kaçtı istanbuldan tatil beldelerine , köylerine vs.

Öğrencilerin dağıldıklari zamandan sonraki 2 3 hafta sayılarda çok artış yoktu. Test sayısına da bağlı olabilir bu ama ben çok taşındığını düşünmüyorum.

Umredekilerin ülkeye gelir gelmez dağıtılması ve şehir giriş çıkışları geç kapatıldı. En az 1 hafta 10 gün. Dhas güzel tablo olurdu sadece bu ikisine önlem alınsa.

GSCimbom Mobile App

Öğrenciler etkilemiş olsaydı vakalar bu kadar az olmazdı. Ve şimdiye kadar gördüğümüz etkisi daha fazla olurdu.okullar Kapatılalı iki haftayı geçti sonuçta.
İtalya'da Atalanta Valencia maçından 3 hafta sonra vakalar yönetilemez seviyeye gelmeye başladı.

Onu da geçtim bu riskin alınmasının zerre mantığı yoktu.

İtalyanin hatasına hasta sayılarını illere göre listeledikleri zaman düştüler bence. İstanbula fazla olması sürpriz bi sonuç değil ama devlet olarak bunu oraya yaydiklari an millet kaçtı istanbuldan tatil beldelerine , köylerine vs.

Öğrencilerin dağıldıklari zamandan sonraki 2 3 hafta sayılarda çok artış yoktu. Test sayısına da bağlı olabilir bu ama ben çok taşındığını düşünmüyorum.

Umredekilerin ülkeye gelir gelmez dağıtılması ve şehir giriş çıkışları geç kapatıldı. En az 1 hafta 10 gün. Dhas güzel tablo olurdu sadece bu ikisine önlem alınsa.

GSCimbom Mobile App
Bence nasıl hızlı bir yayılım olduğunun farkında değilsiniz.

10 farklı ile giden öğrenci oraya götürse bu bir zincirleme sürece dönüşecekti ki şu an kaç bin vaka var, bunların o anki seyahatlerin etkisiyle olmadığını nerden biliyorsunuz?

Ortada salgın varken tüm ülkede yoğun yer değiştirmeye izin verilmesini sorun olarak görmüyorsanız zaten farklı frekanslardayız.

Üstat senin dediğinle benim dediğim paralel zaten. Olan ilden başka ile taşınmasına sebep oldu mu olmadı mı? Salgın varken hareketi azaltmak gerekir, biz harekete izin verdik.
Reis okullar tatil olsa ama herkes okuduğu şehirde kalsa diyelim gençleri yurtta, öğrenci evinde nasıl tutacaksın 1 hafta 2 hafta deseler neyse virüsün ne zaman etkisini kaybedeceği belli değil 2 ay kendi aile evinde kalabilirsin ama 2 ay öğrenci yurdunda, öğrenci evinde tıkılıp kalamazsın yada gençleri zaptedemezsin vaka çıkar çıkmaz herkesin evine dönmesi bence doğruydu

Reis okullar tatil olsa ama herkes okuduğu şehirde kalsa diyelim gençleri yurtta, öğrenci evinde nasıl tutacaksın 1 hafta 2 hafta deseler neyse virüsün ne zaman etkisini kaybedeceği belli değil 2 ay kendi aile evinde kalabilirsin ama 2 ay öğrenci yurdunda, öğrenci evinde tıkılıp kalamazsın yada gençleri zaptedemezsin vaka çıkar çıkmaz herkesin evine dönmesi bence doğruydu
Kontroĺlü olmasını sağlayacaklardı gitmek isteyenler için.

Öğrenciler arasında yurt dışından gelen, yurt dışından gelenlerle teması olan da bir çok kişi vardı ve ülke içinde bir çok farklı bölgeye gittiler.

Anadolu'daki vaka sayısı resmi rakamkardan çok daha fazla zaten şu an.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt