Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1-2 haftaya iyileşen sayısı artarsa kontrol kolaylaşır.

Entübe ve vefat sayısı artmayacaksa vaka sayısı ne kadar artarsa o kadar iyi aslında ama nereye kadar kontrollü gider orası muamma.

Entübe ve ölüm sayısı ne yazık ki vaka sayısına bağlı. Vaka sayısını düşürmedikçe hem hastane olanakları hem de can kaybı konusunda olumlu sonuç alınamaz.

Test sayımız artıyor ve evet vaka test oranında stabil gidiyoruz , belki düşüşe bile geçmiş olabiliriz
Ama bu bana güven vermiyor maalesef.
Yasak olsa ve milletin evinden çıkmayacağını bilsem bu bilgi beni rahatlatır
Ama yarın bir 4000 vaka daha açıklayacağımızı bilerek bu gelişmeye sevinemiyorum maalesef
Çünkü dışarıda hala hiç belirti göstermeyen hasta bile olduğunu bilmeyen ve maalesef işe gitmek zorunda kalan belki yüzler belki binlerce kişi var

bitti
Kendi insanımıza 2 hafta da bakamayacaksak ben bir şey demiyorum
Ben bilim insanı değilim ya da doktor hatta tıp öğrencisi bile değilim ama bildiğim 2 şey var:
1. kuluçka süresi 2-14 gün
2. izole edilen insanlar birbirine bulaştıramaz.
Çözüm zaten belli.

İtalya ilk vakanın görüldüğü 15 şubat ile 15 mart arasındaki 28 günlük süreçte 24.747 vaka açıklamıştı. (toplam test sayısı:853 bin)
Türkiye ilk vakanın görüldüğü 11 mart ile 9 nisan arasındaki 28 günlük süreçte 42.282 vaka açıkladı. (toplam test sayısı: 276 bin)

Yorum: Bize doğru kalkan bir şey var.
2 gün önce italyanın test sayısı 755 bin( 2 günde 100 bin artış olmuş) yani italya test sayılarını sonradan arttırmış
italyanın 17 marttaki test sayısı

1586453586498.webp

ayrıca italyanın başlangıcını 19 şubat kabul ederksek daha doğru olur çünkü 15 şubatta da 3 vaka var 19 şubatta da
ilk günü 19 şubat aldığımızda vaka sayısı 19 martta 41 bin oluyor

Önemli olan vaka sayıları çift hanelere çıktıktan sonra diyorsun; bak çift haneleri geçtim, üç haneli sayıları da geçiyorum hadi.. 4 haneli sayılara geçiş ile 10 günlük sürece bakalım

İtalya
29 şubat 1128
1 mart 1701
2 mart 2036
3 mart 2502
4 mart 3089
5 mart 3858
6 mart 4636
7 mart 5833
8 mart 7375
9 mart 9372

Türkiye

22 mart 1236
23 mart 1529
24 mart 1872
25 mart 2433
26 mart 3629
27 mart 5698
28 mart 7402
29 mart 9217
30 mart 10.827
31 mart 13.531

Pardon renktaş vaka yazmışım ölüm yazacaktım şimdi fark ettim.. Ölüm sayımız İtalya gibi olmadığı sürece büyük sıkıntı yaşamayız.. İtalya bizden 2 hafta önde diyorlar şu an bizim 100 diyelim İtalya 15 gün önce kırılmaya başlamıştı 400-500ler vardı onu kastettim..

Ben bilim insanı değilim ya da doktor hatta tıp öğrencisi bile değilim ama bildiğim 2 şey var:
1. kuluçka süresi 2-14 gün
2. izole edilen insanlar birbirine bulaştıramaz.
Çözüm zaten belli.
Çözümü onlar da bal gibi biliyorlar ama işlerine gelmiyor
Para yok laflarına da inanmıyorum
bknz:

Test sayısının artması, tek başına hiçbir şey ifade etmeyen sadece ağır sonuçları önümüze koyacak bir uygulama.

İnsanların etkileşimini azaltmadıkça hatta sıfıra inmedikçe olumlu sonuç bekleyemeyiz.
Daha 2 gün öncesine kadar bankaların, ptt şubelerinin önünde izdiham oluşuyordu. Büyük şehirlere giriş-çıkış yasakladığında yer değiştirmeye çalışanlar yüzünden yollar kilitlendi.
Sadece Bodrum'a giden araç sayısı yanlış hatırlamıyorsam 125 bin kadardı. @Danyal Artemis düzeltebilir.

Bu kafası kesilmiş tavuk gibi dolaşan insanları engellemek gerekirken aksine toplanmalarına sebebiyet verdikten sonra günlük 100 bin test yapmak sağlık sistemini çökertmekten başka ne işe yarayabilir?

Entübe ve ölüm sayısı ne yazık ki vaka sayısına bağlı. Vaka sayısını düşürmedikçe hem hastane olanakları hem de can kaybı konusunda olumlu sonuç alınamaz.
Biliyorum da vaka/entübe/vefat oranlarında malum en iyi ülkelerden biriyiz.

Bir yerde kırılma olacaktır gerçi; ondan korkuyorım.

Entübe ve vefat sayısı artmayacaksa vaka sayısı ne kadar artarsa o kadar iyi aslında ama nereye kadar kontrollü gider orası muamma.

Olay bu zaten.. Vaka demek yayılımı düşürmek demek .. Yoğun bakımlar dolmadığı sürece sıkıntı yaşamayız verilere göre ölü sayılarımız da italya - ispanyaya göre çok daha iyi şimdilik..

Aşı bulundu bulunacak diyenler hangi kafayı yaşıyor? En az 16 ayı var oda en iyi ihtimal. Yakın tarihe bakarsak bir çok aşı'nın ortalama 2-5 sene sonra piyasaya suruldugunu gorursunuz.

Canım sen hangi kafayı yaşıyon xd 16 ayı kim dedi ki anlamadım. Devletin büyükleri dahil herkesi maximum derecede tehdit eden kaçışı olmayan bir virüs için aşı gelmesi 2 sene sürmez rahat ol. Şu an herkesin hayatı tehdit altında bazı aşamaları atlatarak bu işi hızlandırırlar, gerçi kendiliğinden kaybolma ihtimalide var aşıdan haricinde ama varsayım hepsi tabi. Vaka sayısı artması iyi ne kadar hızlı tespit edersek o kadar hızlı sıyrılırız zaten.

İspanya günlük en çok hasta iyileşen ülke. 4 bin hasta iyileştiriyorlar ortalama
İran ve İtalya ise günlük 2 bin- 2 bin 500 civarında hasta iyileştiriyor
Belki verileri tam girmiyorlar bilmiyorum ama ABD'de iyileşen hasta sayıları bana çok düşük geliyordu her gün 600 800 bandında iyileşme açıklıyorlardı. Bugün galiba ilk defa 1671 iyileşme açıkladı ABD

İspanya günlük en çok hasta iyileşen ülke. 4 bin hasta iyileştiriyorlar ortalama
İran ve İtalya ise günlük 2 bin- 2 bin 500 civarında hasta iyileştiriyor
Belki verileri tam girmiyorlar bilmiyorum ama ABD'de iyileşen hasta sayıları bana çok düşük geliyordu her gün 600 800 bandında iyileşme açıklıyorlardı. Bugün galiba ilk defa 1671 iyileşme açıkladı ABD
Hastaların büyük çoğunluğunun tek şehirde toplanıp oranın sağlık sistemini çökertmesi galiba sebebi.

almanyada günlük ölü sayisi ilk defa, dünden beri 256 ölü, bu kadar yükselmis.

113 bin vaka
2200 ölü

Gesendet von meinem SM-G965F mit Tapatalk

Rusya bugün 94 bin test yaparak toplam test sayısında 1 milyonu aşan 3.ülke oldu
ABD--> 2 milyon 300 bin
Almanya---> 1 milyon 300 bin
Rusya---> 1 milyon 4 bin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt