Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
20-30 bin arası vaka 1000-2000 arası kayıpla bitecek gibi aynen. Tabi önlemler vakalarla birlikte artması halinde yoksa patlar gider.
Cidden böyle mi düşünüyorsun abi? Nedense bana daha kötü 1 tablo çıkacak gibi geliyor.

20-30 bin arası vaka 1000-2000 arası kayıpla bitecek gibi aynen. Tabi önlemler vakalarla birlikte artması halinde yoksa patlar gider.
Önlemleri daha da sıklaştırırsak bundan azda olabilir. İtalya-İspanya gibi olacağımızı düşünmüyorum. Bugün Çinli yetkilileri dinledim. Hastalığın Yaz aylarında bulaşma oranı düşüyormuş. Nemli ortamlarda virüs bulaşmıyormuş. Ülkemizde nem konusunda sıkıntı çeken bir yer değil, özellikle İstanbul falan bayağı nem deposudur. 1000'nin altında biterse başarılı sayarım ülkemizi bu hususta.

İnsanlar hayatlarını devam ettirebilmek için işe gidiyolar.Toplu taşıma kullanıp kalabalık yerlerde bulunuyorlar.İçlerinde yüzlerce binlerce virüs taşıyan insan vardır semptom göstermeyen.İnsanların dış dünyayla bağlantısı kesilmedikçe bu sayı her geçen gün artacak.Evinizde kalın demekle olmuyo.İnsanların faturalarını,temel ihtiyaçlarını karşılayacak bi devlet olmalı ki insanlar evinden çıkmayıp hayatlarını evinde sürdürmeye devam etsinler.Böylelikle virüsün yayılması engellenir ve vaka sayısı daha fazla artmadan tedavilerle azalır.Bu yüzden sokağa çıkma yasağı gelmeli ve insanların ihtiyaçlarını karşılamalı devlet.Bu şekilde devam edilirse üretim yapılmadığından dolayı zaten ekonomik kriz olacak insanlar borç batağına girecek.En azından belirlenecek tarihler arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilip ihtiyaçlar karşılanmalı ve vaka sayısının düşmesiyle birlikte eski günlere dönüş başlayabilir.

Türkiye'de olan vaka sayısını henüz güncellememiş ama giderek yükseliyoruz dünyada

Cidden böyle mi düşünüyorsun abi? Nedense bana daha kötü 1 tablo çıkacak gibi geliyor.
Altta Levent abi de yazmış, bence ivme kazanınca yasakları daha da arttıracaklar hem buna güveniyorum hem de havaların ısınacak olmasına. Sıcak bölgelerde salgın hızı cidden düşük, üstüne bir de adam gibi önlemler gelirse patlama yapmadan kurtarabiliriz bence. Ama dediğin gibi biraz iyimser bakıyorum, belki de öyle bakmak istiyorumdur. Bilimkurulu üyelerinin sokağa çıkma dahil her türlü tedbir masada açıklamaları rahatlatıyor beni eğer gereği yapılmazsa s.çarız. Yazmayı unuttum, bir de yaş mevzusu var bizim nüfus genç, İsmail yazınca hatırladım.

Önlemleri daha da sıklaştırırsak bundan azda olabilir. İtalya-İspanya gibi olacağımızı düşünmüyorum. Bugün Çinli yetkilileri dinledim. Hastalığın Yaz aylarında bulaşma oranı düşüyormuş. Nemli ortamlarda virüs bulaşmıyormuş. Ülkemizde nem konusunda sıkıntı çeken bir yer değil, özellikle İstanbul falan bayağı nem deposudur. 1000'nin altında biterse başarılı sayarım ülkemizi bu hususta.

O nem ve sıcak havadan ziyade güneş ışınlarının dik gelmesi ile alakalıymış.Bir doktordan dinlediğim kadarı ile güneş ışını ne kadar dik gelir ise virüsun dna sını bozuyormuş.

14. günün sonunda şöyle bir bilgi var doğru mu değil mi bilmiyorum

italya 1128 vaka 29 ölü
türkiye 2433 vaka 59 ölüm ve italyada sokağa çıkma yasağı başlamışmıydı 14, günde acaba ?

Ben bu hastanedeki 8500 vakayı da anlamadım ha.

Ölü sayisinda italya’yi geçmeyeceğimiz asagidaki grafiklere göre kesin zaten, vaka sayisini bilemiyorum ama

6EE3D7FD-E0A2-4340-9E74-4FAFC030B14F.webp

2494C1B7-B421-4AA3-B925-CADACA3E9498.webp

Ben bu hastanedeki 8500 vakayı da anlamadım ha.
Başkanımız Göksel Gümüşdağ’ın sağlık kondisyonunda bu sabah ortaya çıkan belirtiler sebebiyle corona virüsü testi yaptırdığı, ilk test sonucunun negatif çıkmasına rağmen yarın akşam saatlerinde kesinleşecek olan 2. test sonuçları çıkana kadar hastanede koruma amaçlı izolasyon altında kalacağını, sağlık durumunun iyi ve takip altında olduğunu kamuoyuna duyururuz.
.

Ya malum tedbiri alıp ihtiyaçları karşılarsınız, ya da insanların gün gün hastalığa yakalanmasını izlersiniz.

Ölmemek, ya da sıranın bize gelmemesi için dua edicez galiba. Aklımızı oynatıcaz bu gidişle, bakanların vs. konuşmalarına katlanabilenlerde iyi sinir sistemi var.

Kayıpları solunum cihazları belirler.
Vaka sayısında ben 70 bin den aşağı olacağına ihtimal vermiyorum.

Peak felan boş işler bunun peaki anca ilacı hatta aşısı bulunduğunda olur.

Yeterli sayıda solunum cihazı varsa ve bu olayı zamana yayabilirsek az kişi ölür.
Aksi taktirde kötü bir tabloyla karşı karşıyayız.

Mesela 1000 tane solunum cihazı mevcut, aynı anda ağır hasta sayısı 2000. İmkanı yok atlatamazsın bu olayı.

Ne kadar solunum cihazı olduğunu da bilmiyorum ama bir Almanya kadar yoktur diye tahmin ediyorum.
Almanya'da vaka sayısı yüksek ama ölü sayısı düşük.

Gscimbom mobil

Sokağa çıkma yasağı verilmediği sürece bizim bu cahil milletimiz gezmeye devam edecek. Sokaklarda caddeler de yoğunluk var. İnsanlar laftan anlamıyor. İş yerleri kapanan çalışanlar da bu durumu tatil gibi algılıyor.

Önlemler ve tedbirler arttırılmalı en sert tedbirler uygulanmalı, bunun önünü alamayacağız.

Virüsün sıcak ve nemli havada yayılmadığı doğru değil. Şu an sıcak ve nemli olan ülkelerde yayılıyor. Ama yayılma hızı daha düşük olabilir diye bir tahmin var.

İstisnasız herkes sokağa çıkma yasağı veya önlemlerin dramatik şekilde artırılması gerektiğini söylüyor, bu baskıya daha fazla kulak tıkayamazlar yakında yeni bir şeyler açıklanır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt