Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mesafede çözüm değilki kardeş insansın gayri ihtiyari eldiveni çıkardım bugün sinek geldi elimi yüzüme götürdüm
insan unutur dokunur biri hapşırır tıksırır bize bağlı değil kendimizi korumak resmen bizi kendi kaderimize bıraktılar
AlLah yar ve yardımcımız olsun

Haklısın aga ne diyeyim ama olan olay bu yani realist bakarsak. Devletin tavrı belli iş tamamen sende bitiyor artık, mümkünse yürüyeceksin her yere maksimum dikkat edeceksin vs. Yapacağımız bişey yok ki. Ben zaten şundan eminim bütün avrupa 2-3 ay içinde bunu atlatmış olur muhtemelen, süreç olarak en çok bizde uzayacak işbilmezler yüzünden ama nüfusun genç olması gibi etkenler yüzünden kayıp çok yüksek oranda seyretmeyecek muhtemelen. Bir an önce geçer umarım ne diyelim.

365 kişi daha ölmüş bugün Fransada.
Yine bizim bura iyi en az vaka olan yerlerden biri 603 hasta var oda çoğu paristen gelen yazlıkçî zenginler.
Screenshot_20200326_212444_com.whatsapp.webp

Envoyé de mon Huawei P30 en utilisant Tapatalk

İtalya olmamak için sokağa çıkma yasağı şart
Hükümetin ise Sağlık ve Eğitim dışında yaptığı pek bir çalışma yok. Evde kalacaksak Ekonomi yi de düşünmek lazım
Devletin başı çıkıp maaş konusunda yardım garantisi verip milleti evde kalmaya çağıracağına herkes kendi OHALini ilan etsin diyor
Allah aşkına böyle bir şey olur mu
Hadi devletten bir şekilde maaş alanlar var diyelim emekliler izinliler vs. Hadi onlar bir şekilde geçimini sağladı diyelim
Peki özel sektörde çalışanlar ne olacak ? Evine ekmek parası götürmek zorunda olan işçi ne yapacak ?
Bunlara ne garantisi veriyorsunuz da tv karşısında evde kalın çağrısı yapıyorsunuz biraz da o yönden bakmak lazım

Amerika da az test yapıyor. Bizden ekonomik, kültürel, bilimsel olarak 20 gömlek üstünler nüfusla test sayısını oranlayınca bizle anca başabaş çıkabiliyorlar. Güney Kore hariç kimse beceremedi bu test işini, şimdi de herkes beyhude bir yarış içine girdi.

Abd'de az test yapılıyor ama +12,643 vaka tespit ediliyor 1 günde bu nasıl oluyor yüzde 10 vaka oranı dersek 120 bin test demektir bu biz bugüne kadar 40 bin test yaptık.

Abd'de az test yapılıyor ama +12,643 vaka tespit ediliyor 1 günde bu nasıl oluyor yüzde 10 vaka oranı dersek 120 bin test demektir bu biz bugüne kadar 40 bin test yaptık.

Bizden 5 kat fazla nüfusları var, bizden 6-7 kat fazla test yapıyorlar ve doğal olarak da ona yakın bir oranda pozitifleri var. Ayrıca İtalya ve İngiltere'yle birlikte dünyadaki Çin nüfusunun merkezi dışında en yüksek olduğu ülke. Doğal olarak Çin bayramı dolayısıyla virüsün merkezinden gidip gelen, bizden çok daha iyi şartlarda yaşadıkları için turist olarak gittikleri riskli bölgelerden geri dönen yoğun bir nüfusları var. Turizm mevsiminde olmadığımız için Umre'den dönenleri en baştan kontrol edebilsek bizim şu andakinden de çok daha düşük vaka sayımız olurdu. Dünyada tatil dışında kimsenin gelmek istemediği, iş için gelenlerin İstanbul'dan başka bir yer görmediği, kendi vatandaşının bile ayrılmak için kırk farklı yol denediği bir ülkeyiz. Mevsimleri dışında doğudaki İranlı zenginler hariç turizm potansiyeli sıfıra yakın bir ülkeyiz. Bu yüzden toplam vakada da, pozitifte de bu ülkelerden çok daha az etkilenmemiz sürpriz değil. Tabii buna rağmen Umre'den gelen 10.000, Avrupa'dan dönen sayısız yerli turisti elini kolunu sallaya sallaya ülkeye alıp kendimizi olmamız gerekenden daha riskli bir hale getirdik. Ama ne kadar yoğun çaba harcasak da ülkemizin ve içinde bulunduğumuz coğrafyanın iticiliğinden dolayı hiçbir şartta İtalya, ABD, İspanya kadar tehdit altında kalmayacağımız aşikar.

Az önce birisi ateş soruyordu bulamadım kim olduğunu.. Bizzat koronalı hasta bakan bir Dr. un ağzından ; 37.3 derece ateşle 44 yaşında tat alma duyusu ve vertigo(baş dönmesi) şikayetleri olan hasta tespit etmiş..

Ekstra hastaneye dönüştürülen yer vs de yok, benim anlamadığım şu, bu pozitif çıkan ve bekleyenler nereye sığıştırılmış, her gün de buna 1000 ekleneceğini düşünürsek nasıl yer bulunacak hastanelerde

Bizden 5 kat fazla nüfusları var, bizden 6-7 kat fazla test yapıyorlar ve doğal olarak da ona yakın bir oranda pozitifleri var. Ayrıca İtalya ve İngiltere'yle birlikte dünyadaki Çin nüfusunun merkezi dışında en yüksek olduğu ülke. Doğal olarak Çin bayramı dolayısıyla virüsün merkezinden gidip gelen, bizden çok daha iyi şartlarda yaşadıkları için turist olarak gittikleri riskli bölgelerden geri dönen yoğun bir nüfusları var. Turizm mevsiminde olmadığımız için Umre'den dönenleri en baştan kontrol edebilsek bizim şu andakinden de çok daha düşük vaka sayımız olurdu. Dünyada tatil dışında kimsenin gelmek istemediği, iş için gelenlerin İstanbul'dan başka bir yer görmediği, kendi vatandaşının bile ayrılmak için kırk farklı yol denediği bir ülkeyiz. Mevsimleri dışında doğudaki İranlı zenginler hariç turizm potansiyeli sıfıra yakın bir ülkeyiz. Bu yüzden toplam vakada da, pozitifte de bu ülkelerden çok daha az etkilenmemiz sürpriz değil. Tabii buna rağmen Umre'den gelen 10.000, Avrupa'dan dönen sayısız yerli turisti elini kolunu sallaya sallaya ülkeye alıp kendimizi olmamız gerekenden daha riskli bir hale getirdik. Ama ne kadar yoğun çaba harcasak da ülkemizin ve içinde bulunduğumuz coğrafyanın iticiliğinden dolayı hiçbir şartta İtalya, ABD, İspanya kadar tehdit altında kalmayacağımız aşikar.

Biz 7 bin test yaptık onlar 12 k vaka tespit etti ne 6 7 katı 20 kat fark var nerdeyse , ben 1 ay önce bu söylediklerini yapalım dedim bu saatten sonra sokağa çıkma yasağı bile kurtarmaz bizi.

+ Olarak Abd 2,2 trilyon dolar bütçe ayırdı biz 100 milyar tl bundan sonra test sayıları fark atarak devam ederler tüm dünyadan kit alıyorlar biz ise Çin'den bozuk kit aldık.

Ekstra hastaneye dönüştürülen yer vs de yok, benim anlamadığım şu, bu pozitif çıkan ve bekleyenler nereye sığıştırılmış, her gün de buna 1000 ekleneceğini düşünürsek nasıl yer bulunacak hastanelerde
Hastanelere giriş çıkışlarda sıkıntılı. Sadece bu işle uğraşan yerler tesis edilmeli. Kontrolü olan hastalar hastane icerisindeyken korona li hastayi nası bi önlem alarak hastaneye giriş sağlayacaklar mesela.?

An itibariyle Amerika vaka sayısında Çin'i ve İtalya'yı solladı.

Amerika: 81,332
Çin : 81,285
İtalya : 80,589

Envoyé de mon Huawei P30 en utilisant Tapatalk

Hastanelere giriş çıkışlarda sıkıntılı. Sadece bu işle uğraşan yerler tesis edilmeli. Kontrolü olan hastalar hastane icerisindeyken korona li hastayi nası bi önlem alarak hastaneye giriş sağlayacaklar mesela.?
Bilmiyorum ya gerçekten bilmiyorum ve anlam veremiyorum yapılanlara ve yapılmayanlara

Bu Rusya'da Çin ile dip dibe olmasına rağmen nasıl bu kadar az vaka var
sizi de düşündürmüyor mu ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt