Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Böyle giderse vaka sayısında ilk 5'te yer alacağız, rakamlar çok korkunç. Maalesef bizim de uzun zamandır sakladığımızı düşünüyorum ve zamanında gereken tedbirler alınmadı. Muhtemelen bugün 10 bin vakayı geçeceğiz. Sokağa çıkma yasağı koymamakta diretmemiz çok büyük kumar. 1 ay önceden bu tedbirler alınsaydı bu rakamlar bu kadar abartı olmayacaktı. Tabii herkes virüsü konuşurken biz o zaman Idlib falan konuşuyorduk.

Hollandanin en buyuk market zinciri olan AH saglik calisanlarina oncelik tanıyacakmış alışveriş esnasinda. Bir seviyeye kadar destek veriyorum.

Hollanda hala New York'tan uçak gelmesine izin veriyormuş. Gelen yolculara en ufak kontrol bile yapılmıyormuş

gecen haftaya kadar almanyadada durum ayniydi cinden irandan ucaklar iniyordu kontrol da pek yoktu... türkiyenin havalimanlarinda aldigi önlemlerin cogu almanyada yoktu veya cok azdi... ben bunlarin yapacagi isi silkeyim

bizim umre tayfasina virüs bulastiran suudi araplarda vaka sayisi 1000 küsürlerde

kimi yiyonuz be namissizlar

sefil hindistan ve yunanistani teget gecmis neredeyse

italya, lüksemburg, san mariano ve ispanya disinda seffaf bilgilendirme yapan ülke yok gibi kendi kapasitesine göre

Burkina Faso da doğru veri yolluyor.

gecen haftaya kadar almanyadada durum ayniydi cinden irandan ucaklar iniyordu kontrol da pek yoktu... türkiyenin havalimanlarinda aldigi önlemlerin cogu almanyada yoktu veya cok azdi... ben bunlarin yapacagi isi silkeyim
Bizim Almanlar çok fazla bekledi ya. Spahn denen o gavat habire herşey kontrol altında diye diye geçiştirdi başlarda.

Tedbirlerde geç kalındı ama sanki bu aralar insanlar olayın ciddiyetini kavramış gibi duruyor. Gereksiz yere dışarı çıkanların sayısı düşük gibi.

sent via GSC

Bizim Almanlar çok fazla bekledi ya. Spahn denen o gavat habire herşey kontrol altında diye diye geçiştirdi başlarda.

Tedbirlerde geç kalındı ama sanki bu aralar insanlar olayın ciddiyetini kavramış gibi duruyor. Gereksiz yere dışarı çıkanların sayısı düşük gibi.

sent via GSC

100de 63% Azalma var sokaklarda.
Almanya bu durumu gec anladi ama simdilik fena gitmiyor.
Almanyada Bavaria (Bayern) kentinde 1 Türk Dogum Günü Partisi vermiz.
Polisler 25.000€ Ceza kesmis .

100de 63% Azalma var sokaklarda.
Almanya bu durumu gec anladi ama simdilik fena gitmiyor.
Almanyada Bavaria (Bayern) kentinde 1 Türk Dogum Günü Partisi vermiz.
Polisler 25.000€ Ceza kesmis .
Az bile ceza kesmişler. Böyle salakları polisler dövse üzülmem.

Evet bence de durum fena değil şimdilik ben daha kötüsünü bekliyordum açıkçası. Süreci komple sokağa çıkma yasağı koymadan çözecekler gibi, şu anki kısıtlamalar iyi bence.

Geçen alışverişten eve dönerken gördüm Penny Markt'ın park yerinde Ordnungsamt 3 genci durdurmuş niye 3 kişi geziyorsunuz diye veza kesiyorlardı muhtemelen.

Ek olarak bizim Türkler kendilerini belli ediyor yine, hava güzel diye parklarda piknik mangal falan yapmışlar bu hafta. Ordnungsamt da çakmış hepsine cezayı, adam başı 250€.

sent via GSC

1585561328859.webp

Bugün, 2 dk önce bakanlıktan aradılar. Çalışanlarımızın %60 devlet maaş desteği noktasında başvurumuzun geri çekilmesini yoksa reddedilirse bir daha başvurma şansımızın olmadığını söylediler. Sesim titreyerek konuştum adamla. Sebebini sordum, sebep göstermedi, samimiyete binaen konuştuğunu, şimdi reddetmek zorunda olduğunu, ve reddederse bir daha başvuru ihtimalim olmadığını söyledi. Şimdi başvurumu çekersem 2 gün sonra durum daha kötüye gittiğinde tekrar başvurma şansım olduğunu söyledi. Bankaya gidiyorum şimdi. Çalışan arkadaşların maaşı için kredi çekicem. Koca adamı ağlattılar, yazıklar olsun. Biz %60ta bile ne kadar zorluk yaşayacağımızı düşünürken, bunlar onuda vermeyecekler. gün şartında sıkıntı yok, başka durumlarda sıkıntı yok.. Nedir sıkıntı anlamış değilim, telefonda tek söylediği başvurunuzu geri çekin, herşey düzgün ama ben reddetmek zorundayım dedi adam bana. Devlet selam vermemiş Emrah, sen vermesen çok olmaz sanırım :)

vay be Çin'e bak sen

Dünyada başka hiçbir ülke bunu yapamaz. Ya yönetim şekli izin vermez(Kişisel veriler vs) ya teknolojik alt yapısı yetmez ya da analiz etmeye yetecek kadar data toplayamaz. Bu yüzden başka ülkelerde uygulanabilir bir önlem-müdahale sistemi değil bunlarınki. Yüksek vaka sayısından sonra diyorum tabii tedbirler erken alınsaydı bunlara gerek kalmadan yırtabilir(di) diğer ülkeler de bu işten.

Bir de Güney Kore var tabii ama onların stil için iş işten çoktan geçti bkz.

Before there were any cases of novel coronavirus confirmed in South Korea, one of the country's biotech firms had begun preparing to make testing kits to identify the disease.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt