Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dünya sağlık örgütü süreç sonunda yeniden yapılandırılır artık, baya baya işe yaramaz bir yapıymış.

Çin kendini aklamaya çalışıyor ama WHO'da masum değil, bir sürü ihmal zinciri var. Ek olarak bazı küçük ülkelerde dahil bu ihmale.

Dünya sağlık örgütü süreç sonunda yeniden yapılandırılır artık, baya baya işe yaramaz bir yapıymış.

Çin kendini aklamaya çalışıyor ama WHO'da masum değil, bir sürü ihmal zinciri var. Ek olarak bazı küçük ülkelerde dahil bu ihmale.
Valla bugün YouTube da bi video izledim almanca bu dünya saglık örgütüne hic güvenilmez büyük ilac firmalarının kontrolü altında oldugunu söylüyodu videoda

Bizim Almanlar çok fazla bekledi ya. Spahn denen o gavat habire herşey kontrol altında diye diye geçiştirdi başlarda.

Tedbirlerde geç kalındı ama sanki bu aralar insanlar olayın ciddiyetini kavramış gibi duruyor. Gereksiz yere dışarı çıkanların sayısı düşük gibi.

sent via GSC

spahn tam bi gerizekali... insanlar panik olmasin diye alistira alistira söyledi cogu seyi.... benim gördügüm kadariylada insanlar cok bilincli ve kurallara uymaya özen gösteriyor. zaman ilerledikce bu durum degisirmi bilemem cünkü 20.4 tarihine kadar herhangi bir gevseme olmayacakmis..cocuklu aileler icin kabus gibi günler olacak... almanya öyle bir yer ki sokaga ciksan acaba komsum beni sikayet edermi diye düsünüyorsun herkes polis gibi istisnalar haric...

Bugün, 2 dk önce bakanlıktan aradılar. Çalışanlarımızın %60 devlet maaş desteği noktasında başvurumuzun geri çekilmesini yoksa reddedilirse bir daha başvurma şansımızın olmadığını söylediler. Sesim titreyerek konuştum adamla. Sebebini sordum, sebep göstermedi, samimiyete binaen konuştuğunu, şimdi reddetmek zorunda olduğunu, ve reddederse bir daha başvuru ihtimalim olmadığını söyledi. Şimdi başvurumu çekersem 2 gün sonra durum daha kötüye gittiğinde tekrar başvurma şansım olduğunu söyledi. Bankaya gidiyorum şimdi. Çalışan arkadaşların maaşı için kredi çekicem. Koca adamı ağlattılar, yazıklar olsun. Biz %60ta bile ne kadar zorluk yaşayacağımızı düşünürken, bunlar onuda vermeyecekler. gün şartında sıkıntı yok, başka durumlarda sıkıntı yok.. Nedir sıkıntı anlamış değilim, telefonda tek söylediği başvurunuzu geri çekin, herşey düzgün ama ben reddetmek zorundayım dedi adam bana. Devlet selam vermemiş Emrah, sen vermesen çok olmaz sanırım :)
İş yerinde sorunum patron değil zaten, yöneticilerin kendisini koruyup bizi riske atanlar

Kim yapılandıracak abi? Yine benzer bir düze gelir diye tahmin ediyorum.

ispanya yine 5000 küsür vaka tespit etmis.

Kim yapılandıracak abi? Yine benzer bir düze gelir diye tahmin ediyorum.
Elleri mahkum yapılandırmaya, ortada ne ticaret kaldı ne işleyen bir küresel ekonomik sistem bu sebeple salgın bittikten sonra sadece bu konu gündemiyle radikal kararların alınacağı BM toplantılar silsilesi başlar büyük ihtimalle. Ama işte dediğin gibi olayın sıcaklığı geçip bir süre sonra yine mevcut gevşek halinde döner, insan hayatı/sağlığı üzerinden kar eden yapı sürdüğü müddetçe kaçınılmaz gibi bu. Özellikle ABD'de vakalar iyice patlak verdikten sonra bu durum iyice sorgulanır hale gelebilir, ne diyelim inş bu sıkıntılar hayırlı gelişmelere yol açar, biz de boşa eziyet çekmemiş oluruz.

Büyük şehirlerden taşraya göç bizi bitirecek maalesef her taraf 06-34 plaka ve rahatça sokaklara çıkıyorlar.. Nasıl bir yasak bu hafta sonu bir ton adam gelmiş kendinde varsa başkalarına bulaştırmayı hiçbiri dert etmiyor umurunda bile değil kimsenin.
Ateş yanımıza sıçramadan durumun ciddiyetini anlayamıyor ülke insanı.

Bu salaklarla iyi durumdayız

1 saat önce muhasebecim ödemeleri ne yapacağız diye aradı, ötelediler ya dedim.

He evet abi ötelediler, sadece gelir vergisi ötelendi, sgk ve muhtasarları ne yapacağız dedi.

Eft çektim hallettik çok şükür de

Bu ne perhiz ne lahana turşusu

Kendim editledim

Valla bugün YouTube da bi video izledim almanca bu dünya saglık örgütüne hic güvenilmez büyük ilac firmalarının kontrolü altında oldugunu söylüyodu videoda

Bütün böyle toplum yararına kurumlar büyük şirketlerin desteği ile kuruluyor zaten. Büyük şirket biraz bağış yapıyor, geri kalanı da halktan toplanıyor bağış adı altında. Mesela greenpeace'i de petrol şirketleri yönetiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt