Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Buna gerek kalmayabilir ozel hastaneler devlet tekeline alindi
Tabi bu hizla o da yetmeyebilir. Yeni hastane derken? Sanirim bahceye yatak atmaktan bahsediyorsunuz. Istanbul oyle yapiyor mesela

Sen o özel hastaneleri açıldı sanıyorsun ama yakın bir süre içerisinde orada cebinde para olmadan yer bulamayacaksın.

Zaten ünlüler be zenginler orayı işgal etmiş olacak.

Bahçeye yatak atmak ya da İstanbul’da öyle yapılıyor demenle neyi kastettin anlamadım

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Sen o özel hastaneleri açıldı sanıyorsun ama yakın bir süre içerisinde orada cebinde para olmadan yer bulamayacaksın.

Zaten ünlüler be zenginler orayı işgal etmiş olacak.

Bahçeye yatak atmak ya da İstanbul’da öyle yapılıyor demenle neyi kastettin anlamadım

Ilimdeki ozel hastaneler devlet tarafından el konuldu. Zorunlu durum haric coronalidan baskasi gitmiyor istanbulda ismini vermek istemediğim bir hastane bahçeye yatak atmak zorunda kaldi doktorlar igne yapacak hemsire bulamiyorlar.
Sehir efsanesi değil bizzat arkadasimin akrabasi anlatiyor orda yasayan biri

sala memluk donemi eklenmedimi dine
yani salavat getirmekle ,camiden sürekli sala okunmasının ne gibi alakası var
bu arada bu adam kim tanımam
Bir cok şey ekleme o zmn ın iktidarları kafalarına göre bir sürü şey eklemiş hadis uydurmuş bi cok şey bugün uyguladıgımız arap adeti

Başarılı mıyız şu ana kadar o noktada?

Valla iyileşen hastalar hep genel durumu iyi olanlar.bu hafta sonu kritik yavaş yavaş italyanın pik yaptığı haftalara geliyoruz.

Bizim doktorlarımız ve sağlık camiası tüm dünyadaki tedavi şemalarını algoritmaları çok iyi etüt etti sağlık ekipman ve çalışanlarımızın bilgi donanımı da yüksek.

Ancak bu durum yoğun bakımları ağzına kadar dolup hastalar sedyeleri ve koridorları taştığında maalesef değişecektir.

Korkulan bu senaryo gerçekleşirse hastaların yaşam beklentisi hastanenin doluluk Oranı ve bakım kalitesi ile de orantılı olacaktır diye düşünüyorum.Yani özel hastanede izole ve iyi koşullarda bakılan hastaların mortalite oranı daha düşük olacaktır.

Bu açıdan bakarsak hastalığı en erken ve en geç yakalanan grubun daha şanslı olacağını söyleyebiliriz kahrolsun hüküm sürdüğü ve hastanede yer bulmanın zor olduğu koşullarda hastalığa yakalananlar ise en şanssız olanlardır. ( bkz. İtalya İspanya )

Bu arada bakanimiz tum turkiyeye yalan söyledi. Maske ve ekipman eksiğimiz yok dedi alakasi yok
Avrupaya yollayip hava basacaginiza kendi hastanelerimize vereydiniz
Bugun sendikalar bile yalanı açıkladı.

Ilimdeki ozel hastaneler devlet tarafından el konuldu. Zorunlu durum haric coronalidan baskasi gitmiyor istanbulda ismini vermek istemediğim bir hastane bahçeye yatak atmak zorunda kaldi doktorlar igne yapacak hemsire bulamiyorlar.
Sehir efsanesi değil bizzat arkadasimin akrabasi anlatiyor orda yasayan biri

isyanbulda a Plus bir Hastaneye gidersen test sonucu pozitif çıkana kadar yapılan işlemlerin ücretini ödersin.
İlk planda bir şekilde ödeme yapmasanda ya da sigortan karşılasada daha sonra test sonucu negatif geldiği için hastane sana faturayı yollayacaktır.

Diğer bir senaryo vereyim.112 yada 184 ü ararsan ve yüksek şüpheli bulguların varsa kucak kucağa dolu hastanelerden birine yollarlar test sonucun çıkana kadar zaten hastanede kaparsın virüsü .

Halk farkında değil ama vakalar arttığında zengin fakir ayrımı ortaya çıkacak

Süreci böle takip diyorum.

1263.webp

Nekadar enteresan ki Hollanda liginde sampiyonluk adaylari olup en yakin rakibe 6 puan fark atan Ajax ve AZ ligin iptalini isterken (sampiyonluk hesabi yapilmaksizin), 6 puan geriden gelen Feyenoord ligin devamini istiyor.

isyanbulda a Plus bir Hastaneye gidersen test sonucu pozitif çıkana kadar yapılan işlemlerin ücretini ödersin.
İlk planda bir şekilde ödeme yapmasanda ya da sigortan karşılasada daha sonra test sonucu negatif geldiği için hastane sana faturayı yollayacaktır.

Diğer bir senaryo vereyim.112 yada 184 ü ararsan ve yüksek şüpheli bulguların varsa kucak kucağa dolu hastanelerden birine yollarlar test sonucun çıkana kadar zaten hastanede kaparsın virüsü .

Halk farkında değil ama vakalar arttığında zengin fakir ayrımı ortaya çıkacak

Ona ne şüphe. Paran varsa yaşa yoksa geber!
Ben sokak olumlerinden çekiniyorum.
Italyada millet patir patır dusuyordu hastaneler full doluydu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt