Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yavaşlama görülüyor sanki vakalarda

iyileşme oranları arttı (olumlu)

ölüm oranının 2 'ye katlanma süresi her geçen gün artıyor (olumlu)

artık geriye bir önceki günden daha az vaka açıklama kalıyor

inşallah 15 gün sonra bunu da görürüz

bana bu olan biten cok garip gelmeye basladi, istatistiklere baktim
1 yilda ölüm oranlari:
almanya ~960.000
italya ~ 666.000
ispanya ~ 700.000
britanya ~ 650.000

simdi hesap etsek italyada su an ölen 15.000 10 aya carpsan 150.000 eder.
normal sartlarda gripten ölü rakamlarida bukadar.

almanyada ölü 1.200 carp 10 aya 12.000 gecen sene 960.000 kisi ölen ülkeden bahsediyoruz.

dogayi kurtarmak, pislikleri temizlemek adina yapilmis senaryo gibi hissi veriyor.
bu virüs çok hızlı yayılıyor

grip gibi değil. grip 1 kişiden en fazla 1 kişiye bulaşırken bu virüs 6 kişiye çok rahat bulaşıyor

normal hayatımıza devam etsek sarılsak tokalaşsak heralde 83 milyon kişi 2-3 ayda enfekte olur

%3 kişi ölse (dünyada %5 ölüm oranı) 2.5 milyon insan 3 ayda ölür

3 ay sonra türkiye nüfusu 80 milyon

ve geriden gelenler, hasta olup tekrar hasta olabilecek insan vs. var

1 yilda ölüm oranlari:
almanya ~960.000
italya ~ 666.000
ispanya ~ 700.000
britanya ~ 650.000

almanyada ölü 1.200 carp 10 aya 12.000 gecen sene 960.000 kisi ölen ülkeden bahsediyoruz.

dogayi kurtarmak, pislikleri temizlemek adina yapilmis senaryo gibi hissi veriyor.
Iyi de gripte tum ulkeyi durdurmuyorsun. Bu viruse de grip gibi muamele etsen belki 1 2 milyon kisiye daha bulasacakti ve olen sayisi 50 60 bin olacakti. Hic mudahele etmesen ulkenin yarisi virusu kapacak ve saglik sistemin iflas edecek.

1 yilda ölüm oranlari:
almanya ~960.000
italya ~ 666.000
ispanya ~ 700.000
britanya ~ 650.000

Bu önlemler alınmasa ve herkese hızlıca bulaşsa o zaman ne kadar garip olduğunu anlardın :)

Bu önlemler alınmasa ve herkese hızlıca bulaşsa o zaman ne kadar garip olduğunu anlardın :)
Burası kesin. Şu anda hayat normal akışında değil avrupa+amerika zaten fişi çekti sayılır biz de %30-40'larda falanız sanırım. Elimizdeki tedavi imkanlarıyla çözmemiz pek mümkün değil zaman kazanmak falan iyi güzel ama hiçbir devlet böyle bir süreci 8-9 ay yaşayamaz. Wuhan'ı iyi takip etmek lazım bu hafta karantina bitiyor. Millet sokaklara dökülünce neler olacak bakalım. 8 Nisan diye açıklamışlardı. İşin aslı Wuhan da çok bir şey ifade etmiyor çünkü adamlarda hayvani bir takip mekanizması var ve gerçek verileri bildirmiyorlar. Dolayısıyla orası da iyi bir örnek değil. Fransa-İspanya özellikle İtalya gibi bir ülke sokağa çıkma yasağını kaldırdıktan sonra süreç nasıl ilerleyecek bakalım. Şu şartlarda salgını kontrol etmek kolay çünkü. Asıl mesele insanlar metrolara, cafe-bar-sinema-stadyumlara doluşunca çıkacak.

bizim boris gidici

bizim boris gidici

Tamamen yorum benimki ama ciddi bir şeyi olmasa hastaneye kaldırmazlardı, ekipmanları getirirlerdi diye tahmin ediyorum.

Burası kesin. Şu anda hayat normal akışında değil avrupa+amerika zaten fişi çekti sayılır biz de %30-40'larda falanız sanırım. Elimizdeki tedavi imkanlarıyla çözmemiz pek mümkün değil zaman kazanmak falan iyi güzel ama hiçbir devlet böyle bir süreci 8-9 ay yaşayamaz. Wuhan'ı iyi takip etmek lazım bu hafta karantina bitiyor. Millet sokaklara dökülünce neler olacak bakalım. 8 Nisan diye açıklamışlardı. İşin aslı Wuhan da çok bir şey ifade etmiyor çünkü adamlarda hayvani bir takip mekanizması var ve gerçek verileri bildirmiyorlar. Dolayısıyla orası da iyi bir örnek değil. Fransa-İspanya özellikle İtalya gibi bir ülke sokağa çıkma yasağını kaldırdıktan sonra süreç nasıl ilerleyecek bakalım. Şu şartlarda salgını kontrol etmek kolay çünkü. Asıl mesele insanlar metrolara, cafe-bar-sinema-stadyumlara doluşunca çıkacak.

Kuluçka süresi çok uzun, diğer virüslerle kıyaslandığında en büyük problem o anladığım kadarıyla. O yüzden hele de 1 ay daha süreç böyle devam ederse zaten insanlar normal hayata dönmeye karşı tedirgin olmaya başlayacaktır.

İnsanlar yanlarından biri hapşurduğunda, öksürdüğünde, burnu aktığında yine tedirgin olacaklardır, atlatılması zor bir süreçle karşı karşıya kalacağımız kesin.

Bir de Dünya üzerinde virüsün kimsede kalmadığı, yakalananların iyileştiği ve virüsü vücudundan attığı durum da ne kadar olası o da tartışılır. O yüzden 2. ve 3. dalgaların gelmesi de çok olası duruyor.

burada disarsi insan kayniyor. marketin icinde üstüme üstüme geldiler, bir iki istisna disinda pek ciddi alan yok gibi. acayip rahatsiz oldum.

Gesendet von meinem SM-G965F mit Tapatalk

Feci bir haber vardi burda birkac gun once. Corona salgini sebebiyle malum dersler evden dijital ortamdan veriliyor. Ogretmen hanimefendinin biri evden canli ders verirken ogrencilerine kocasi tarafindan canli yayinda darp edilmis.

Bugun birlesik milletlerde aciklama yapti evde siddet bu donemlerde cok artti diye.

Virüs bence mutasyon geçirdi ve geçirmeye de devam ediyor. Etkileri azalıyor sanki. Son bulaşan yaşlı insanlar eskisi kadar ağır geçirmiyormuş deniyor. Umarım doğrudur.

Feci bir haber vardi burda birkac gun once. Corona salgini sebebiyle malum dersler evden dijital ortamdan veriliyor. Ogretmen hanimefendinin biri evden canli ders verirken ogrencilerine kocasi tarafindan canli yayinda darp edilmis.

Bugun birlesik milletlerde aciklama yapti evde siddet bu donemlerde cok artti diye.

llink alalim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt