Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1 hafta on gün kadar önce bir yazı okumuştum, yazıda virüsün bulaşıcılığının arttığı ama daha az patojenik olduğuna dair bir yazıydı. Bu yeni bir haber mi?

Ulan yanlış oldu @Adem Cansever i alıntılayacaktım. Ama sen biliyordan sende cevaplayabilirsin tabi ibo 🤣

burada disarsi insan kayniyor. marketin icinde üstüme üstüme geldiler, bir iki istisna disinda pek ciddi alan yok gibi. acayip rahatsiz oldum.

Gesendet von meinem SM-G965F mit Tapatalk
Bizim burası tam aksine bayağı boş. Dün hava güzeldi diye dışarıda koşmaya gittim, böyle güzel bir hava da piknikçiler mangalcıların akın edeceği ormanlık park alanı bomboştu.

Bir kaç bisikletli ve başka koşanlar vardı. Tek tük gezenler vardı tabi ama ben dolu insan görürüm diye tahmin etmiştim. Bir de bu maksimum iki kişi beraber dışarı çıkabilir olayına insanlar gerçekten uyuyor burada.

sent via GSC

Bizim mahallede Ne kadar çok spor yapan yürüyüş yapan varmış şaşırtıcı.Herkes bildiğin olimpiyatlara hazırlanıyor gibi koşturuyor.

1 hafta on gün kadar önce bir yazı okumuştum, yazıda virüsün bulaşıcılığının arttığı ama daha az patojenik olduğuna dair bir yazıydı. Bu yeni bir haber mi?

Ulan yanlış oldu @Adem Cansever i alıntılayacaktım. Ama sen biliyordan sende cevaplayabilirsin tabi ibo 🤣

Valla ustadim bu konuda bilgim yok. Tek bildigim virus ulkeler arasinda degisik seyir ettigi. Istanbulda bulasicilik endeksi 16 iken birkac gun once, Hollanda genelinde 0.3 e geriledi bu endeks. Bunun sebebi tabi sadece viruse baglanamaz. Ulkelerin sosyokulturel yapisida onemli.

Guzel bir olay varsa ki genel anlamda ulkelerdeki vaka sayisindaki artisin yavaslamasi, ölüm sayilarininda genel anlamda frenlemesi. Bunun sebebi patojenlik kaybetmesi mi, devletlerin aldigi onlemler mi, sezon un etkisi mi tartisilir. Tek bilinen bir gerçek varsa oda bircok faktörün etkili olduğu.

Mansur Başkan ince görüyor

Bu adam ne anlatıyor yaw muazzam :asd:

İnfluenza ile sars-cov2 yi birbirine karıştırmayın. Sars-cov2 nedeniyle pnömoni(zatürre) teşhisi alanların %30 unda solunum cihazı desteği gerekiyormuş. Bu çok ciddi bir rakam toplumda hergün binlerce İnfluenza kaynaklı zatürre teşhisi alan kişi varken bunların çok azı hastane yatışı gerektiriyor.

Bizim burası tam aksine bayağı boş. Dün hava güzeldi diye dışarıda koşmaya gittim, böyle güzel bir hava da piknikçiler mangalcıların akın edeceği ormanlık park alanı bomboştu.

Bir kaç bisikletli ve başka koşanlar vardı. Tek tük gezenler vardı tabi ama ben dolu insan görürüm diye tahmin etmiştim. Bir de bu maksimum iki kişi beraber dışarı çıkabilir olayına insanlar gerçekten uyuyor burada.

sent via GSC

moruk burda yasli insan kayniyor her taraf.
nettoya girdim götüme girecekler nerdeyse yav, kaufland da öyle.
acayip rahatsiz oldum. benim psikolojim böyle seyleri kaldirmiyor kötü oldum baya ordan cikinca.

bu arada sucuk ve beyaz peynir gibi seyler almak istiyorsaniz kauflanddan alin. bakkallar baya zamlamislar fiyatlari, orasi daha uyguna geliyor.

Valla ustadim bu konuda bilgim yok. Tek bildigim virus ulkeler arasinda degisik seyir ettigi. Istanbulda bulasicilik endeksi 16 iken birkac gun once, Hollanda genelinde 0.3 e geriledi bu endeks. Bunun sebebi tabi sadece viruse baglanamaz. Ulkelerin sosyokulturel yapisida onemli.

Guzel bir olay varsa ki genel anlamda ulkelerdeki vaka sayisindaki artisin yavaslamasi, ölüm sayilarininda genel anlamda frenlemesi. Bunun sebebi patojenlik kaybetmesi mi, devletlerin aldigi onlemler mi, sezon un etkisi mi tartisilir. Tek bilinen bir gerçek varsa oda bircok faktörün etkili olduğu.
Gidişat konusunda genel fikrin nedir hocam

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt