Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adini duymadigim nerede oldugunu bilmedigim memleketlerde bile kayitlara gecmis vakalar var.

Adamlar hastane bakımından yetersiz görünebilirler ama en iyi ekipmanı üretecek teknolojiye dünyada ki herhangi bir ülkeden daha fazla sahipler

Ve tabi bilgiye

Bence kendi üretiminden değil, sağdan soldan zorla aldıklarıyla ilerliyorlar. Hindistana ilaç depolama diye tehdit etti, bizden 500 000 test kiti aldılar. Dünyanın çeşitli yerlerinden maske ve ilaç depoladılar. Bunu aleni tehditvari bir şekilde yaptılar

Ister istemez bulasacak bu hastalik herkese beyler nolursa olsun evde de kalsaniz bi sekilde bulasacak yani

Belcika da mesela halk in yuzde 80’ine bulasacak diyorlar geri kalan yuzde 20 icin eger sanslilarsa asi bulunur diyorlar

Butun ulkeler icin gecerli bu,haftalardir evinde olan insanlar var bu insanlar er Yada gec evden kafalarini cikarmak zorunda kalacaklar sonucta evde insanlar birbirini yiyecek degil,kafanizi disari cikardiginiz anda bulasacak yani bu kesin

Virus mutasyona ugrar ve bu kadar kolay bulasici olmazsa mesela anca ozaman Rahat nefes alinir

Herkes kendini bu hastaliga kafa olarak hazirlasin bence,ben Okadar önlem almama ragmen hastalandim ve atlattim cok sukur

Ister istemez bulasacak bu hastalik herkese beyler nolursa olsun evde de kalsaniz bi sekilde bulasacak yani

Belcika da mesela halk in yuzde 80’ine bulasacak diyorlar geri kalan yuzde 20 icin eger sanslilarsa asi bulunur diyorlar

Butun ulkeler icin gecerli bu,haftalardir evinde olan insanlar var bu insanlar er Yada gec evden kafalarini cikarmak zorunda kalacaklar sonucta evde insanlar birbirini yiyecek degil,kafanizi disari cikardiginiz anda bulasacak yani bu kesin

Virus mutasyona ugrar ve bu kadar kolay bulasici olmazsa mesela anca ozaman Rahat nefes alinir

Herkes kendini bu hastaliga kafa olarak hazirlasin bence,ben Okadar önlem almama ragmen hastalandim ve atlattim cok sukur

geldi felaket tellalı .. herkes evinde zaten 14 kurala harfi harfine uyan , çalışmayan herkes bu işten yırtar.

Çin'in niye yüzde 80'ine bulaşmadı

abd'de zencilere bulasma ve öldürme orani daha fazla diye bi sey dinlemistim sabah simdi twitterda gordum aklima geldi. latin ve zencilere daha fazla etki ediyomus niyeyse

geldi felaket tellalı .. herkes evinde zaten 14 kurala harfi harfine uyan , çalışmayan herkes bu işten yırtar.
Bir dünya simülasyon yapıldı, virüsün ne yönde mutasyona uğrayacağı ya da mutasyona uğrayıp uğramayacağı belli olmadığından güçlü tahminler yok lakin dünyanın %20 ile %60 arasında enfekte olacağı tahmin ediliyor, tahmin aralığı epey geniş zira gri alan çok fazla var. Virüs yaşamak için canlı bedene ihtiyaç duyuyor malum, eninde sonunda dünya çapında peak noktasına varıldıktan sonra düşüş başlayacak ve bir noktada da salgın bitecek, bahsettiğin 14 gün olayı çok kritik derecede önemli.

Şanssız bir şekilde virüs alınacaksa da mümkün olduğunca geç almak her türlü daha iyi. Günler geçtikçe virüs daha iyi tanınıyor, daha fazla ilaç veya ilaç kombinasyonları kullanıma açılıyor ve en önemlisi tıp dünyası neyi nasıl yapacağı konusunda bilgileniyor. Özellikle risk grubunda bulunanların gevşemeden kendini izole etmesi hayati derecede önemli ki dünyanın yarısından fazlası virüsü büyük ihtimalle hiç almayacak simülasyonlar genelde bu yönde.

Edit. Tabi bir de dünyada peak noktası görüldükten sonra önemli bir kesim bağışıklık kazanacak, virüs 1 yıl sonra bu mevsimlerde geri dönse bile bulaş çarkı bu kadar hızlı olmayacak bu da var. Tabi ne kadar süreyle bağışıklık kazanılacağı konusu net değil neticede virüs yeni bir virüs ama her şeyi de en olumsuz senaryo gerçekleşecekmiş gibi düşünmeninde alemi yok.

Çin'in niye yüzde 80'ine bulaşmadı

Belcika g.tüm kadar ulke renktas ben belcika’yi örnek verdim

Cin’in yuzde 80’i bir kac ülke ile es deger

Cin’de virus 3-4 aylik sürecte az cok durduruldu yapilan haberlere göre Ama bizdeki sikinti önümüz yaz,Özelikle avrupa da insanlar daha simdiden rahatsiz olmaya basladilar bugun hava 24 derece oldu evde kalinmasi gerektigi icin insanlar adeta cildiriyor yani boyle bi sikinti var

Nasil ki Türkiye de insanlari evde tutmak kolay degil aynisi avrupa icin de gecerli bu guzel havalarda

Beyler bir de haberlerde bilimsel açıdan değeri olan ama bizler için en ufak önemi olmayan haberler sırf tık almak için saçma sapan şekillerde yayınlanıyor bunları da okuyup ekstra karamsarlığa kapılmayın, mesela virüsün negatif basınçlı bir odada havada günlerce asılı kalması, veya 17 gün önce ölen birinin cesedinde virüsün hala yaşıyor olması falan bunlar bizleri ilgilendiren konular değil. Hangimiz negatif basınçlı odaya gireceğiz de virüs kapacağız, o ceset üzerinde virüs olma olayında da en kritik bilgiyi vermiyorlar tık almak için, virüsün canlı olduğunun tespit edilmiş olması onun enfekte edebilme gücü olduğu anlamına gelmiyor. Hastanelerde vs envai çeşit virüs/bakteri var (hepatit c'den tut bilmem neye kadar varmış) ama enfekte edecek güçleri yokmuş, dolayısıyla bizi ilgilendirmiyor bunlar.

Amerika hayvayi yedi. iylesen ve vefat eden sayilarina göz önünde tutarsak .. sen öl...sen devam..sen öl ..... tombola cekiyorlar corona orada :cofused:

np8yxW.jpg

Sonumuz hayrolsun ne diyelim.

Beyler bir de haberlerde bilimsel açıdan değeri olan ama bizler için en ufak önemi olmayan haberler sırf tık almak için saçma sapan şekillerde yayınlanıyor bunları da okuyup ekstra karamsarlığa kapılmayın, mesela virüsün negatif basınçlı bir odada havada günlerce asılı kalması, veya 17 gün önce ölen birinin cesedinde virüsün hala yaşıyor olması falan bunlar bizleri ilgilendiren konular değil. Hangimiz negatif basınçlı odaya gireceğiz de virüs kapacağız, o ceset üzerinde virüs olma olayında da en kritik bilgiyi vermiyorlar tık almak için, virüsün canlı olduğunun tespit edilmiş olması onun enfekte edebilme gücü olduğu anlamına gelmiyor. Hastanelerde vs envai çeşit virüs/bakteri var (hepatit c'den tut bilmem neye kadar varmış) ama enfekte edecek güçleri yokmuş, dolayısıyla bizi ilgilendirmiyor bunlar.
bi kac prof,yabanci basın ,elime edilmiş forum üyeleri (ekside de aynisi),sonrası gscvision falan en iyisi
kasmaya gerek yok,diyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt