- 15 Eylül 2009
- 65.319
- 11.748
- 2.993
ben gariban adamim haci, dezenfektan parasini zor buluyorum.Telefon
Gesendet von meinem SM-G965F mit Tapatalk
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
ben gariban adamim haci, dezenfektan parasini zor buluyorum.Telefon

Kirlenen bir şeyi temizlemek yerine yenisini almak daha sağlıklıben gariban adamim haci, dezenfektan parasini zor buluyorum.
Gesendet von meinem SM-G965F mit Tapatalk
GünaydınDünya sağlık örgütüne göre hastalığı atlatanlar bile bagısıklık kazanmıyormus, harika
ASUS_X00QD cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Mention gelmiyor şans eseri gördüm, kim bilir bu şekilde kaç mention kaçırıyoruzdur alıntılamak en garantili yolDiyanet aciklama yapti az önce, orucun bagisikligi guclendirdigine yonelik bilimsel arastirmalar varmis dedi yaw. Nasıl olur, bende senin dedigin gibi biliyorum. Bol bol su içilmeli diye uyarılıyorduk. Boğazımız kuru kalmamalıydı. 16 saat susuz kalan birinde bağışıklık çöker herhold bir sure sonra. @Mehmet Arslaner'den bilgi alalım bu konuda![]()
Trabzonlu normal yani yapmıştır ne kadar trabzonlu tanıyosam hic biri normal degildi beyinleri farklı çalışıyoölünün arkasından konuşmak gibi olmasın ama Haydar Baş, korsan cuma namazı kıldırıp eşlerine ve diğer yakınlarına bulaştırmış diyolla
2 cümle ile sana cevap verdim @Melih SönmezMention gelmiyor şans eseri gördüm, kim bilir bu şekilde kaç mention kaçırıyoruzdur alıntılamak en garantili yol
Bilgi verecek veya doğrusunu söyleyecek pozisyonda değilim lakin daha önce başka başlıklarda da bu konuyu konuşmuştuk hatırlıyorum, epey araştırdığım ve ilgimi çeken bir konu bu halihazırda ben de haftanın 4 günü fasting (aralıklı modeli) uyguluyorum.
Şöyle bir girizgah yapayım, oruç olayı çok eski tarihlere dayanan bir olay. 6. YY'de antik Yunan'da tedavi için kullanıldığı biliniyor, onlara da antik hint medeniyetinden gelmiş olma ihtimali yüksekmiş yani oruç dediğimiz fenomen sadece islamiyet değil, yahudilikten de eski.
Fasting özelinde pek çok araştırma var, faydaları da gayet bilinen ve bilimsel olarak gösterilmiş. En meşhur olanı nobelli Yoshinori Ohsumi'ye ait, bu konuya veya genel olarak biyolojiye ilgin varsa buradan yüreyebilirsin detay için. Yalnız tabi her konuda olduğu gibi genellememek lazım zira bildiğin veya bilmediğin kronik rahatsızlığın veya rahatsızlıkların varsa fasting fayda yerine zarar getirebilir. Ramazanda tutulan oruç dry fasting olarak geçiyor, müslüman olmayanların tuttuğunun adı dry fasting yani. Dry fasting'in diğer fasting türlerine göre bilimsel olarak gösterilmiş bir artısı yok. Tamamı kağıt üzerinde ve teorik artılar zira fasting türleri arasında yapılan detaylı çalışma yapılmamış, bir kaç küçük araştırma var ama bir anlam ifade etmiyor.
Uzun lafın kısası, bugünün bilgisine göre diyanetin açıklaması belirli sağlık sorunları olan kişiler hariç doğru gibi gözüküyor ama dediğim gibi süre ve uygulanış biçimi önemli, genellenebilecek bir konu değil aslında. Ne bileyim X virüs türüne göre belirli bir süre susuz kalmak o virüsün işine geliyordur vs biyoloji dediğimiz alan sonsuz bir derya 2+2 eşittir 4 gibi bir matematiği yok sonsuza yakın değişken var.
6.yy antik yunan yazmışım yav milattan önce 6. yy olacaktı o. Bir de son paragrafta fasting ile virüslere karşı savunma konusuna özel bir çalışma yok demek istemişim, yazdığını 2. defa okumadan yollayınca böyle oluyor 15 dk dolduğu düzeltemedim. Kimse burada okuduğuna göre hayatına yön verecek değil ama ben yine de yanlış bilgi vermekten çok çekinirim bu sebeple düzeltme gereği duydum.Mention gelmiyor şans eseri gördüm, kim bilir bu şekilde kaç mention kaçırıyoruzdur alıntılamak en garantili yol
Bilgi verecek veya doğrusunu söyleyecek pozisyonda değilim lakin daha önce başka başlıklarda da bu konuyu konuşmuştuk hatırlıyorum, epey araştırdığım ve ilgimi çeken bir konu bu halihazırda ben de haftanın 4 günü fasting (aralıklı modeli) uyguluyorum.
Şöyle bir girizgah yapayım, oruç olayı çok eski tarihlere dayanan bir olay. 6. YY'de antik Yunan'da tedavi için kullanıldığı biliniyor, onlara da antik hint medeniyetinden gelmiş olma ihtimali yüksekmiş yani oruç dediğimiz fenomen sadece islamiyet değil, yahudilikten de eski.
Fasting özelinde pek çok araştırma var, faydaları da gayet bilinen ve bilimsel olarak gösterilmiş. En meşhur olanı nobelli Yoshinori Ohsumi'ye ait, bu konuya veya genel olarak biyolojiye ilgin varsa buradan yüreyebilirsin detay için. Yalnız tabi her konuda olduğu gibi genellememek lazım zira bildiğin veya bilmediğin kronik rahatsızlığın veya rahatsızlıkların varsa fasting fayda yerine zarar getirebilir. Ramazanda tutulan oruç dry fasting olarak geçiyor, müslüman olmayanların tuttuğunun adı dry fasting yani. Dry fasting'in diğer fasting türlerine göre bilimsel olarak gösterilmiş bir artısı yok. Tamamı kağıt üzerinde ve teorik artılar zira fasting türleri arasında yapılan detaylı çalışma yapılmamış, bir kaç küçük araştırma var ama bir anlam ifade etmiyor.
Uzun lafın kısası, bugünün bilgisine göre diyanetin açıklaması belirli sağlık sorunları olan kişiler hariç doğru gibi gözüküyor ama dediğim gibi süre ve uygulanış biçimi önemli, genellenebilecek bir konu değil aslında. Ne bileyim X virüs türüne göre belirli bir süre susuz kalmak o virüsün işine geliyordur vs biyoloji dediğimiz alan sonsuz bir derya 2+2 eşittir 4 gibi bir matematiği yok sonsuza yakın değişken var.
Abi senin emeğine sağlık ama bu it sırf eziyet olsun diye soruyor. 40 yıldır sevdiğim eşeğin kuyruğunu bilmem mi ben.6.yy antik yunan yazmışım yav milattan önce 6. yy olacaktı o. Bir de son paragrafta fasting ile virüslere karşı savunma konusuna özel bir çalışma yok demek istemişim, yazdığını 2. defa okumadan yollayınca böyle oluyor 15 dk dolduğu düzeltemedim. Kimse burada okuduğuna göre hayatına yön verecek değil ama ben yine de yanlış bilgi vermekten çok çekinirim bu sebeple yazma düzeltme gereği duydum.
----------------------------
![]()
Opinion | China is losing the world’s trust following its cover-up of Covid-19
Beijing failed to go public with the true scale of the pandemic, hampering other nations’ ability to respond in time. China’s rise on the global stage was made possible by the goodwill of the rest of the world, and trust that had been hard earned should not be so easily squandered.www.scmp.com
Deme yav. O zaman baya iş edinmiş bunu zira arada bir özelden falan da soru sorduğu oluyor. Sabahtan akşama kadar negatifi vermesi yetmiyormuş gibi bir de üstüne bu dediğini yapıyorsa Mientras Duermes'deki kapıcı gibi bir adam demektir.Abi senin emeğine sağlık ama bu it sırf eziyet olsun diye soruyor. 40 yıldır sevdiğim eşeğin kuyruğunu bilmem mi ben.
Burada belediye dağıttı 5 litre aldım 1 kuruş vermedimDün gece uyuyamadım TV izliyordum bir dezenfektan reklamı gördüm.
300ml yi 14.95€ ya satıyordu namussuzlar.
sent via GSC
bu amcayı tanımıyorum ama @Melih Sönmez tam bir hırboDeme yav. O zaman baya iş edinmiş bunu zira arada bir özelden falan da soru sorduğu oluyor. Sabahtan akşama kadar negatifi vermesi yetmiyormuş gibi bir de üstüne bu dediğini yapıyorsa Mientras Duermes'deki kapıcı gibi bir adam demektir.
Güzel film tavsiye ederim sinir bozucu.
Kaç tane eşi varmış ustadinölünün arkasından konuşmak gibi olmasın ama Haydar Baş, korsan cuma namazı kıldırıp eşlerine ve diğer yakınlarına bulaştırmış diyolla
İşin boku çıkıyor artık
İşin boku çıkıyor artık