Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dünyadaki tanı oranının istatistigi var mı
Bende geniş kapsamlı bir istatistik yok rengim ama son bir haftadır vaka bu seviyelerde seyrediyor diye hatırlıyorum malum vakası düşen ülkelerin yanında Brezilya Rusya gibi ülkelerde yükselişe geçti ABD ise aynı bildiğimiz gibi zaten
İyileşen hastalarda bizde olduğu gibi dünyada da gelişme var yalnız

Bende geniş kapsamlı bir istatistik yok rengim ama son bir haftadır vaka bu seviyelerde seyrediyor diye hatırlıyorum malum vakası düşen ülkelerin yanında Brezilya Rusya gibi ülkelerde yükselişe geçti ABD ise aynı bildiğimiz gibi zaten
İyileşen hastalarda bizde olduğu gibi dünyada da gelişme var yalnız
Daha önce önlem alan ülkelerde genel olarak düşüş başladı. önlemi geciktirenlerde yeni yükselme egiliminde o zaman

Yav ne tarımından bahsediyon ben maske önlük solunum cihazı üretimi diyorum. Hiç mi haberleri izlemedın korona dönemınde?

bahsettiğin haberlerin hepsi birbiri ile bağlantılı ve aynı tarihli dayanağı olmayan sonu İdaa Edildi cümlesi ile biten haberler sana tavsiyem havuz medyasından biraz uzak dur.

Senin ürettiğin maskeyi önlüğü solunum cihazını bu ülkeler üretemiyormu?Bu adamların koca koca otomobil fabrikaları var ama maske üretemez durumdalar

Ama patatesi ve samanı dışarıdan alan biz onlardan daha iyi üretim yapıyoruz vallahi biz neymişiz yahu.

bahsettiğin haberlerin hepsi birbiri ile bağlantılı ve aynı tarihli dayanağı olmayan sonu İdaa Edildi cümlesi ile biten haberler sana tavsiyem havuz medyasından biraz uzak dur.

Senin ürettiğin maskeyi önlüğü solunum cihazını bu ülkeler üretemiyormu?Bu adamların koca koca otomobil fabrikaları var ama maske üretemez durumdalar

Ama patatesi ve samanı dışarıdan alan biz onlardan daha iyi üretim yapıyoruz vallahi biz neymişiz yahu.
Ben sana bişeyler anlatamam sen tamamen kendi fikirlerini dogru olarak kabul edip tüm haberlere görüşlere karşısın. Salgın ile gram bilgin yok italya ile bizim alakamız yok adamlar cinli turist agırlıyordu salgın başlayalı ılk vaka gelelı 1 ay oldugu halde. Patates samanla salgın cözülmüyor.

Ekşide biri yazmış bunu, benim arkadaşın anneside doktor o da paralel şeyler söylüyor. Burada sağlık çalışanı arkadaşlar varsa onlarda açıklama yapabilir.

""
hastaneden bildiriyorum. hatta covid şüpheli hastaların yanlaya yanlaya geldiği bir yerden bildiriyorum, yoğunluk yok, inanılmaz sakin.

sokağa çıkma yasağının olmadığı son günlerde de yoğunluk yoktu. test sayısı doğru mudur bilmem. pozitif vaka sayısı doğru mudur, onu da bilmem. ama yoğunluk yok. iki üç hafta önceki gibi bir yığılma, hasta yoğunluğu yok. sağlık personelinin yüzü gülüyor. moraller oldukça yüksek. gördüğüm bu.

600 küsür entarim var. okuyun. sıkı bir muhalif, sıkı bir marksist-ülkücü olarak yazıyorum bunları.
""
Corona hastaları için ayrı büyük kısımlar ayrılan birnhastaneydim 4 gündür. Orası bile boşsa doğrudur. Ki boştu doktorun dediğine göre

Ben sana bişeyler anlatamam sen tamamen kendi fikirlerini dogru olarak kabul edip tüm haberlere görüşlere karşısın. Salgın ile gram bilgin yok italya ile bizim alakamız yok adamlar cinli turist agırlıyordu salgın başlayalı ılk vaka gelelı 1 ay oldugu halde. Patates samanla salgın cözülmüyor.
Tamam işte adamlar dünyaya bizden çok daha açık durumdalar onların bizden çok daha fazla etkilenmeleri normal ilk etapta biz onlara göre çok daha kapalı bir ülkeyiz.
Biz maske üretiyoruz diyorsun memleketin yarısına maske dağıtmamış durumdayken
İtalya ve fransada üretim yok bizde var diyorsan dahada birşey anlatma zaten.

Her doktorun dedigi kendi ortamina gore dogrudur. Bunu once bilmek lazim. Hastalar maalesef hicbir ulkede homojen bir sekilde hastaneler arasinda paylasilmadi. Bu sebepten bazi yerlerde yogunluk olup baska yerlerde sakinlik olma durumu mevcut.

Hollandada bu sebepten hastane yogun bakim koordine merkezi kuruldu. Hastalar ulke uzerinde paylasilmakta yogunlugu esit derecede yaymak icin.

Genel anlamda bakarsak eger durumlar iyiye gitmekte ulkemiz icin

işte tamam açıklananın aksine yoğun bakımların dolu olduğunu söylüyorlar zaten hastane içinden bir paylaşım yapılmıyor zaten yapanıda anında yakarlar.Bizde bu açıklanan sayıların doğru olmasını temenni ediyoruz tabiiki ama çok gerçekçide gelmiyor açıkcası hergün italyadan fransadan fazla vaka açıklıyoruz ama ölüm oranlarımız onlarla kıyaslanınca baya diplerde.

Ama işin içinde çok değişken var test sayısı,nüfusun yaş ortalaması ,test yapılanların yaş ortalaması vs. O yüzden spekülasyonlar olması normal.

Şu tarihte İtalyada bu kadar hasta vardı biz nasıl böyle olduk demek doğru bakış açısı değil bence en basiti biz erkenden okulları falan kapattık zaten oradan çocukların ailelerine götüreceği yüzbinlerce bulaş engellendi belki de. Onun dışında hastalığa mobilite kazandıracak 20 yaş altını ve risk altındaki 65 yaş üstünü eve kapattık.

One reason for the very different case fatality rates in Germany and Italy:
Average age of corona cases in Germany: 45 years, according to @rki_de.
Average age of corona cases in Italy: 63 years, according to @iss.

Onun dışında mesela Almanya'da yüzde 3-4 civarı bir ölüm oranı var ve sağlık sistemleri güçlü diye biliyorum. Ben bizde korona kaynaklı yaş ortalamasının Almanyadan bile düşük 30-40 aralığında olduğunu tahmin ediyorum ve hastane konusunda iyiyiz açıkçası. Zaten genel dünya üzerinde de bu yaşlardaki ölüm ortalaması belli sonuçta. Yani inanmamak için değil inanmak için çok sebep var bana göre.

91 Sterline piyasaya sürülmüş bir de
evet Avrupa devi İngiltere'de gerçekleşen bir olay

Bu arada ölüm sayıları üzerinde ölüm nedeni isimlendirmesi problemi olduğundan bir fark çıkıyormuş. Yani türkiye üzerinde ölen kişileri testlerinin pozitifliği onaylandığında anca ölüm nedeni bu sayı diyebiliyoruz. Avrupadan farkımız bu, onlar semptom göstereni corona diye yapıştırırken biz kesin tanı testi olmadığı için onylayamıyormuşuz.
Şimdi burada çıkan büyük problem şu avrupalı laleler 90+ algoloji biriminde olan hastalara corona yazarsa ortalık elbet karışır. Olayı sulandıran who bu arada .
Neyse neye geliyorum ben bu düzenli grafiğin nedeni bürokrasi olabilir diye düşünmekteyim nasıl derseniz bugun diyelim 50 kişi vefat etti ama onay sürecinde bu sayı 40 oldu yarında kalan 10 ile başladı ama yarın 30 vefat oldu biz 40 açıkladık. Müdahele varsa bu şekilde vardır diye düşünmekteyim yoksa saklama kimseye birşey kazandırmaz ki ihtiyacımız da yok.

Neyse gel gelelim bizim insanımız anında saldı, ölümler 10 iken söylemiştim vefat sayısını abartmamız lazım bizim insanlık anca o zaman korkar ve ciddiye alır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt