Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Evet beyler geçmiş olsun.
Atlattık bu saçma olayı.

Bir daha ki kışta acaba hangi virüsle savaşacağız?!?

Her sene bir şey çıkarıyorlar sonra kendiliğinden yok olup gidiyor.

Yoksa içinizde sars mers aşısı olan var mı?

Gscimbom mobil

herşeyi kontrolünü denetleyebilirler de tatil olayı nasıl olacak millet denıze plaja gidecek halk plajları,keriz silken beach denen oluşumlar göt göte yerler

yada en basitinden tatil icin çeşmeye bodruma gitsen sokaklar tıklım tıklım olur denetlemek imknsız gibi

herşeyi kontrolünü denetleyebilirler de tatil olayı nasıl olacak millet denıze plaja gidecek halk plajları,keriz silken beach denen oluşumlar göt göte yerler

yada en basitinden tatil icin çeşmeye bodruma gitsen sokaklar tıklım tıklım olur denetlemek imknsız gibi
Bu sene tatil işleri baya zor

Turizmciler geçen sene voleyi vurdu bu sene de zarar edecekler artık

Mi Note 10 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Ercüment Kolpaci 30 ağustos büyük gün diyor

Mi Note 10 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Onlar suan anladigim kadariyla daha hayvan uzerinde yapıyorlar arastirmalari ustadim. Buyuk ihtimal insanlar uzerinde denemeye gectiklerini soyleyecektir. Daha uzun bir yol var gibi gorunuyor.

Zaten insanlar uzerinde deney yapilan deneyler suan faz 2 aşamasında bildigim kadariyla. Bunun daha faz 3'u var. Cok yakin tarihte bir aşı görünmüyor. Ha pandemi sebebiyle hızlandırılmış adimlar atilir da FDA, EMA vs. onay verirse bunu bilemiyorum..

Onlar suan anladigim kadariyla daha hayvan uzerinde yapıyorlar arastirmalari ustadim. Buyuk ihtimal insanlar uzerinde denemeye gectiklerini soyleyecektir. Daha uzun bir yol var gibi gorunuyor.

Zaten insanlar uzerinde deney yapilan deneyler suan faz 2 aşamasında bildigim kadariyla. Bunun daha faz 3'u var. Cok yakin tarihte bir aşı görünmüyor. Ha pandemi sebebiyle hızlandırılmış adimlar atilir da FDA, EMA vs. onay verirse bunu bilemiyorum..

Aga kapalı bir alanda hava temizleyici iş görür mü sence virüse karşı, yada ne kadar işe yarayabilir var mı bilgin. Ayrıca bir sürü ülkede idam var anasını satayım, idam ederken iyi de aşı denerken önce hayvanlarda deneyip 3 ay bekleyelim nasıl bir kafa anlamadım o da enteresan geliyor.

Aga kapalı bir alanda hava temizleyici iş görür mü sence virüse karşı, yada ne kadar işe yarayabilir var mı bilgin. Ayrıca bir sürü ülkede idam var anasını satayım, idam ederken iyi de aşı denerken önce hayvanlarda deneyip 3 ay bekleyelim nasıl bir kafa anlamadım o da enteresan geliyor.

Cevabi 2 turlu verebiliriz buna. Genel anlamda gorur rengo. Virus partikulleri havada kalabilmek için başka bir hava parcacigina ihtiyac duyar. Bunlarda iyi bir hava temizleyicisi ile havadan temizlenebilir. Mesela 2015 te Karolinska enstitusunde yapılan bir arastirmada iyonize hava temizleyicilerin 90%den fazla virus partikullerini temizledigini buldu.

Lakin bu sonuçların birçok 'ama' sı var. Hollanda saglik kurulusu 2005te bir makale yayinladi bu konu uzerine ve bu (iyonize) hava temizleyicilerin iş görselerde birçok faktörün önemli olduguna vurgu yapti: nem oranı, odanin buyuklugu, odanın ventilasyon durumu vs vs.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Türkiye'de yaklaşık 36 bin hayalet taşıyıcı olabileceğini söyledi. Kara, hiç semptom göstermeden hastalığı geçiren bu taşıyıcıların tespiti için yeni testlerin yapılacağını açıkladı.

Mehmet Ceyhan bulaşıcı hastalıklarda vaka sayısını min. 5 ile çarpınca gerçek vaka sayısına ulaşılır demişti, az test yapıyorsanız 10 ile çarpın diyor hatta. 36 bin rakamı gerçekçi değil bence çok daha fazladır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt