Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bunu çıkıp böyle açıklamak yerine, bayram öncesi çıkıp cumhurbaşkanı hata yapıyor. bayramda tedbir alınmalı. mümkünse sokağa çıkma yasağı uygulanmalı diye açıklamanız lazımdı.

s.kilmiş g.tün hesabını yapıyorsunuz şimdi.

Böyle bir kalabalığa salgın olmasa da girmek akıl işi değil.

Covid gelip insanlara soracak değil ya, ne işiniz var burada diye. Ama sorsan herkesin çok işi var ve acele acele o işlere yetişmesi lazım. İnsanların virüs zamanında bu şekilde davranması için mantıklı bir sebebi olamaz, olmaması lazım.

Covid gelip insanlara soracak değil ya, ne işiniz var burada diye. Ama sorsan herkesin çok işi var ve acele acele o işlere yetişmesi lazım. İnsanların virüs zamanında bu şekilde davranması için mantıklı bir sebebi olamaz, olmaması lazım.
Vapur nereye gidiyor, kimler ne için biniyor bilmiyorum ama bu kalabalıklara insanlar girmek zorunda kalıyor; akşam aç kalmamak, kirasını, faturasını ödemek için. Devletten beklemeden bir şeyler yapılması için insanların eğitilmesi lazım ama kısa sürede olmaz bu. Devlet bir şeyler yapıp; vatandaşını koruması lazım. Zira bu devletlerin ilk görevlerinden birisidir.

Vapur nereye gidiyor, kimler ne için biniyor bilmiyorum ama bu kalabalıklara insanlar girmek zorunda kalıyor; akşam aç kalmamak, kirasını, faturasını ödemek için. Devletten beklemeden bir şeyler yapılması için insanların eğitilmesi lazım ama kısa sürede olmaz bu. Devlet bir şeyler yapıp; vatandaşını koruması lazım. Zira bu devletlerin ilk görevlerinden birisidir.

Elbette çalışan insanları anlıyorum ve sonsuz saygımız var. Hepimiz ekmeğimizin pesindeyiz fakat hava almak için dışarda olan ve vapurla seyahat edecek kadar havaya ihtiyacı olan insanlara saygı duyacak zamanda değiliz. Bir kişi bile virüslü olsa orada dolaşan tehlikeyi düşünmek bile istemiyorum ve bu dediğin gibi muhtemelen gün boyunca vapur, metro, otobüs ve dolmuşlarda devamlı devam ediyor.

Şimdi bunlara izin veren ve kurallar koyduk deyip sözde denetleyen veya gözden kaçıran kim varsa çok büyük oyun oynuyor. Ekonomi yüzünden insanların canına kast etmek gibi bir şey bu, mesela Rusya ile yapılan turizm anlaşması da çabası.

Eğitim konusu çok derin renktaş. Bu konu yıllar geçse de öyle çözülecek gibi durmuyor. Şahsi düşüncem Singapur, Malezya, İsveç, Canada, Japonya, Güney Kore, Almanya, Hollanda, İsviçre, İngiltere, Avustralya, Hindistan ve Çin gibi ülkelerde geniş çaplı bir araştırma yapıp bizim insanımıza en faydalı olacak bir karışım ortaya çıkarmak lazım. Ki böyle ülkeleri örnek alarak bir alt yapı oluşur ve sistemi oturması daha rahat olur. Bu saydığım ülkelerin hepsi bizden iyi olduğu için değil, hem iyi hem kötü yönleri ortaya çıkaran bir araştırma olsun diye öyle yazdım.

Bilgi kirliliği had safhada. Bu şartlarda doğru bilgi verilmiyorsa koronadan da büyük problemler var demektir.

Zaten var olduğunu düşünüyorduk da bari şu şartlarda yapmayın. 5000se 5000 deyin, gizleyerek ne olacak. Ankaradakiler günde 1000 vaka çıkıyor diyor, bizim toplam rakamımız kaç gün sonra ilk kez bugün 1000 seviyesine geldi.

Ankara-diyarbakır-mardin'de karantina kısıtlamasına gidelecek diyorlar.

Eel8eW1WkAgJN6G

Baa diyo
tedbir al diyo

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt