Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hala şu sıtma ilacının kullandırılmasına anlam veremiyorum. Nice araştırmalar yapıldı makaleler yayınlandı. Hiçbir faydası olmadığı gibi ciddi yan etkileri olabileceği belirtildi. Ama bizde hala ana ilaç olarak veriliyor.

Şuan tek bir dil yok Covid hakkında.
Plaquenil(sıtma ilacı) , Azitro ikisi hakkında , bir yayın çıkıyor kullanalım , bir yayın diyor faydası yok. Tek bir dil yok yani , ama illa ki faydalı olduğu hasta grubu var.
Ama gitgide bu ilaç grubundan uzaklaşılacak görünen o , çeşitlilik artıyor.

Şuan tek bir dil yok Covid hakkında.
Plaquenil(sıtma ilacı) , Azitro ikisi hakkında , bir yayın çıkıyor kullanalım , bir yayın diyor faydası yok. Tek bir dil yok yani , ama illa ki faydalı olduğu hasta grubu var.
Ama gitgide bu ilaç grubundan uzaklaşılacak görünen o , çeşitlilik artıyor.
Tüm dünya uzaklaştı da biz devam ediyoruz hala. Ciddi ve kalıcı yan etkileri olabilecek bir ilaç. Ailemden biri ya da kendim hasta olursam kesinlikle kullanmam kullandırtmam.

IMG_20201001_140026.webp

Tüm dünya uzaklaştı da biz devam ediyoruz hala. Ciddi ve kalıcı yan etkileri olabilecek bir ilaç. Ailemden biri ya da kendim hasta olursam kesinlikle kullanmam kullandırtmam.

Ekli dosyayı görüntüle 96854
Türk toraks derneğinin son rehberinde eylül 10u , kullanın diyor.
Göğüscüler de bu rehberi baz alarak tedavilerini düzenliyor. Yeni rehber gelene kadar düzenleyeceklerini sanmam.
Demek istediğim şu , görüşler değişse bile , klinik pratikte uygulamaların değişmesi zaman alıyor.

Bugün annemin testi pozitif çıktı. Aylardır da evden çıkmıyoruz. Nereden bulaştı hiçbir fikrimiz yok. Alışverişi falan hep online yapıyorum. İnşallah sancısız atlatırız. Çok dikkat edin kendinize arkadaşlar. Nereden, nasıl bulaşıyor hiç anlamıyorsunuz.
Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin

Suan icin Hollandada kullanılan tedaviye yönelik ilaclar:

Remdesivir (antiviral)
Dexametason
Heparin (kan pihtilasma onleyici)
Vitamin D
Tocilizumab (cytokin release önleyici)

Supportive tedavi icin Optiflow (nefes alma destek sistemi)

Hydroxychloroquine (plaquenil) kullanımı uzun suredir uygulanmamakta.

Filyasyon ekibi adrese geldi.Herhangi bir şikayetiniz veya kronik rahatsızlığınız var mı diye sordu.Sonrasında test olayını sordum.Belirtiniz olmadığı için ve 14 günlük kuluçka süresi söz konusu olduğu için test yapmayacaklarını söylediler.Misal bugün test yaparsak negatif çıkma ihtimaliniz olduğu için 14 içerisinde pozitife dönebilirsiniz diyor.Asemptomatik mi oluyorum lan ben?

Ulan bugün filyasyon ekibi geldi.Fabrika durumu ilçe sağlık müdürlüğüne bildirdi.Ancak rapor için aile hekimini aradığımda sistemde gözükmediği için rapor yazamıyorlarmış.Olay aile hekiminin sisteminde nasıl gözükmüyor?Çıldırmaya ramak kaldı.Konunun uzmanı biri cevap yazarsa sevinirim.

...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt