Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Her temaslıya test yapmaları imkansız ve benim tecrübelerime göre de gereksiz.

Teyzem 1 ay önce hastalandı. 4 gün hastanede bile kaldı. Evinde temas halinde olan kanseri yenmiş eşi ve oğluna hiçbir şey olmadı. Benim temas ettiğim insanlardan da kimseye bir şey olmadı. Çok tuhaf bir hastalık. Nasıl bulaştığı konusunda tüm ihtimaller çözülmüş değil bence.
Bilinmezliklerle dolu gerçekten. Ben de eşinde çıktığı halde kendisinde çıkmayan birkaç kişi hatırlıyorum
Veya bulaştığı halde asemptomatiklerdir büyük ihtimal.

İster istemez rahatlık olur tabi yav doğal olarak, ben geçirmiş olsam bende de olurdu ama sen yine de azami dikkat et ne olur ne olmaz malum bir halt belli değil çünkü, net cevaplar yok. Bağışıklık ne kadar sürüyor, ikinci kez hastalanmak mümkün mü değil mi vs gibi konulardan bahsediyorum.

Dikkat ediyorum ustat. Sadece mart nisandaki o endise kalmadi ustumde. O acidan epey rahatladim

Kasım sonu, Aralık başı salonlar kapanır tekrar knk.

Siper al

diş hekimi arkadaş var o kadar hasta baktı kapmamis spor salonundan kapmış boks dersine gidiyordu .. araştırmalar sonucu gittiği yerlerde pozitif vaka bir tek orada varmış öyle anlasildi.. halı sahalar zaten Allah'a emanet kimin eli kimin gotunde belli değil.. düğün cenaze sonrası buralardan ciddi yayılım oldu gibi .. Ama ben pek ihtimal vermiyorum kapatacaklarına tekrar got yemez yasaklara

Harbiden çok tuhaf bir virüs ağustosun 20sinde pozitif çıkan bir tanıdık geçen hafta semptomlar olunca test vermiş yine pozitif çıkmış. Bu virüs nasıl bulaşıyor hiç anlamadım ama bence en önemlisi el temizliği. Maskeyi zaten herkes takıyor da arada bir ister istemez elimiz gidiyor daralıp maskeyi indiriyoruz bana öyle bulaşmıştı

19.059

Yeni vaka almanya

Gesendet von meinem SM-G965F mit Tapatalk

Neredeyse 1 yıl olacak virüs hakkında hala o kadar çok bilinmeyen şey var ki. Kendi pozitif olduğu halde eşi bile pozitife dönmeyenler de var tüm aile çoluk çocuk pozitif olanlar da. Gencecik yaşta yoğun bakıma düşen de var ilerleyen yaşlarına rağmen asemptomatik atlatan da.

Bir çerçeveye oturtmak zor.

Neredeyse 1 yıl olacak virüs hakkında hala o kadar çok bilinmeyen şey var ki. Kendi pozitif olduğu halde eşi bile pozitife dönmeyenler de var tüm aile çoluk çocuk pozitif olanlar da. Gencecik yaşta yoğun bakıma düşen de var ilerleyen yaşlarına rağmen asemptomatik atlatan da.

Bir çerçeveye oturtmak zor.
Olum oranini anladik en azindan yakalananlarin yasama sansi cok yuksek panik yapilacak bir sey olmadigini gorduk aslinda 6 ay oncesine gore kafa olarak cok daha rahat durumdayiz

Olum oranini anladik en azindan yakalananlarin yasama sansi cok yuksek panik yapilacak bir sey olmadigini gorduk aslinda 6 ay oncesine gore kafa olarak cok daha rahat durumdayiz

Hayır değiliz. Daha bugün bir Tabip Albay diğeri Doç.Dr. iki uzman hekimi daha kaybettik. Virüsün kimi yıkıp kimi semptom bile göstermeden hasta edeceği belli değil. Bankada çalışan bir arkadaşım sadece koku kaybıyla atlattı ve ağrı sızı bile olmadı nerdeyse ama kısmen genç olan teyze ve eniştesi öldü. Üstelik alanında uzman kişilerden beyin ve akciğerde kalıcı hasar bıraktığına dair yazılar da okudum.

Devletin ekonomik kaygılarla rahatlık pompalaması normal ama belirsizlik var kabul etmek lazım. Bu da yıpratıcı.

Hayır değiliz. Daha bugün bir Tabip Albay diğeri Doç.Dr. iki uzman hekimi daha kaybettik. Virüsün kimi yıkıp kimi semptom bile göstermeden hasta edeceği belli değil. Bankada çalışan bir arkadaşım sadece koku kaybıyla atlattı ve ağrı sızı bile olmadı nerdeyse ama kısmen genç olan teyze ve eniştesi öldü. Üstelik alanında uzman kişilerden beyin ve akciğerde kalıcı hasar bıraktığına dair yazılar da okudum.

Devletin ekonomik kaygılarla rahatlık pompalaması normal ama belirsizlik var kabul etmek lazım. Bu da yıpratıcı.
Kontrol edilebilir oldugunu gorduk olaya bireysel acidan bakmiyorum zaten oyle bakarsak yakalandigimizda nasil bir seye maruz kalacagimiz belirsiz. Toplumda bunu kabullendirip hayati bir sure boyle kontrol altinda ve dusuk olum yuzdesiyle devam ettirebilecegimizi gorduk bu da bizim gibi ekonomik cokuntu icindeki ulkeler icin verileri gizleyip toplumu daha da sinirlarda yonetme imkanini verdi. Benim mart ayindayken bekledigimden daha olumlu bir senaryo ilerliyor su an bir felaket senaryosu yasamiyoruz.

valla buradan konuşmak kolay gelebilir ama aile boyu pozitif çıktığımızda kendimi geçtim annemle babama bir şey olur mu diye düşüne düşüne psikolojim bozuldu evet hastalığı hafif atlatabiliyorsunuz hepimiz de öyle atlatmıştık ama psikolojisi gerçekten kolay değil en kötü koku tat kaybı yaşayın yaşam kalitenizin nasıl düştüğünü tarif bile edemem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt