- 14 Haziran 2009
- 29.709
- 14.603
- 2.868
Özelden sonuçları daha mı hızlı alabilirim?Abi özelde test ücreti 250 lira olacak diye bi haber görmüştüm. Devlette ne kadardır bilmiyorum bi bak ama.
Geçmiş olsun
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Özelden sonuçları daha mı hızlı alabilirim?Abi özelde test ücreti 250 lira olacak diye bi haber görmüştüm. Devlette ne kadardır bilmiyorum bi bak ama.
Geçmiş olsun
Bekleme süresini de düşünürsek özelde daha hızlı olur benceÖzelden sonuçları daha mı hızlı alabilirim?
Koku kaybı psikolojik olabilir mi? İnşallah öyledir. Biraz evham da vardır ben de ama psikolojik olduğunu sanmıyorum. Biraz önce yemek yedim. Tat kaybı da var gibi.@Erman Türker koku kaybının psikolojik olmadığından emin misin ağabey?
Ateşi ölçtüm 36 küsür çıktı.Her şeyden önce maskenize mutlaka nefes-ateş üfleme, çakmak testini yapın. Buna göre gerekirse çift maskenizi takıp öyle gidin. Hastalık bulaşabilir ancak virüsü ne kadar aldığınızın, ne kadar mağruz kaldığınızın önemi çok fazla. Bu yüzden koruyucu, iyi bir maske hem sizin için hem de taşıyıcıysanız bulunduğunuz ortamdaki insanlar için çok önemli. Uzun süredir kullandığım maskenin hiçbir işe yaramadığını geçen hafta öğrendim, yeni aldığım maskede ise ne kadar üflersem üfleyeyim ateşi söndüremedim.Yani devlete gitmem daha mı iyi olur?
Geçmiş olsun üstatAga ben de sabah işe gittim. Baktım ses tonumda bir tuhaflık var dedim hiç riske girmeyeyim, insanları riske atmayayım. Yöneticimle konuştum izin aldım. Dedim evden çalışayım tamam dedi. Geldim eve ve evden çalışmaya devam ettim zaten tek yaşıyorum. Şimdi de koku kaybı var. Kekik kokluyorum yok, kolonya kokluyorum yok. Bir tek soğan kokusu aldım.
Bu kadarlık belirti ile test yaparlar mı bilmiyorum. Covid miyim acaba diye endişe başladı şimdi stres yaptım evdeNe yapsam bilmiyorum.
184'ü aradığınızda bile bir insan ile konuşabilmek için ateşim var seçeneğini seçmeniz gerekiyor, yoksa tuşa basmaktan hastalığı unutuyorsunuz.Geçmiş olsun üstat
Içimdeki kuşku gitsin diyorsan test yaptır bence.
Yarın baktın tat , koku kaybı çok bariz devam ediyorsa test yaptır. Ama sadece tat/koku kaybı var deme , baş ağrım, halsizligim felan da var de bence. Çünkü benim bildiğim test için 2 ya da 3 semptom arıyorlar. Saçmalık ama durum böyle maalesef.
Ya ahahahahahahhah184'ü aradığınızda bile bir insan ile konuşabilmek için ateşim var seçeneğini seçmeniz gerekiyor, yoksa tuşa basmaktan hastalığı unutuyorsunuz.![]()
Yok renktaş zaten 2 kat maskeden aşağı kullanmıyorum. En alta bir cerrahi maske + gsstore maskesi olmak üzere 2 kat maske kullanıyorum. Son çıkan gsstore ürünleri de aksesuar değil bildiğin koruyorlar. Son derece kaliteli olmuş. Mesela onunla denedim şimdi çakmak ateşi söndüremedim. Onun dışında bir de en alta cerrahi maske takıyorum. Dezenfektanım daha doğrusu cep kolonyam devamlı yanımdadır. Her daim elleri steril tutmaya çalışırım. İnsanlardan kalabalıklardan uzak durmaya çalışırım. Lakin buna rağmen de bulaşıyorsa ne yapayım bilemedim.Her şeyden önce maskenize mutlaka nefes-ateş üfleme, çakmak testini yapın. Buna göre gerekirse çift maskenizi takıp öyle gidin. Hastalık bulaşabilir ancak virüsü ne kadar aldığınızın, ne kadar mağruz kaldığınızın önemi çok fazla. Bu yüzden koruyucu, iyi bir maske hem sizin için hem de taşıyıcıysanız bulunduğunuz ortamdaki insanlar için çok önemli. Uzun süredir kullandığım maskenin hiçbir işe yaramadığını geçen hafta öğrendim, yeni aldığım maskede ise ne kadar üflersem üfleyeyim ateşi söndüremedim.
Ben devlete gittiğimde bulaşmadıysa bile burada kesin bulaşmıştır demiştim ki gece geç bir saatte gitmiştim ancak annemden dolayı acilde bulundum, bu düşüncemin sebebi de buydu. Normal acil ile ayırmışlar ama tomografi vb. yerler ortak kullanılıyordu. Diğer acil tarafından covid bölümüne geçen çok sayıda hemşire gördüm, hasta gördüm.
Problemliydi ancak şöyle bir durum var benim gittiğim devlet hastanesinde girişte ateş ölçümü yapılıp, şikayetlerinizi söylüyorsunuz; elinize bir kağıt veriliyor belirtiler işaretlenmiş şekilde. O kağıt ile ayrı bir binada Covid polikliniği mevcut. Orada sıra alıp doktor ile uzak bir mesafeden konuşuyorsunuz o da size gerekli tahlilleri söylüyor. PCR için gerekli araç gereç veriliyor ve yine o alanda onları yapıyorsunuz. Bu alan oldukça sakin ve kurallara katı bir şekilde uyuluyor. Annem için acil tarafında bulunmam gerekmeseydi, sadece test için gitmiş olsaydım berbat olan tarafı görmeyecektim hiç. Yukarıda kötülediğim yerleri siz muhtemelen hiç görmeyeceksiniz sistem hepsinde aynıysa.
İşin aslı yere, hastaneye göre hepsi değişiyor. Özele gidecekseniz temiz iyi bir hastane seçin, devlete gidecekseniz de aynı şekilde araştırın. Hastaneleri arayıp bilgi isteyebilirsiniz, en net cevabı onlar verecektir.
Şu da yetkilendirilmiş tanı laboratuvarları listesi;
Eskişehir'de devlet hastanesinde en fazla 10 saat içinde sonuç çıkıyor. Özel hastaneleri bilmiyorum.Yok renktaş zaten 2 kat maskeden aşağı kullanmıyorum. En alta bir cerrahi maske + gsstore maskesi olmak üzere 2 kat maske kullanıyorum. Son çıkan gsstore ürünleri de aksesuar değil bildiğin koruyorlar. Son derece kaliteli olmuş. Mesela onunla denedim şimdi çakmak ateşi söndüremedim. Onun dışında bir de en alta cerrahi maske takıyorum. Dezenfektanım daha doğrusu cep kolonyam devamlı yanımdadır. Her daim elleri steril tutmaya çalışırım. İnsanlardan kalabalıklardan uzak durmaya çalışırım. Lakin buna rağmen de bulaşıyorsa ne yapayım bilemedim.
Evet virüse ne kadar maruz kalındığı da önemli. Yani bir yerlerde uzun süre virüse maruz kaldığımı sanmıyorum ama bilemedim.
Biraz önce dışarı çıktım, bana yakın özel hastanenin aciline doğru yürüdüm baktım kalabalık geri döndüm. Daha doğrusu çıkmışken biraz sakin yerlerde yürüyüş yaptım iyi geldi. Şu an daha iyi hissediyorum kendimi ama koku kaybı var. Tat kaybı da kısmen diyelim. Seste de hafif bir değişim var o kadar. Onun dışında normal bir şekilde yürüdüm. Ne yoruldum ne de nefesim kesildi çok şükür. Sadece biraz stres yaptım sanırım. Hasta moduna soktum kendimi ve biraz kötü hissettim.
Psikoloji de önemli bu konuda. Biraz da o yüzden mecbur kalmadıkça test yaptırmak istemiyorum sanırım. Özgürüm hissini kaybetmek de beni hasta edebilir.
Bir şekilde bulaşıyor artık herkese. Bir de insanın korktuğu, sakındığı başına geliyor. Bize nereden bulaştı hala bilmiyoruz. Ben doğru düzgün semptom geçirmeden ilk 3 gün ciddi yorgunluk dışında rahat geçirdim. Test yaptırmamış olsam, dışarıda işi olan birisi olsam farkında olmadan insanlara bulaştırırdım belki de. Stres yapıp, düşündükçe daha zor geçiyor. Ciddi bir belirtiniz yoksa beslenmenize önem verin, bol C-D vitamini Çinko takviyesi, balık falan derken ciddi anlamda toparlayabiliyorsunuz, en azından biz bu şekilde kısa sürede kendimize gelmiştik. Kendinize iyi olduğunu söyleyin, hasta modunda kalıp, öyle düşündükçe zaten insanın yataktan çıkası gelmiyor. Herkeste aynı belirtiler olmuyor, şiddeti farklı oluyor ama ciddi bir belirtiniz yoksa nefes problemleri gibi kendinizi çok fazla strese sokmayın bence. Nefes diye de nefes alışınızı dinleyip, kontrol etmeye başlarsanız nefes alamadığınızı düşünebilirsiniz o stres, endişe ile. Onu da yapmayın. Ev içinde normal hayatınıza devam edin, uğraşlar edinin zaten 7 gün bir şekilde geçmiş oluyor. Umarım pozitif değilsinizdir ve hiç virüsü kapmadan bu kötü günleri hepimiz geride bırakırız.Yok renktaş zaten 2 kat maskeden aşağı kullanmıyorum. En alta bir cerrahi maske + gsstore maskesi olmak üzere 2 kat maske kullanıyorum. Son çıkan gsstore ürünleri de aksesuar değil bildiğin koruyorlar. Son derece kaliteli olmuş. Mesela onunla denedim şimdi çakmak ateşi söndüremedim. Onun dışında bir de en alta cerrahi maske takıyorum. Dezenfektanım daha doğrusu cep kolonyam devamlı yanımdadır. Her daim elleri steril tutmaya çalışırım. İnsanlardan kalabalıklardan uzak durmaya çalışırım. Lakin buna rağmen de bulaşıyorsa ne yapayım bilemedim.
Evet virüse ne kadar maruz kalındığı da önemli. Yani bir yerlerde uzun süre virüse maruz kaldığımı sanmıyorum ama bilemedim.
Biraz önce dışarı çıktım, bana yakın özel hastanenin aciline doğru yürüdüm baktım kalabalık geri döndüm. Daha doğrusu çıkmışken biraz sakin yerlerde yürüyüş yaptım iyi geldi. Şu an daha iyi hissediyorum kendimi ama koku kaybı var. Tat kaybı da kısmen diyelim. Seste de hafif bir değişim var o kadar. Onun dışında normal bir şekilde yürüdüm. Ne yoruldum ne de nefesim kesildi çok şükür. Sadece biraz stres yaptım sanırım. Hasta moduna soktum kendimi ve biraz kötü hissettim.
Psikoloji de önemli bu konuda. Biraz da o yüzden mecbur kalmadıkça test yaptırmak istemiyorum sanırım. Özgürüm hissini kaybetmek de beni hasta edebilir.
Aga ben de sabah işe gittim. Baktım ses tonumda bir tuhaflık var dedim hiç riske girmeyeyim, insanları riske atmayayım. Yöneticimle konuştum izin aldım. Dedim evden çalışayım tamam dedi. Geldim eve ve evden çalışmaya devam ettim zaten tek yaşıyorum. Şimdi de koku kaybı var. Kekik kokluyorum yok, kolonya kokluyorum yok. Bir tek soğan kokusu aldım.
Bu kadarlık belirti ile test yaparlar mı bilmiyorum. Covid miyim acaba diye endişe başladı şimdi stres yaptım evdeNe yapsam bilmiyorum.
Özelden sonuçları daha mı hızlı alabilirim?
bana versen 250 lira ben sana söylerdim sonucuben özelde pcr testi yaptırdım abi. 250 lirada bayıldım. Şehir hastanesindeki gibi 24 saat beklettiler sonuç için.
vakit kaybetmeden hastaneye git bi test yaptır.
Sus lan, ılıkbana versen 250 lira ben sana söylerdim sonucu
yenge adayın ile müzakere yapıyorumSus lan, ılık
250Antikor testi yaptıran var mı fiyatı ne kadar acaba