- 1 Mayıs 2018
- 57.481
- 48.249
- 3.873
Cin: 10 vaka, ölü yok (bir haftadir yok)
G. Kore: 8 vaka, 2 ölü
eyallah badir
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Cin: 10 vaka, ölü yok (bir haftadir yok)
G. Kore: 8 vaka, 2 ölü
Turkmenistana giren cikan yok zaten benim bildigim ulke yabanci almiyor iceriTürkmenistan'da hala vaka görülmemiş şaka gibi
![]()
Covid-19 vakası görülmeyen Türkmenistan: Bizde yok saklamıyoruz
Bugüne kadar koronavirüs kaynaklı hiçbir vaka ve can kaybı açıklamayan Batı Asya ülkesi Türkmenistan, salgınla alakalı hükümetin verdiği bilgilerin doğru olduğunu ve hiçbir verinin saklamadığını açıkladı.tr.euronews.com
Yeni tip koronavirüs 5 dakikada test edilecek
İzmir'de yerli bir firma, daha hızlı ve hassas sonuç veren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanı kiti geliştirdi ve TÜBİTAK'tan destek aldı.
Menderes ilçesinde bulunan İTOB organize sanayi bölgesinde 25 yıldır faaliyet gösteren ve tanı kitleri geliştiren firma, dünyayı etkisi altına alan Kovid-19'a karşı yeni nesil bir test geliştirmek için çalışmalara başladı.
Türklab Firması Genel Müdürü Kartal Yağlıdere, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜBİTAK tarafından kabul edilen proje kapsamında Kovid-19 için antikor teşhisi üzerine geliştirdikleri yeni bir ürün olduğunu, testle hastalığa karşılık vücüdun ürettiği antikorların teşhis edileceğini belirtti.
Bunu immünofiltrasyon adında yeni bir metodla yapacaklarını dile getiren Yağlıdere, aynı maliyetle çok daha yüksek kaliteli bir ürün elde etmeye çalışacaklarını ifade etti.
Hedef ayda 3 milyon üretmek
TÜBİTAK projesini tamamlamak için 9 ay gibi bir vakitlerinin olduğunu belirten Yağlıdere, şunları kaydetti:
"Hedefimiz 6 ay içinde projeyi sonlandırmak. Hatta mümkünse daha hızlı yapmak için 7 gün 24 saat çalışacağız. Zaten halihazırda 25 yıldır tanı kitleri üreten bir firmayız. Tüm altyapımız bu sisteme hazır. Biz projeyle beraber seri üretim kısmının da planlamasını yaptık. Bir yandan da onun çalışmaları sürecek. Yaklaşık 6 ay içinde üretime başlayabilecek şekilde projeyi sonlandırmayı hedefliyoruz. Aylık hedeflediğimiz en az 3 milyon adet Kovid-19 test kiti üretmek."
5 dakikada sonuç verecek
Türklab Satış ve İş Geliştirme Müdürü Berna Demirkaya da geliştirecekleri testlerin immünofiltrasyon metodlarıyla çalışan hızlı teşhis kiti olduğunu vurguladı.
Demirkaya, geliştirecekleri ürün ile mevcut diğer hızlı teşhis kitlerinden farkına ilişkin şu bilgileri verdi:
"Bizim testimiz 100 kat daha fazla hassasiyete sahip. Hızlı teşhis kiti dediğimiz tarama yöntemine göre çok daha doğru sonuçlara yönlendiren bir test. Normalde klasik hızlı teşhis kitleri 15 dakikada sonuç verir. Bizim ürettiğimiz 5 dakikaya kadar sonucu okunabilir hale getiriyor. Hem de hiç bir cihaza, eğitimli bir personele, kapsamlı bir laboratuvara gerek duymadan. Sağlık Bakanlığının bahsettiği ve şu an ortalama 40 bin kişiye yapılan test PCR test. Bunlar için donanımlı, laboratuvar, eğitimli personel gerekir ancak Türkiye'yi bu testle tarayamazsınız. Dolayısıyla hızlı teşhis kitleri bir ön taramadır. Bu hızlı teşhis kitleri PCR'nin sırtındaki yükü alır."
he çinde 1 haftadir kimse ölmüyor :d
Turkmenistana giren cikan yok zaten benim bildigim ulke yabanci almiyor iceri
Ali koç muDün 119 kisi vefat etmisti. E devletten Istanbul'un Korona mezarligi olan Kilyos'a defnedilen kisi sayisini tespit ettim. Bazi vefat edenlerde mezar bilgisi yer almiyor ama net olarak Kilyos yazan isimler:
AYŞE BERBEROĞLU
ATİLLA TURAN
ATİLA ERDİK
ALİ YILDIRIM
ALİ KOÇ
BEBEK (ANOUD) DRGHAM
EMİNE VURAL
HASAN SAFRAN
HASAN HÜSEYİN ÇOBANOĞLU
MEHMET BAKIR
İSMAİL HASTARLA
MEHMET ULUS
MUSTAFA MÜZENNET
MUHLİS ÇEVİK
NERİMAN BAYKAL
NEFİSE SİN
SADIK BALKIR
ŞAHZİYE KARA
SEYFULLAH CEPHE
ULUKBEG NOVRUZOV
ZÖHRE HOCAOĞLU
ZEYNEP HAMO
ZEKİ ULUTAŞ
Ekli dosyayı görüntüle 78690
Facebook'tan random Zeki Ulutas diye arattim, koronadan vefat etti diye yazmislar mesela. Isimler dogru.
Istanbul'da sayilar azaldigina göre yurt genelinde azalmasi gayet normal. 1 günde Istanbul'da 23 kisi ölüyorsa virüs bitmeye yakindir.
119-23=96 / 80 il = Ortalama her ilde 1.2 kisi coronadan ölüyor demektir.
neyiHem babam hem ben öldürmeye başladık. Başka bir şey yok. Psikolojik herhalde![]()
Lan hahahhaa
Çıktınız mı kalabalık alana yakın zamanda?Lan hahahhaa
İnsan öldürüyoz knk
Hay android klavyene yav otomayik çevirmiş.
ÖKSÜRMEYE OLACAK.