- 1 Ağustos 2014
- 63.815
- 75.002
- 4.338
Bilmiyorum ama netten bir araştıracağım rengimNeyi farklı yapıyorlar ki diğer ülkelerden?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bilmiyorum ama netten bir araştıracağım rengimNeyi farklı yapıyorlar ki diğer ülkelerden?
Aşı için erken tarihler veriliyor ama (ağustos-eylül gibi) ilk olanlardan biri olmam valla koronadan korunacağız diye g.tü başı dağıtırız falan gerek yok atlamam yani aşı olacağım diye.
Her yeri belirli başlı kurallarla aynı dönemde açacaklar bence. Spor salonlarına da belirli kapasite ile çalışmaları ve sosyal mesafe vs gibi şartlar koyarlar. Avmleri lokantaları vs açıp spor salonları kapalı tutmak pek mantıklı değil gibi. Temaslı sporlara falan bir düzenleme yapabilirler belki. Çok afaki konuşuyoruz aslında yav fikrim yok aslında, sen ne diyorsun diye sorunca bir şeyler söylemek zorunda hissettim kendimiSpor salonları en son açılır herhalde abi. ne diyorsun
Tek sebebi solunum cihazına bağlayamıyorum.Bilmiyorum ama netten bir araştıracağım rengim
Şimdilik sadece bunu buldum araştırmaya devam ediyorumNeyi farklı yapıyorlar ki diğer ülkelerden?
Erken tedavi. Bizim uyguladığımız da ya da uygulamaya çalıştığımız da bu. Erken tedavi doğru tedavi yolları ile hayat kurtarıyor demek.Şimdilik sadece bunu buldum araştırmaya devam ediyorum
![]()
Is Germany treating its coronavirus patients differently?
Asked at Tuesday’s evening briefing why Germany appears to have a lower coronavirus death rate than Britain, the Chief Medical Officer Professor Chris Whitty said: ‘We all know that Germany got ahead in terms of its ability to do testing for the virus, and there’s a lot to learn from that.’...www.spectator.co.uk
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki bir Akciğer hastalıkları uzmanı akciğerinde hasar olan 29 hastasını ölüm olmadan tamamını iyileştirmiş.
Bu hekim akciğerinde hasar olan hastalarına ventilatöre bağlamanın zarar vereceğini düşünüyormuş.Ventilatörden mümkün olduğunca kaçınmak gerektiğini iddia etmiş (çok ilginç).Adam şöyle düşünüyormuş ''çünkü makineler akciğerlere çok fazla baskı uygular ve verilen hava oksijen açısından çok zengindir. Bu, hastaların çökmüş akciğerden ölmesine yol açabilir.''
Yazıda İtalya'daki ölüm oranının fazlalığı da ventilatör kullanma sıklığına bağlanmış.
Tabi bu sadece eyalete bağlı bir kasabada çalışan hekimin görüşleri
Adam corona testine de çok güvenmiyormuş. Gelen hastalara çoğunlukla BT taraması yaparak ilaç tedavisine başlıyormuş(hangi ilaçlar olduğundan bahsedilmemiş)
Ekli dosyayı görüntüle 78879Ekli dosyayı görüntüle 78880
Gözlükleri çıkar
Biraz acımasızlık
Biraz gattarlık
Uyuştırıcu kaçakçılığı ekle
Aha bizim yılan hikayesindeki
Kürşat
19 Mayıs'ta aşı yapılmıştı zaten.
Favipraviri yoğun bakım şartlarına gelmeden başlıyoruz.(çinden farkımız)şimdi iyileşme sayıları falan güzel hoş ama biride çıkıp nasıl bir tedavi yöntemi kullanılıyor bunu anlatan yok yani mesela tedavide başarılı olduğunu söyleyen ülkelerin başında geliyoruz almanya ile beraber ama tedavinin yöntemi konusunda paylaşılan bir bilgi yok bunu bugün trt de bir hocada söylüyordu açıkcası kuşkulandırıcı bir durum.
Aslında solunum cihazları ile ilgili düşünce yıllardır dile getiriliyor gerekçe farklı da olsa solunum cihazlarına bağlı kalan birinin toparlama ihtimali uzuyor çünkü o cihazlar belli standartlarla yapılıyor yani kişiye özel değil. Günümüzün sağlık kuralı "hastalık değil hasta vardır." yani her KOAH(kolay anlaşılabilmesi için bir hastalıkla örnek vermek zorundayım)'lıda aynı tedavi aynı sonucu vermez kişiye özel tedavi seçilmeli veya bulunmalı. Şahsen numunelerin alınma şekli ve testlerin yalancı negatiflik değerleri nedeniyle ben de tomografi sonucunun testten daha değerli olduğunu düşünüyorum ancak herkese tomografi çekemezsiniz ve çekmemelisiniz.Şimdilik sadece bunu buldum araştırmaya devam ediyorum
![]()
Is Germany treating its coronavirus patients differently?
Asked at Tuesday’s evening briefing why Germany appears to have a lower coronavirus death rate than Britain, the Chief Medical Officer Professor Chris Whitty said: ‘We all know that Germany got ahead in terms of its ability to do testing for the virus, and there’s a lot to learn from that.’...www.spectator.co.uk
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki bir Akciğer hastalıkları uzmanı akciğerinde hasar olan 29 hastasını ölüm olmadan tamamını iyileştirmiş.
Bu hekim akciğerinde hasar olan hastalarına ventilatöre bağlamanın zarar vereceğini düşünüyormuş.Ventilatörden mümkün olduğunca kaçınmak gerektiğini iddia etmiş (çok ilginç).Adam şöyle düşünüyormuş ''çünkü makineler akciğerlere çok fazla baskı uygular ve verilen hava oksijen açısından çok zengindir. Bu, hastaların çökmüş akciğerden ölmesine yol açabilir.''
Yazıda İtalya'daki ölüm oranının fazlalığı da ventilatör kullanma sıklığına bağlanmış.
Tabi bu sadece eyalete bağlı bir kasabada çalışan hekimin görüşleri
Adam corona testine de çok güvenmiyormuş. Gelen hastalara çoğunlukla BT taraması yaparak ilaç tedavisine başlıyormuş(hangi ilaçlar olduğundan bahsedilmemiş)
Hocam hidroksiklorokin hakkında kardiyotoksik olduğu ve kullanımının sakıncalı olduğu söyleniyor. Etkisi de tartışmalıymış zaten.Sizin bununla ilgili bir bilginiz var mı ?Aslında solunum cihazları ile ilgili düşünce yıllardır dile getiriliyor gerekçe farklı da olsa solunum cihazlarına bağlı kalan birinin toparlama ihtimali uzuyor çünkü o cihazlar belli standartlarla yapılıyor yani kişiye özel değil. Günümüzün sağlık kuralı "hastalık değil hasta vardır." yani her KOAH(kolay anlaşılabilmesi için bir hastalıkla örnek vermek zorundayım)'lıda aynı tedavi aynı sonucu vermez kişiye özel tedavi seçilmeli veya bulunmalı. Şahsen numunelerin alınma şekli ve testlerin yalancı negatiflik değerleri nedeniyle ben de tomografi sonucunun testten daha değerli olduğunu düşünüyorum ancak herkese tomografi çekemezsiniz ve çekmemelisiniz.
Virüsler ilgili aslında çok az şey biliyoruz tedavi de klinik deneyimlere dayanıyor, bu nedenle tedavi protokolü-şartları deneye deneye bulunacak(ne yazık ki)
Hidroksiklorokinin kardiyak yan etkisi özellikle ritim bozukluğu. Son okuduğum birkaç haberde (dış kaynaklı) aritmili hasta sayısını arttırdığı yazıyordu ancak bu tür haberlere çok inanmamak lazım bilimsel araştırmaların sonuçları şuan için öyle bir sonuç göstermiyor. Çevremde kullananda, tedavi verilen takip ettiğimiz kişilerde de böyle bir aritmi durumu yada şikayeti duymadım. Şuan en değerli ilaçlardan biri.Hocam hidroksiklorokin hakkında kardiyotoksik olduğu ve kullanımının sakıncalı olduğu söyleniyor. Etkisi de tartışmalıymış zaten.Sizin bununla ilgili bir bilginiz var mı ?
Ne durumdasın üstat? Nasıl gidiyor?Konu dışına çıkmak gibi olmasın(zaten hayatımız covid-19 oldu) ama şu çok stresli günlerde, az stresli günleri hatırlayarak hafta sonu oynanacak Galatasaray'ımızın maçını beklemeyi bile özledim.