Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ölenin yakınları nereden bilsin ki? Örneğin 200 kişi vefat etti lakin 110 diye açıkladılar. Her vefat edenin yakınları kendi vefat edeni için 110 kişiden biri olarak görür. 200 kişinin de yakınları birbirleri ile aynı gün iletişim kurup verilerin doğruluğunu mu kontrol edecekler? Ölen yakınları zaten yasta, ateş düştüğü yeri yakıyor. Bunlarla mı uğraşacaklar? Saçma bir mantık kurmuşsun bence.
Ne alaka?

Ölme derecesine gelene kadar solunum sıkıntısı vs. ağır bir hastalık seyrediyor.

Ölüm nedenine corona değilde başka bir neden yazılırsa eğer ne akplisi ne mhplisi dinlemeden bunu dile getirir.

Hadi onu geçtim Türk Tabibler Odası gibi bir oluşum mevcut.

Emin ol saklayamazlar.

Yanlış mıyım @Hekim Aslan @Can Yüz

Birde bu tip içi boş iddialar ile bir yere varamayız. Tam tersine zararı olur.

Ne alaka?

Ölme derecesine gelene kadar solunum sıkıntısı vs. ağır bir hastalık seyrediyor.

Ölüm nedenine corona değilde başka bir neden yazılırsa eğer ne akplisi ne mhplisi dinlemeden bunu dile getirir.

Hadi onu geçtim Türk Tabibler Odası gibi bir oluşum mevcut.

Emin ol saklayamazlar.

Yanlış mıyım @Hekim Aslan @Can Yüz
Ölenlerin isimleri veriliyor mu?

Ölenlerin isimleri veriliyor mu?
Hangi ülkede veriliyor? Senin özelinde demiyorum ama bazı arkadaşlar muhalifliklerini sergileyecekler diye komik duruma düşüyor.

Bu ülkedeki doktorların %90'ından fazlası muhaliftir belkide. Doğru, muhalifliğiniz bazı şeylerin önüne geçtiği için doktorlar tehdit altında bile dersiniz :D

Ne anlatıyorsunuz hala yalan dolan vs. diyerek?

Türk Tabibler Odası da büyük muhaliftir.

Aynen günde 500 kişi ölüyor, saklanıyor.

Bazı insanlar hayret verici, pırıl pırıl.

Mis gibi sağlık sistemimiz var. Bunların yaptığı ender iyi işlerdendir.

Sizin yaptığınız saçma muhalefetlik olmasa bu ülke çoktan doğru ellere geçmişti zaten bu saçma dönemleri yaşamadan.

Ölüm sayıları yalan diyen alıntılamasın hiç, yok say diyeceğim direkt.

Berberleri açın ulan yoksa eve cagiracam deyyusu
Metallica solistine dönemem bu yaşta
images (10).webp

İstesende dönemezsin. :asd:

Hangi ülkede veriliyor? Senin özelinde demiyorum ama bazı arkadaşlar muhalifliklerini sergileyecekler diye komik duruma düşüyor.

Bu ülkedeki doktorların %90'ından fazlası muhaliftir belkide. Doğru, muhalifliğiniz bazı şeylerin önüne geçtiği için doktorlar tehdit altında bile dersiniz :D

Türk Tabibler Odası da büyük muhaliftir.

Bu ülkedeki doktorların %90'ından fazlası muhaliftir belkide.

Ben basit bir soru sordum belki veriliyordur, bilgim yok. Ona göre yorum yapacağım zira.

Erman ağabeyin anlatmak istediği o. Senin kaybın verilen sayılar içinde var mı yok mu bilemezsin. Dolayısıyla itiraz edeceğin bir şey de yok güvenmek durumundasın.

Ben veriler yalan demedim insanlardaki güvensizliğe parmak basıyorum doğru yalan olayından çok. Güvensizliğin kaynağı Koca ya da sağlık çalısanları değil genel bir birikim ki haklı sebepleri saymaya başlasam baya zamanımı alır. Yani insanları niye inanmıyorsuniz diye suçlamak sadece sonuçla oyalanmaktır daha önce de belirtmiştim.

Devlet, hükümet bize 20 yılda mükemmel bir güven ortamı sağlamış olsaydı mesela o zaman eleştirebilirdin istediğin gibi. Belki de sana sağlamıştır bilemiyorum benim inanmak için bir sebebim yok ama yalan diyecek kadar da veriye sahip değilim.

Bizim ülkede sayılar düşük kabul etmek gerekir . Başarılı iş yaptık.
Fakat bizim test kitlerimizin , hasta olsa dahi %50-60 oranında pozitif saptandığını söylüyor hekimler.
Pozitif çıkmayıp , klinik ve radyolojisinde bulgusu olanlar bu sayıya dahil değiller.

Son senelerde Mart ve Nisan ayındaki toplam ölümleri bu sene olanlar ile karşı karşıya getirerek anlaşılır zaten sayı. Ölüm nedeni saklanabilir belki ama sayısı değil.

Ölenlerin sayısı daha fazla diyorsanız elinizde bir kanıt olması lazım
Veremezler. Yav şu sosyal medya, internet döneminde günde 500-600 kişi ölecek ve bunların aileleri bunları duyurmayacak ha? Komik.

Muhalefetten bazı kesimler en az bu hükumet kadar zarar veriyor bu ülkeye maalesef.

Saklanmak istenirse saklanır, dosyaya herhangi bir komplikasyon yazılabilir diye düşünüyorum ama neden yapılsın.
Benim de demek istediğim ölüm sebebini ölen kişinin ailesi biliyor olacak di mi? Korona belirtilerini dibine kadar gösterip saçma sapan bir şeyden öldü dendiğinde kimse mi bunu dile getirmeyecek?

Benim de demek istediğim ölüm sebebini ölen kişinin ailesi biliyor olacak di mi? Korona belirtilerini dibine kadar gösterip saçma sapan bir şeyden öldü dendiğinde kimse mi bunu dile getirmeyecek?
Saçma bir şey yazılırsa tabiki dile getirilir ama atıyorum akciğer yetmezliği (böyle bişey var mı komplikasyonlar arasında bilmiyorum gerçekten) yazıldı rapora bunun peşine düşmek kolay değil.
Benim kafama takılan şu, Dünya bankası ve IMF korona ile mücadele eden ülkere maddi yardım yapacağını zaten duyurdu. O paraya en çok ihtiyacı olan ülkelerden biriyiz sayıları neden gizleme yoluna gidip durumumuz iyi diyelim?

Bende bir yandan tablonun iyiye gittiğini görünce seviniyorum. Ama bir yandan da 10 Nisan mevzusu ve sonrası kafam karışmıyor değil.

Bu sağlık işlerden de gram anlamam. Sadece aklıma gelen bir ihtimal, belki de virüs daha önceki dönemlerde belirtilen şekilde olumlu yönde bir mutasyon evresine girmiş olabilir ve 10 Nisan olayına rağmen tablo olumlu gidebilir.

Çünkü sırf 10 Nisan değil, son 2 hafta da yasak olmayan 8 gün ve özellikle geçen haftaki ramazanın da gelmesi ile 3 gün 10 Nisan akşamından çok da farklı değildi. Üstelik 10 Nisan da bir kaç saat olan durumun benzeri günlerce yaşandı.

Rakamların doğru olmasını, salgın konusunda gerçekten düşüşe geçmiş olmamızı ve yakın bir zamanda ülkece bu musibeti atlatmamızı canı gönülden diliyorum. Lakin güvenimi sarsan çok ciddi soru işaretleri var. En önemlisi de o meşhur ilk yasaktan sonra ülke genelinde, marketlerde ve fırınlarda oluşan izdihamın, sağlık bakanlığının resmi verilerinde en ufak bir etkisini görmemiş olmamız. Bu açık konuşmak gerekirse bana mantık dışı geliyor. Madem yüz binlerce insanın neredeyse burun buruna geldiği böyle bir izdihamda dahi ciddi miktarda bir bulaş gerçekleşmiyorsa biz 40 gündür neden evdeyiz aga? Ha gerçekleşiyorsa da doğru veriler nedir?

Umarım bu veriler gerçekten doğrudur ne diyeyim. Umuyorum ki sağlık değil de mevcut ekonomik koşullar ön planda tutularak işgüzarlık yapıp Mayıs sonu gibi ülke genelindeki yasakları yumuşatıp hayatı normale döndürmenin yolunu yapmıyorlardır. Perde arkasında sürü bağışıklığı mottosu ile "Artık ne yapalım ölen ölür, kalan sağlar bizimdir" mantığı güdülmüyordur.

Ha bu arada özellikle sağlık konusunda bir çok Avrupa ülkesinden iyi olduğumuz gerçeği var doğrudur. 2 senedir İngiltere'de yaşayan çok yakın bir arkadaşım dahi burası medeniyetin beşiği doğru abicim lakin sağlık konusunda kesinlikle Türkiye diyor. Ha doktorların kafasında mermer taşı kırılan bir ülke olarak bunu ne kadar hak ediyoruz tartışılır ama sağlık konusunda iyi bir noktada olduğumuz söylenebilir sanırım.

en çok vakada 6.ncı sıradayız, Çin'i geçtik 1 aya 2 veya 3üncü oluruz. 4-11 mayıs gibi avm'leri açıcaklarmış zaten.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt