Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Reis ölü sayıları vs. yalan dolan diyenlere ne demek istersin?
hastaneler boş, full kapasite nisan ilk 10 günü çalıştık sadece. Rahatız şimdilik ben dogru diye düşünüyorum

Renktaş bulaştırmayı engelleme anlamında bu maskeler işe yarar mı?
Kesinlikle yarar, ama kullandıktan sonra sabun+ dezenfaktanla temizlemelisin. Ayrıca temizlerken çok dikkat edip çıplak ellle temas etmemen lazım

hastaneler boş, full kapasite nisan ilk 10 günü çalıştık sadece. Rahatız şimdilik ben dogru diye düşünüyorum

Kesinlikle yarar, ama kullandıktan sonra sabun+ dezenfaktanla temizlemelisin. Ayrıca temizlerken çok dikkat edip çıplak ellle temas etmemen lazım

Her kullandıktan sonra mı peki şu kadar saat gibi biseyi var mı? Mesela ben işe başlasam evde bunu takayım diyorum her ihtimale karşı o yüzden sordum.

Her kullandıktan sonra mı peki şu kadar saat gibi biseyi var mı? Mesela ben işe başlasam evde bunu takayım diyorum her ihtimale karşı o yüzden sordum.
Cerrahi maske olmadıgı için istedigin kadar takabilirsin bunu ama ben dışarda kullanıp eve girerken çıkaracaksın diye düşünmüştüm. Evde bununla rahat etme ihtimalin yok, evdekileri korumak istiyorsan kendine bir oda yapıp banyonu tuvaletini ayırıp tek başına kendini izole etmen lazım

Anladığım kadarıyla önlemler ciddi işe yarıyor.. Bu çalışanlar ve girip çıkanlar maskelidir müşterinin markette kalma süresi max 20-30 dk.. Bu süreçte hele maske varsa cidden zor bulaşması.. 40 çalışan günlerce aynı ortamda bulunduğu için bulaşmıştır tamamına tıpkı sağlık çalışanlarına olduğu gibi ne kadar önlem de alsan o ortamda çok uzun süreler kalınca bulaşıyor bir şekilde..
Mesela samsunda vakayı patlatan umrecinin torunu diyorlar çocuk burgerda mı ne çalışıyormuş en büyük avmde pozitif ler ora temasıymış .. Tabi başlarda bu önlemler olmadığı için çok rahat bulaştırmış..sırf koronalının maske takması bile çok büyük oranda bulaşmayı engelliyor diyorlar belki gimsada önlemler sıkı olduğu döneme denk geldiği için çok yayılmamış olabilir..
Tabi bu basit bir teori sadece işin bilimsel boyutunu bilemiyoruz..
samsundaki avm çalışanı deniliyor ama bana hurafe gibi geliyor o konu çünkü vakalar parti parti ortaya çıktı süper bulaşıcı beklendiği gibi olmadı. Ama büyüksehirler hariç ana yayılma sebebi umrecilerdi.

Benim market konusu da bahsettiğim 40 vaka var ve onlara bağlı temas mevcut ve daha 4 günlük bir vaka bunlar sonuçta ki hastalık konusunda son 10 günü baz alırsak türkiye oranında yasaklar ile genel temas azalmış olabilir ama mikro ölçekte bir şehirde hasta temas oranı da genele göre ters orantılı olarak aşırı artmış durumda.
Benim eleştirim burada temasın azalmasından bahsedilmesi, sonuçta 40 hasta ile direkt temas var ki bu da potansiyel tehlike demek. Ne bileyim belki herkes izole bir vaziyette alışveriş yapmıştır gereci cevreme bakınca herkeste bir bosvermislik olduğunu görüyorum neyse umarım sonumuz korktugumuz gibi olmaz bir an önce şu illetten kurtulup toplumsal psikolojimiz düzelir.

Cerrahi maske olmadıgı için istedigin kadar takabilirsin bunu ama ben dışarda kullanıp eve girerken çıkaracaksın diye düşünmüştüm. Evde bununla rahat etme ihtimalin yok, evdekileri korumak istiyorsan kendine bir oda yapıp banyonu tuvaletini ayırıp tek başına kendini izole etmen lazım

Sağol renkdas benim arkadaş almış da dışarıda çalışıyor normalde, evde takabilirsin rahat baya dedi o yüzden sorayım dedim. Baş kısmı bolmuş onun.

samsundaki avm çalışanı deniliyor ama bana hurafe gibi geliyor o konu çünkü vakalar parti parti ortaya çıktı süper bulaşıcı beklendiği gibi olmadı. Ama büyüksehirler hariç ana yayılma sebebi umrecilerdi.

Benim market konusu da bahsettiğim 40 vaka var ve onlara bağlı temas mevcut ve daha 4 günlük bir vaka bunlar sonuçta ki hastalık konusunda son 10 günü baz alırsak türkiye oranında yasaklar ile genel temas azalmış olabilir ama mikro ölçekte bir şehirde hasta temas oranı da genele göre ters orantılı olarak aşırı artmış durumda.
Benim eleştirim burada temasın azalmasından bahsedilmesi, sonuçta 40 hasta ile direkt temas var ki bu da potansiyel tehlike demek. Ne bileyim belki herkes izole bir vaziyette alışveriş yapmıştır gereci cevreme bakınca herkeste bir bosvermislik olduğunu görüyorum neyse umarım sonumuz korktugumuz gibi olmaz bir an önce şu illetten kurtulup toplumsal psikolojimiz düzelir.
Üstat sen salgın hastalıklar uzmanısın sanırım. Başvur istersen bilim kuruluna alsınlar seni. Anlıyon gibi bu işlerden.

ABD Başkanı Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Kovid-19 ile ilgili bir telefon görüşmesi yaptı. Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı görüşmeyle ilgili " Trump ve Macron, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) yapısında reform yapılması konusunda mutabık kaldı" açıklamasında bulundu. "İki lider Birleşmiş Milletlerin (BM) salgınla mücadelesini değerlendirmek üzere en yakın zamanda BM Güvenlik Konseyi 5 daimi üyesi ile toplantı yapmayı umut ettiklerini dile getirdi.''

Genel sohbet basligi neden kapali?ben bu koronavirus konusunda yazmak istemiyorum.beni banlayın bu konudan🧟‍♂️

Son mevcut bilgilere gore virusun cocuklardan yaslilara gecme olasiligi cok dusuk olarak belirtildi. Bu sebepten Hollandada bu donemde ilk okullarin acilmasina ve çocukların spor faaliyetlerine baslanilabilecegine karar verildi
Makale neyin var mı bu konu hakkında?

Eğer doğruysa bayram sonu bizimkilerde açılır muhtemelen.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt