Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Murat Yanut şehrimde bir eğitim kurumu var 5 katlı bir kurum kiralayıp 1 senelik parasını peşin verdiler 18 bin liradan 12 aylık ücret ödediler ikinci kurum olarak kullanıp(aslında ana kurum olarak bunu kullanıp butik olarak diğer kurumu kullanma planları vardı) Sıfırdan kurum kurdular işte kurumu açtılar 15 gün sonra bakanlık kilit vurdurdu olmaz kardeşim yeni lisansta vermeyiz diye. Apar topar kurumu kapattılar ve eski kuruma döndüler. Daha bismillah demeden 350 bin lira net zarar yaptılar havaya giden para. Aradan 7 ay geçti corona mevzusu patladı oturuyoruz hoca dedi ki kurum batıyor acil bir şey yapmamız lazım. Canlı yayına geçirdim bunları millet zoomla falan uğraşırken 1.5 aydır kendi platformlarından eğitimlerini veriyorlar. Dijital eğitime geçiş en kötü ihtimal gelecek sene adına reklamlarını yapma şansı verdi. Bu sene böyle geçse bile sana dijitale geçiş gelecek sene bayağı avantaj getirecek.

Bu arada masalara falan yakacak demişsin konseptin muhteşem görünüyor en kötü durum olarak sanal ofis sistemlerini araştır derim. Derslikleri ofise çevirip uygun fiyatlı aylık masa/oda kiralayıp zararını toparlayabilirsin.

Bina sahibiyle bizde peşin anlaştık, kontratta başka kiracı alamayız maddesi var. 2 senelik kirayı ilkini peşin ikinciyi 6 ay sonra diye anlaşmıştık. Bizim 350den baya fazla oldu zarar. Online eğitimin zararı veli ve öğrenci kursa öğrenci gitmediği için kurs yokmuş hükmünde düşünüyor. Taksitleri ödemeyi de saçmalık olarak düşünüyor. Benim hatam çok büyük oynamak oldu. Her şeyi aynı anda yapmak için, yeni evlenen kadınlar gibi olmuşken en iyisi olsun modasında devam ettim risk aldım. Cebimde çok büyük para tutmadım. Sinema salonu yapılacak, 99 metre kareyi yapay çim ve armut koltuklarla, puf koltuklarla döşedim. Git ucuzundan sandalye yaptır değil mi? Her bir adımı hesaplayarak yaptım, öğrenci geliri %20 gelmese bile herşeyi karşılıyordu ama koronayı hesap etmedik. Reklama fena yüklendik, 2 cafe-kütüphaneye kurumun odasını yaptırdık, ücretsiz konuşma kulüplerine katılabiliyordu öğrenciler orada. İkinci döneme 150 civarı yeni kayıt vardı, hepsi puf uçtu. Eskilerde ödemiyor. Neyse, konuyu çok dağıttım, özür dilerim herkesten. Ama sıkıntımı kusmam lazım. Bugün ki 20 900 tl ceza ve desteğin gelmemesi batışıma mum dikti. Keşke o parayı yeseymişim. Keşke idealistlik peşinde koşmak yerine köhne bi yerde devam etseymişim. Keşke tüm binaya ahşap konsepti diye bir sürü para harcamak yerine suntadan sıra masalarla döşeseymişim. En azından şuan batışım bu kadar sert olmazdı. İhtiyat akçesini yemiş hükümet gibiyim..

üniler açılacak mı
açılmayacaksa sınavlar nasıl yapılacak
söylesenize kardeşim bizim de hayatımız var işimiz gücümüz var
#üniversitesınavlarınınasılyapılacağınıaçıkla

Test olacaksın asabiyet yapma yeğen
nerde nasıl ne yapacaklar hiçbir şey belli değil
vizeye girmedik uzaktan eğitim denen gerizekalıca bir şey çıkarttılar
çoğu kişi derslere bile giremiyor onu geç çoğu kişi köyde orada burada

mahvolduk

nerde nasıl ne yapacaklar hiçbir şey belli değil
vizeye girmedik uzaktan eğitim denen gerizekalıca bir şey çıkarttılar
çoğu kişi derslere bile giremiyor onu geç çoğu kişi köyde orada burada

mahvolduk
Ben yüksek yapıyorum çatır çatır sınav oldum geçen hafta, temiz iş. Not ortalaması 4 olacak gibi

Dünya geneli iyileşen hasta sayısı 1 milyonu geçmiş

Üst sıralara iki yeni aday

2020-04-30 (2).webp

Boris Johnsson ebesini tersten gorecek mi diye beklerken bir hafta once, adam 6nci kez baba olmus ya lan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt