Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Covid-19 konusundaki teknik yöneticisi Dr. Maria Van Kerkhove, son dönemde Avrupa ülkelerinde çocuk ölümlerine yol açan Kawasaki hastalığı benzeri sendromu mercek altına aldıklarını söyledi.
İtalyan ve İngiliz sağlık uzmanlarının son dönemde ağır enflamasyon şikayetiyle hastanelere getirilen çocuklarda Covid-19 ilişkisinin araştırıldığını söylemesinin ardından İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock da bazı çocukların, Covid-19 ile bağlantılı olduğu düşünülen ve nadir görülen bir enflamasyon sendromu sonucu öldüğünü söylemişti.
Euronews'in haberine göre, İngiliz Ulusal Sağlık Sisteminin (NHS) doktorlara yolladığı bilgi notuyla kamuoyuna yansıyan sendrom, çocuklarda kendisini yüksek ateş, düşük tansiyon, kızarıklık ve solunum güçlüğü gibi belirtilerle gösteriyor.
İngiltere'nin ardından aralarında İtalya, İspanya, ABD, İsviçre, Belçika ve Fransa'nın da yer aldığı bir dizi başka ülkede de ortaya çıkan yeni sendromda, şu ana kadar bilinen vaka sayısı 100'e yaklaştı.

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Çin'in Vuhan kentindeki bir laboratuvardan çıktığına ilişkin kanıtları gördüğünü ancak şu anda detay paylaşamayacağını açıkladı.

Trump, Beyaz Saray'da "yaşlıların korunması" konusunda düzenlenen panelde gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Kovid-19'un Vuhan'daki bir laboratuvardan çıkmış olduğu iddialarına ilişkin Trump'a, "Vuhan Viroloje Enstitüsünün virüsün kaynağı olduğuna dair size yüksek derecede güven veren bir kanıt gördünüz mü?" şeklindeki soruya, "Evet gördüm." diye yanıt verdi.

Gazetecilerin bu konudaki sorularında ısrar etmesi üzerine Trump, "Çin bunu kasıtlı olarak ya da yanlışlıkla yapmış olursa olsun araştırmacılarımız bu konuda çalışıyor. Size şu anda daha fazlasını söyleyemem." diye konuştu.

Haberde, koronavirüsü bloke edebilecek bir ilaç geliştirmeyi kararlaştıran araştırmacıların lamaların vücudunda üretilen iki tür antikoru birleştirdikleri, sonuçta koronavirüse karşı koyan etkili bir ilacın elde edildiği vurgulandı.
Austin Teksas Üniversitesi’nden biyoloji uzmanı Doç. Jason McLellan, “Bu SARS-CoV-2’yi nötralize eden ilk antikorlardan bir tanesi” açıklamasında bulundu.
Aşı olarak 1 ay önceden enjekte edilince etkili oluyor
Testler sırasında antikorların insana aşı olarak enjekte edilmesi gerektiği, etkisinin ise hastalığın bulaşmasına 1 ay kala yapıldığı halde kendini gösterdiği anlaşıldı.

Antikorların ayrıca enfekte olan hastalarda komplikasyonların önlenmesi için ilaç olarak ta kullanılabilecekleri ifade edildi.

Araştırma SARS-CoV-1 ve MERS-CoV’a karşı ilaç geliştirmek için 2016’da başlamış
Bilimcilerin araştırmaya yeni tip koronavirüs SARS-CoV-2’ye yakın olan SARS-CoV-1 ve MERS-CoV’a karşı ilaç geliştirmek amacıyla 2016 yılında başladıkları vurgulandı.

ABD +30,829
Rusya +7,099
İngiltere+6,032
Brezilya+6,019
Peru+3,045
İspanya+2,740
Türkiye+2,615

Rusya başbakanı Covid-19 pozitif çıkmış.

Zamanında deniyordu sürekli "Depremle yaşamayı öğrenmeliyiz" diye şimdi de koronavirüsle yaşamayı öğreniyoruz.İnsanlar yavaş yavaş bu süreçteki ciddiyeti kaybetmeye başlıyor gibi.Bugün markete gittim market içine maskesiz almıyorlar normal olarak tabi de sokakta gezen insanların bazılarında ne maske ne de sosyal mesafe vardı.yürüyüş yolunda yürüyen çiftler maskesiz birbirlerinin içine girecek gibi yakın duruyolardı.Umarım bu gidişatı bozacak şeylerden uzak durur insanlar.Forumda bile bi gevşeme var,başlıkta insan yok ilk zamanlardaki gibi arka arkaya mesajlar gelmiyor :)

Böyle diyon sonra millet beklentiye giriyor be ercü dayı

Bir bilim adamı icin cok fazla halk ve sosyal medya ile haşır neşir. Pek bilinen bir tarz değil bu. Bilim dünyasında bu tavır 2 grup insan dogurur. Ya cok sevilir sayilirsin, ya da cok antipati toplarsin.

Yaptıgı işi saygiyla karsiladigimi ve basarilarini istedigimi bildirerek soyluyorumki, bende antipati olusturmakta.

Bir bilim adamı icin cok fazla halk ve sosyal medya ile haşır neşir. Pek bilinen bir tarz değil bu. Bilim dünyasında bu tavır 2 grup insan dogurur. Ya cok sevilir sayilirsin, ya da cok antipati toplarsin.

Yaptıgı işi saygiyla karsiladigimi ve basarilarini istedigimi bildirerek soyluyorumki, bende antipati olusturmakta.
Aynen hocam
Ben de yaptığı işe saygı duyuyorum ve kolay olmadığını biliyorum. Ama kendini çok ön planda tutmaya çalışıyor. Halk ne olursa olsun bir netice ister doğal olarak. Bana göre dornaz alfa ilacının işe yaradığını fikir edip söylemesi bile büyük bir şeydir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt