Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Günde 2 bin yeni vaka tespit ediliyorken her tarafı açarsan patlarsın bunun başka ihtimali yok önce mevcut hastalar iyileşecek sonra yeni vaka çıkmıyacak öyle çözersin bu işi 1 vaka bile kalsa yine yayılabilir bayramda uzun bir tatil işe yarıyabilir bu konuda ama.

otobüslerde kurallara uyuluyor kamu oldugu için ama dolmuşların şeyinde bile degğil geçen gun 2 tanesini ardı ardına şikayet ettim şansa aynı güzergahta sivil varmış

cezayı sıcacık geçirmişler uyanıklar şu dolmuşçu ve taksici milleti kadar hep magdur olup hep ağlayan yok

bu arada kıyaslama yaparken kıyaslama yaptıgınız ülkelerın nufusuna bakarak kıyaslayın geçen kekonun biri finlandıya ile kıyaslıyor

5 milyonluk finlandıya ile kenefte kullandıgın kagıt miktarını bile kıyaslayamazsın

Yeni arastirmalar ışığında Hollanda covid tedavi protokolunu guncelledi. Bunun isiginda kullanilan ilaclarin beklenilen etkiyi tam gostermemesi sebebiyle ilaç tedavisine genis yer verilmedi. Aslinda hic verilmedi demek daha uygun olur. Daha cok supportive destek tedaviden bahsediliyor. Bahsettigimiz ilaclar hydorxychloroquine, remdesivir vs. protokolden cikarilmis ve doktorun 'insafina' birakilmis

korkan insanlar kim yaw bana bir gösterin onları da göreyim. çarşılar dolup taşıyor, sokağa çıkma yasağı bitince adamlar gecenin 1inde halay falan çekiyorlar, benzinlik önleri kuyruk oluyor. ertesi gün trafik kitleniyor. millet kendini sokağa atıyor kim korkuyor yahu. ben korkan birine denk gelmedim.

sizin Ptt önlerindeki kalabalıklardan haberiniz var mı, yasak vardı kalabalık şubeler kapatılacak diye. şubeleri açmaya başladılar geçen hafta. sizin banka önlerindeki kuyruklardan haberiniz var mı. amaçsız çarşıda gezen kalabalıklardan haberiniz var mı.

günlük 2000 üzeri vaka ve 90 üzeri ölü veriyoruz.

Sağlık bakanlığı kargoculara ptt dağıtıcılarına gişe görevlilerine, banka çalışanlarına vs bir test yapsın bakayım. kurumlara dağıtsın test kitlerini de bir görelim günlük vakaları. 1 zahmet test yapsınlar bu çalışanlara

Son düzenleme:
Fazla iyimsersiniz. İkinci dalganın normal şekilde ilerleyeceği de meçhul, İstanbul toplu taşıması normale döndüğü an yine aynı durum başlayacaktır, aşı işi de zor, virüs mutasyona uğrarsa kurtuluruz yoksa etkisi daha en az bir kaç ay devam edecektir.

Hatta ikinci dalga çok daha sert olabilir.
Konuya verdiğim katkı ile ilgili fikirlerin ?

Vaziyet çok kötü özel sağlık sektöründe çöküş nedeniyle birçok meslektaşım işini kaybetme riskiyle karşı karşıya ben de dahil.

Açıkçası umutlu değilim yurtdışına bakmaya başladım..

Salgın İçin 2022 konuşuluyor Amerika’da

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Vaziyet çok kötü özel sağlık sektöründe çöküş nedeniyle birçok meslektaşım işini kaybetme riskiyle karşı karşıya ben de dahil.

Sıkıntı sadece sağlıkta değil ki, özel eğitim sektörü de bitti. Veliler para ödemek istemiyor, çalışan öğretmenler ve diğer görevliler maaş bekliyor, daha kötüsü bilen bilir. Kayıtlar bu döneme kadar bitirilir ki öğretmen vs. çalışan sayısı belli olsun. Bırakın seneyi önümüzdeki ay almam garanti tek para kısa çalışma ödeneği olan 1700 TL. Ne yapacağız bilmiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Hocam çok umutsuz görüyorum seni elinde aslanlar gibi diploman var sağlık sektörünü nereye kadar erteleyebilir ki korona değil ki tek ölüm nedeni milyon tane hastalık var bir yerden sonra mecbur normalleşme olacak.. 80 milyon bu şekilde en fazla 3 ay idare eder zaten ske ske normale dönülecek.. Belki bunun sıkıntısını 1-2 yıl dolaylı çekeceğiz ama bu derece de umutsuz olma gözünü seveyim.. Başka bir platformda daha gördüm mesajını üzüldüm yani sen neşeli adamdın bunların hepsi geçip gidecek yeni bir düzen oluşturulacak da olsa sağlık çalışanları bunun daima merkezinde olacaktır..

Hollanda da yogun bakimlarda yatan hasta sayisinin dahada dusmesiyle covid öncesi yogun bakim kapasitesine dönüldü. Iptal edilen ameliyatlar ve saire tekrar uygulanmaya baslayabilecek boylelikle.

Birkac hafta oncesine kadar %228 kapasiteyle çalışmaktaydı yogun bakim uniteleri. Ameliyathaneler yogun bakim unitesine dönüştürülmüştü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt