Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Camilere cemaat siniri getirip 1.5 metre ye uygun getirirler umarim. Yoksa felaket olur

Camilere cemaat siniri getirip 1.5 metre ye uygun getirirler umarim. Yoksa felaket olur

asıl bomba camiler degil dügün salonları olacak ben açılmaz bu yıl okadarda mal degildirler diyordum ki salon sahibi mafyalar sıkıştırmaya başlamıs

aç kaldık filan diye 1 temmuzda acılacakmış çubukla halay cekilecekmiş

1 haftada kırmızı yapar haritayı bu düğün sacmalıgı

asıl bomba camiler degil dügün salonları olacak ben açılmaz bu yıl okadarda mal degildirler diyordum ki salon sahibi mafyalar sıkıştırmaya başlamıs

Kimi sıkıştırmış mafyalar yaw. Bilim kurulunu mu Reisi mi. Yoksa lux dugun salonları olan yandaşlar için mi yapılıyor bu hamle

Burdada 100 kisilik organizasyonlara izin verdiler artik temmuz ayindan sonra. 1.5 metre korunmali olacak. Nasil yapacaklar merak ediyorum

Renktaşlar dişçiler açık mı, hizmet veriyor mu, sokağa çıkma yasaklarında açık oluyırlar mıydı? Acil bilgi lazım lütfen bilgi ya da link

EYEg1orWkAAMh4F

Her gün rakam değerlendirmesinide çok anlamlı bulmuyorum ben, virüs kendi seyrinde bir süre sonra zaten bulaşıcılığın azalacaktır. 1 kişiden 10 kişiye bulaşacağına 4-5 kişiye bulaşacak toplum bağışıklık kazandıkça. Şu tabloyu haftalık atsa daha iyi bence, dün 100 fazla bugün 100 az falan çok anlam ifade etmiyor bence. Virüs çok fazla bulaşıcı çünkü bu rakamlar çok minimal kalıyor.

Durum şu Mart 11'den beri 80 Milyon nüfusu olan ülke de 150.000 kişiye bulaştıysa sahiden sürü bağışıklığından söz etmek imkansız.

Hastaların %80'inde hafif veya hiç sempton vermeden geçiyor olması bilgisine güvenerek bu rakamların 4-5 katı enfekte olduğunu düşünmek lazım. Teşhisi konmamış çok sayıda hasta olabilir.

1 Milyon gibi bir COVİD-19 sayısı bu durumda makul.

Bu da 35-40 Milyon seviyesine gelmeden, aşı bulunmazsa her an pandemi riski demek. Hastalık 1 kişiden 2.5 kişiye bulaşabiliyor. Bizde oran şu an 1.56.

Günlük hasta sayısının düşmesi şu açıdan manalı olur. Toplam bulaşı arttığında bağışık insan sayısının da yüksek olduğunu gösterir.Şu an sadece vaka sayısı artıyor.

3-4 gündür düşen seyirden yatay seyire geçti eğri. Bunun sebebi de hala kontrol altına alınabilmiş değil bulaşı durumu. Yoksa şu an iyileşen ile hasta arasında ki makas daralmadan 2000 iyileşen 800 hasta gibi devam ederdi oransal olarak. O açıdan bitişe yakın değiliz.

Durum şu Mart 11'den beri 80 Milyon nüfusu olan ülke de 150.000 kişiye bulaştıysa sahiden sürü bağışıklığından söz etmek imkansız.

Hastaların %80'inde hafif veya hiç sempton vermeden geçiyor olması bilgisine güvenerek bu rakamların 4-5 katı enfekte olduğunu düşünmek lazım. Teşhisi konmamış çok sayıda hasta olabilir.

1 Milyon gibi bir COVİD-19 sayısı bu durumda makul.

Bu da 35-40 Milyon seviyesine gelmeden, aşı bulunmazsa her an pandemi riski demek. Hastalık 1 kişiden 2.5 kişiye bulaşabiliyor. Bizde oran şu an 1.56.

Günlük hasta sayısının düşmesi şu açıdan manalı olur. Toplam bulaşı arttığında bağışık insan sayısının da yüksek olduğunu gösterir.Şu an sadece vaka sayısı artıyor.

3-4 gündür düşen seyirden yatay seyire geçti eğri. Bunun sebebi de hala kontrol altına alınabilmiş değil bulaşı durumu. Yoksa şu an iyileşen ile hasta arasında ki makas daralmadan 2000 iyileşen 800 hasta gibi devam ederdi oransal olarak. O açıdan bitişe yakın değiliz.

Pandemide hesaplama öyle olmuyor galiba Mehmet Ceyhan anlatmıştı, keza Alpay Azap'da herhangi bişey bulunmazsa 2 sene içinde sürü bağışıklığının sağlanacağını hesapladıklarını söylemişti. Yoksa her pandeminin 10 sene sürmesi lazım Alpaycım.

Heryer tiklim tiklim ulan bu pazari kim acti ne gereksiz birsey market var kontrol altinda pazar denen illet kontrolu yok virusun kaynagi olur bu pazar aksam donerken anadolu yakasindaki trafik normal gunlerde gibiydi demekki halkta virusun bittigine inaniyor ben bakan olsam vaka sayisini yuksek tutardim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt