Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Saldım çayıra mevlam kayıra dönemine girdik iyice
Hastalık gelmeden sağlığın kıymetini bilemiyoruz maalesef

avm açılalı 4 gün oldu

millet kendini salalı da 1 hafta oldu şu hafta berbat geçti fiziksel mesafe anlamında

ama son 1 haftadır veriler hep ~1500 civerında geliyor

eğer bu veriler 14 gün öncesini gösteriyorsa 1 haftadır 1500 geliyorsa 3 hafta öncekinin (23 nisan haftası) sonuçları bunlar. demek ki önümüzdeki 14 gün sonar vaka sayılarının patlama yapması lazım

ama hem millet hem devlet gevşedi vaka sayıları böyleyken ve bugünlerde herkes kendini salmışken

o halde son 1 haftadır ~1500 civarında gelmesinin ve kimsenin 1 adım atmasının ekonomi dışında bana göre 3 sebebi var.

1- artık insanlar maskeyi %50 doğrulukta bile taksa büyük fayda görüldü. vaka sayılarında düşüş oldu. ve ölüm oranına bakınca devlet buna razı konumda.

2- tedavi yöntemlerinde de kendimizi geliştirdik. o yüzden günlük ortalama 1500 vaka galiba devlet tarafından kabul edilebilir düzey. 85 milyonluk ülkede 40 bin kadar aktif vaka kaldı (istanbulda 1 mahalle nüfusu kadar)

3- hakkaten vaka sayıları insanlardan saklandı. 3-4 hafta önce veya daha önceleri çok fazla vaka vardı. o günlerde bilerek düşük söylendi. o günler yazılmayan vakalar son 1 haftadır yazılıyor. o yüzden 1 haftadır yerimizde sayıyoruz gibi gözüküyor. devlet de bunu bildiği için rahat davranıyor.

avm açılalı 4 gün oldu

millet kendini salalı da 1 hafta oldu şu hafta berbat geçti fiziksel mesafe anlamında

eğer bu veriler 14 gün öncesini gösteriyorsa 1 haftadır 1500 geliyorsa 3 hafta öncekinin (23 nisan haftası) sonuçları bunlar. demek ki önümüzdeki 14 gün sonar vaka sayılarının patlama yapması lazım

ama hem millet hem devlet gevşedi vaka sayıları böyleyken ve bugünlerde herkes kendini salmışken

o halde son 1 haftadır ~1500 civarında gelmesinin ve kimsenin 1 adım atmasının ekonomi dışında bana göre 3 sebebi var.

1- artık insanlar maskeyi %50 doğrulukta bile taksa büyük fayda görüldü. vaka sayılarında düşüş oldu. ve ölüm oranına bakınca devlet buna razı konumda.

2- tedavi yöntemlerinde de kendimizi geliştirdik. o yüzden günlük ortalama 1500 vaka galiba devlet tarafından kabul edilebilir düzey. 85 milyonluk ülkede 40 bin kadar aktif vaka kaldı (istanbulda 1 mahalle nüfusu kadar)

3- hakkaten vaka sayıları insanlardan saklandı. 3-4 hafta önce veya daha önceleri çok fazla vaka vardı. o günlerde bilerek düşük söylendi. o günler yazılmayan vakalar son 1 haftadır yazılıyor. o yüzden 1 haftadır yerimizde sayıyoruz gibi gözüküyor. devlet de bunu bildiği için rahat davranıyor.

3 komplo teorisi ama kulağa düşününce en mantıklı gelen senaryo da bu.

Dümen bizim işimiz sonuçta.

Bugün uzun zaman sonra çarşı merkezine gittim arabayla geçtim sadece ama sosyal mesafe ve önlem hak getire. Maske takmayı bir nebze öğrenmişiz insanların %80-%85inde maske vardı ama insanlar grup halinde takılmaya devam ediyorlar. El sıkışmalar, sarılmalar vs. Keza yaş kısıtlaması falanda kimsenin umrunda değil. Akşamlarıda aynı durum geçerli herkes dışarıda gruplar halinde gezip takılıyor. Yasak değil ama böyle giderse yine artış gösterecek.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

avm açılalı 4 gün oldu

Ölümlerin az olmasıda var ya bence, millet tersini iddaa ediyor süreklide öyle bişey olsa bir yerlerden sızar illaki 1910 yılında mıyız mg. Milletde bilinçlendi biraz en azından onun rahatlığıda var, maske takıyorlar dediğin gibi. Yine mal çok ama 10 kişinin 8'i falan takıyor rahat.

Doğru mu lan @Ibrahim Özveren freud? camiilerden önce avmleri açmak neyin nesidir? Riyakarlık değil midir?

Vallahi muhafazakar cevreden gelen bir renktasiniz olarak diyebilirimki @Melih Sönmez dostumun dedigi gibi..

Bu cevreden aykiri sesler gelirdi böyle bir durumda. Suan ise bu konu hakkında ses seda cikmiyor cevremden. Hazmedilmis bir durum gibi. Corona virus sebebiyle anlayis gösterilmekte. Ayni anlayış solcu parti başta olsaydi olurmuydu, sanmam acikcasi

#unsalınmaskesinerede

Eski düzen müthişmiş yav insan kaybedince anlıyor.

Screenshot_20200516-135138_MemurlarNet.webp

@Emrah Duvar :puhaha:

Hollanda da yatak yetersizligi sebebiyle hastalarının bir bolumunu Almanyaya yollayan, maske konusunda iflas eden, hastanelere kalitesiz maske yollayan, kendi halkindan maske bekleyen, ekonomi icin sokaga cikma yasagi uygulamayan, işten çıkartmalara hayir demeyen, 1.7% kuculmeye giden vs vs. yönetim..

Coronavirus doneminde çalıştıkları icin halk tarafından desteğini arttirmis bulunmakta ve anketlerde oy patlamasi yasamakta.

Enteresan kafa yapısı

70 ulkeye mektup gonderiyormusuz turizm canlandirmak icin davet edecekmisiz. Bu ulkeler icinde ingiltere fransa hollanda gibi ulkelerde var. Bakın dün bilim kurulu üyesine bir soru yönelttiler, ilgiltere veya abdye iş seyahati de olabilir, gider misiniz diye sordular. ingiltereye gitmekte tereddutlerim olur dedi.

Butun uçuşlar açılıyor demekki. Rusyaya da gondeririz o mektuplardan. Onları da alırız.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt