Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nope cnm. Maslaktayım spor salonunda.
He iste ondan bahsetmeye calismistim

Spor salonlari herkesin ayni ortamda kan ter icinde kaldiklari ortamlad degil mi nasil acilacak oralar

Zirt pirt test yapilan spor organizasyonlari bile sorgulaniyor spor salonunu acmak biraz show

Spor salonlari herkesin ayni ortamda kan ter icinde kaldiklari ortamlad degil mi nasil acilacak oralar

Zirt pirt test yapilan spor organizasyonlari bile sorgulaniyor spor salonunu acmak biraz show

avmlerde ki hava da sorunlu ve klimalar konusunda da uyarıyor uzmanlar. + avm de giyim mağazaları büyük risk. deneme kabinleri, milletin denediği ürünü alıp giyip denemen vs. Bunları anlamak zor olmamalı. Berberlerdeki risk avmlerden dahaf azla temas var direkt. kaçı kurallara uygun yapacak bu işi. spor salonları mesela nasıl kurallara uygun açılacak. sosyal mesafe kuralı nasıl ayarlanacak.

garip bir şekilde millet açılsın istiyor bende bu rahatlığı anlamıyorum

avmlerde ki hava da sorunlu ve klimalar konusunda da uyarıyor uzmanlar. + avm de giyim mağazaları büyük risk. deneme kabinleri, milletin denediği ürünü alıp giyip denemen vs. Bunları anlamak zor olmamalı. Berberlerdeki risk avmlerden dahaf azla temas var direkt. kaçı kurallara uygun yapacak bu işi. spor salonları mesela nasıl kurallara uygun açılacak. sosyal mesafe kuralı nasıl ayarlanacak.

garip bir şekilde millet açılsın istiyor bende bu rahatlığı anlamıyorum

Olay daha cok suru bagisikligina gidince ve olum verilerini de gizlemek mumkun olunca herhalde kontrollu yayilmasi icin bilerek yapiyorlar benim aklima baska bir sey gelmiyor.

Spor salonlarinda sirayla benchpress yaparken ne onlem aldiracaklar mesela, her yere temas edip her yere ter ve nefes saciyorlar. Belki duzenli gitmedigim icin buyutuyorumdur ama ben oyle biliyorum.

Metrekaresine göre insan alımı yapılacak, maske takılacak, saatlik rezervasyon yapılacak vs. Benim çalıştığım salon büyük mesela saat 1-2 arası aynı anda içeride 10 kişi olsa nasıl bir tehlike olabilir onu soruyorum bende? Mesela marketlerde herkes çok yakın ve alışveriş yapmak, sıraya girmek ,parayı vermek falan ortalama yarım saat sürüyor marketlerde hemde arada mesafe falan yok. Bugün random bir markete gir her yerde aynı. Her salon kurallara dikkat etmeyecek tabi ki onu da belediye düşünür artık bir zahmet bilemiyorum. Spor salonu diyince herkesin aklına Bayram hocayla vücut geliştirme gelmesi baya pathetic bir durum.

Pozitif çıkan berber haberlerini takip etmiyorsunuz herhalde

Pozitif çıkan berber haberlerini takip etmiyorsunuz herhalde
kapalıyken yapılmış o berberlerde testler öyle diyorlar da, burdur ve malatyada testi pozitif çıkan berberlere açıldıktan sonra test yapılmış. ve müşterilerini aramaya başlamışlardı en son

Yoğun bakım kapasitelerini zorlamadan böyle devam etme kararı alınmışa benziyor. Belki de doğrusu budur.
Bu durumda kendini korumak isteyen korusun istemeyen de salona mı gidiyor, avm'ye mi, istediği yere gitsin. Çünkü artık salgının tam olarak önlenemeyeceğini herkes anladı.

Çevremdeki insanların hala büyük bir çoğunluğu bu işin ciddiyetine inanmıyor, hiç eve kapanmayan, maske takmayan, eski hayatından en ufak bir değişiklik yapmayan insanlar var. Kimi salak, kimi gayrıciddi, kimi çokbilmiş.
Artık bu konuda çok da fazla yapılacak bişey kalmadı.

hayat devam edecek ama sosyal mesafe ve maske kuralı ile milleti evlere kapatmanın kimseye bir faydası yok.

İşletmelerin kapalı olması çok uzun süre sürdürülemez. Mecbur ekonomi çalışmaya devam edecek. Ancak sonbahar gelmeden vaka sayısı minimum düzeye düşürülmesi gerekir. Günlük 1500 yeni vaka çok fazla. Sonbaharda 2. Dalga gelirse 10’a çarp sen onu.

uzmanlar 2. Dalganın kaçınılmaz olduğunu söylüyorlar. 2. Dalga geldiğinde hala 100 binlerce taşıyıcı olursa şimdiyi çok ararız.

Kapalıyken olduğunun farkındasındır belki
Kapalıyken olsun
Tüm şehirlerde işe başlayan berberlere test yapıyorlar mı ki ?
Ayrıca berberlerin açılmasını istemiyordum hala da istemiyorum. Çünkü ben güvenip gidemem.Benim başıma gelmesini istemediğim bir şeyin milletin başına da gelmesini istemiyorum doğal olarak. Asemptomatik vaka gelse ya da kuluçka dönemindeki hasta gelse berberler potansiyel virüs dağıtıcısı konumuna gelebilir hastalığı fark edene kadar.

Ya bu hastalığı istatistiksel olarak sıfırlasan bile taşıyıcıların yayma ihtimali var.

Toplumun ne kadarının şu ana kadar enfekte olduğunu bilemiyoruz.

%80 gibi bir oranda belirti yok ya da hafif deniyor ama belki de bu oran daha yüksek.

Böyle ise bir yerden sonra serbest bırakıldığında rakamların çok artmaması lazım.

Ama bağışıklık kazanma ile ilgili de soru işareti var.

Hala süreç çok belirsiz gerçekten. Ve evde kalmak da sadece bir yere kadar çözüm.

Daha doğrusu geçici bir çözüm. Bunun daha kalıcı bir nihayete kavuşması da ancak aşı, bağışıklı veya etkin tedavi ile mümkün. İlk ikisi çok daha emek isteyen ve zaman isteyen şeyler. Tedavi biraz daha kısa sürede bulunur umarım.

Olay daha cok suru bagisikligina gidince ve olum verilerini de gizlemek mumkun olunca herhalde kontrollu yayilmasi icin bilerek yapiyorlar benim aklima baska bir sey gelmiyor.

Spor salonlarinda sirayla benchpress yaparken ne onlem aldiracaklar mesela, her yere temas edip her yere ter ve nefes saciyorlar. Belki duzenli gitmedigim icin buyutuyorumdur ama ben oyle biliyorum.
ekonomik nedenlerden dolayı insanlar kaderlerine terkediliyor yavaş yavaş.kapitalizmin insanlığı fiziksel şekilde de yediği günler geldi ne yazıkki. bu saatten sonra bireysel korunmaktan başka çare yok. ben vaka sayılarının gizlenmesini de yüksek ihtimal olarak görüyorum şu aşamada artık

Kapalıyken olsun
Tüm şehirlerde işe başlayan berberlere test yapıyorlar mı ki ?
Ayrıca berberlerin açılmasını istemiyordum hala da istemiyorum. Çünkü ben güvenip gidemem.Benim başıma gelmesini istemediğim bir şeyin milletin başına da gelmesini istemiyorum doğal olarak. Asemptomatik vaka gelse ya da kuluçka dönemindeki hasta gelse berberler potansiyel virüs dağıtıcısı konumuna gelebilir hastalığı fark edene kadar.

Berberin aylık masraflarını sen ödersin o zaman. Ayrıca hasta biri gelse bile hem berber hem müşteri maske takmak zorunda zaten, bazıları ekstra önlemlerde alıyor. Virüs berbere doğru uçacak mı senin dediğine göre?

Boşuna tartışmaya gerek yok çünkü herkes soylediklerinde haklı fakat bu virüs süreci zaten belirsiz ve sadece Türkiye değil bütün ülkeler açıyor yasakları
Mecbur açacaksın hem ekonomik olarak hem psikolojik açıdan halkı nekadar süre hapsedevilirsin virüsle ilgili drlar bile net şeyler bilmiyorken insanlara sınırsızca eziyette mantıklı degil

1589732821152.webp

Rusya +9.709 vaka
281 bin toplam vaka ile İspanya'yı geçerek 2.sıraya yerleşti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt