Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kurum ve şehir belirtmeden, ülkeden vahim olaylar anlatcam size şimdi.

bahsedeceğim olayı bana anlatan kişi karantinada şuan. kendi başından geçmiş bu olay.

X bir devlet dairesinin şubesinde çalışıyor bu arkadaş ve bu şubede de tek çalışıyor, ikinci bir kişi yok yanında. bu arkadaş covid belirtileri göstermeye başlıyor ve doktora başvuruyor. test yapıyorlar. test sonucu 48 saat içerisinde diyorlar. Kurum bu arkadaşı sonuç çıkana kdr o şubede çalıştırmaya devam ediyor. neyse, sonuç pozitif çıkıyor. ve ciddi bir sağlık sorunu olmadığı için kendinizi 10 gün kapatın eve diyor hastane. arkadaş çıkıyor hastaneden, (sabah öğreniyor sonucu şubeyi açmamış doğal olarak) ve çalıştığı kurum merkezini arıyor. bunlarla ilgilenen şef ile görüşüyor ve ''test poztifi çıktı, karantina istediler, eve gidiyorum ben anahtarı kime verecem bir memur gönderin'' diyor. ve Şef ''bugün git çalış idare et bizi. akşam kapatırsın memur yok'' diyor.

bakın korona testi pozitif çıkan birine karantina başlatmıyor resmi kurum. o gün çalıştırıyorlar arkadaşı ve 203 tane işlem yaptım ben o gün diyor.

bir diğer devlet kurumu da risk grubunda olan çalışanlarını izne ayırmıyor. kurumun müdürü bende risk grubundayım ben çalışıyorum hepiniz çalışın diyor. çok kritik hastalığı olanları da 3 gün çalıştırmayıp 2 gün çalıştırıyor bu kurum. ve biri koronaya yakalanıyor. adam yoğun bakımdaymış şuan.

Son düzenleme:
IMG_20200913_022112.webp

Bu karantinada olması gerekip yakalananları kyk yurtlarına kapatma meselesi daha yaygınlaşmalı

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İbo, anneyi sağlık ocağından arayıp "zatürre aşısı" için randevu vermişler. 65 üstü annem. Covid ile ne ilgisi vardır?

60 yaşı üzerinde ki vatandaşlara 5 senede 1 zatture (pneumococ) aşısı yapılıyor benim kaldigim ulkede. Covid ile direkt anlamda ilişkisi yok, doğrudur. Lakin covid ile birlikte görünen zatture hastalığı riskini azaltabilir. Covid genel anlamda akciğerde tahribata sebebiyet verdigi icin pneumococ ile hastalanma riski çoğalır.

Bunun yaninda grip sezonlarinda yapilan grip aşıları var. Brezilyada yapılan arastirmaya gore bu aşının covid sebebiyle hastanede yatilan gun sayısında azalma ve ölme riskinde düşme olabiliyor.

rusların aşısına guvenıyorum herıfler mal degıl heralde herkes vuruluyor

Rusya Ebola aşısınıda üreten ülkelerden biri değil mi niye bu kadar güvenmiyor millet

Rusya Ebola aşısınıda üreten ülkelerden biri değil mi niye bu kadar güvenmiyor millet

Dış dünyaya kapalı bir asker/polis ülkesi. Demokrasi içinde monarşi gibi yönetiliyorlar. Ayrıca dünyadaki en büyük enerjiyi kontrol edebilecek güçte olan tek ülke oldukları için de dünya ekonomisiyle ve ihtiyaçlarıyla çok kolay oynayabiliyorlar. En büyük neden tabii Çin'le birlikte Amerika/İngiltere süper güçlerine karşı en güçlü muhalefet olmaları. Şu aşıları Amerika filan çıkarsa en başta bizim ülkenin hastanelerine düşerdi misal. Aşının da korkunç bir ekonomik getirisi var, o yüzden küçüklü büyüklü 50 ülke doğrusunu yapmak için uğraşıyor zaten. Doğal olarak Amerikan kanadı da bütün pastayı Ruslar'a yedirmek istemiyor. O yüzden kendileri bir şey çıkarana kadar böyle Rusya/Çin cenahından gelen aşıları karalamaya devam edeceklerdir. Ha bir de işin şu boyutu var ki Çernobil'den beri Rusya'nın sağlık ve sağlık bilimi konusunda en doğru ve şeffaf ülke olmadığı da ortada. Gelgelelim çok övülen grip aşısının bile %50 tuttuğu bir dünyadayız. En geç 2021'e kadar bir dünya devi yarı koruyucu bir şey çıkartacak, biz de anamıza babamıza aşıyı yaptıracağız. Sürekli mutasyona uğrayıp RNA'sı değişen bir virüse zaman geçtikçe çok daha doğru aşının çıkarabileceği düşüncesinde değilim.

Hindistan 93 bin
ABD 30 bin
Brezilya 15 bin
Arjantin 9 bin
Fransa & Kolombiya 7 bin
İngiltere 3 bin
İtalya 1500
Almanya 750 vaka

Hindistan ABD aynı seviyelerde seyrediyor
Brezilya Fransa düne göre düşmüş
Almanya dalgalı seyrediyor bir 700lerde bir 1500lerde vaka açıklıyorlar

Hindistan 93 bin
ABD 30 bin
Brezilya 15 bin
Arjantin 9 bin
Fransa & Kolombiya 7 bin
İngiltere 3 bin
İtalya 1500
Almanya 750 vaka

Hindistan ABD aynı seviyelerde seyrediyor
Brezilya Fransa düne göre düşmüş
Almanya dalgalı seyrediyor bir 700lerde bir 1500lerde vaka açıklıyorlar
ABD nüfusunun yüzde 1,9 una bulaşmış durumda kazanılmış bağışıklık mevzusu böyle yavaş ilerleyecekse sıkıntı

ABD nüfusunun yüzde 1,9 una bulaşmış durumda kazanılmış bağışıklık mevzusu böyle yavaş ilerleyecekse sıkıntı

Semptom vermeyen verenden daha çok yalnız. Yaşlı nüfuslu İngiltere'de bile sokakta rastgele yapılan antikor testlerinde virüsü yaşayıp atlatan adamların %75'inin hasta olduğundan bile haberi olmadığını belirtmişler. Zaten böyle devam ederse gelecek yıl bu zamanlara kadar toplumsal bağışıklığın sağlanabileceğini söylüyorlar. Tabii bu zıkkımın 1 yıl daha sürmesi her yıl felaket olur ama doğal şekilde bitecekse atlatabilecek herkesin hastalığı geçirmesi de esasında dünyanın yararına.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt