Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Enteresan bir bilgi:

Belki bilen vardir. Public health (yani genel saglik) alaninda willingness to pay durumu vardir. Yani x bir hastaliktan kurtulup 1 sene daha hastaliksiz yasayabilmek icin cebimizden cikabilecek olan maximum para. Normalde Hollandada bu para 90 bin euro olarak belirlendi. Yani 90 bin eurodan fazlaysa x bir ilac ve etrafindaki prosedurler, o hastaliga bu ilacin kullanilmasi engelleniyor maddi sebeplerden ötürü. Isterse bu ilac ile yaşamin uzasın. 90 bin euro Avrupa çapında ulkelerarasi tutulan bir rakam. Lakin koronavirus icin suan seferberlik ilan edilmis ve tarihte ilk defa bu para 120 bin euroya cikmis. Lakin durum şu ki bu para kaynağı boyle gitmez.

Bizim ülkede de kaptsınlar çoğu yeri. Düğün salonları kafeler gece kulüpleri avmler falan bi hizaya çekilse yüksek oranda düşüş olur bence. Hangi kafenin önünden geçsem dipdibe insanlar

20 milyon tabiki atmasyon bir rakam ama günlük 10-15bin vaka bana normal geliyor şu an. Hem sosyal medyada hem de reelde çok fazla pozitif olan duydum son 1 haftada

Çocuğumuzun bakıcısının annesi rahmetli oldu dün sabah. Bakıcı ablamızın komşusu semptomlar olmasına rağmen test yaptırmayıp durumu saklamış sonuç olarak apartmandaki birçok kişiyi hasta etti, o kadıncağızda zaten hastalıkları vardı rahmetli oldu. Bu tip sorumsuzlukların suç kapsamına alınması lazım.

Test sonucu geldiği gün pozitif olduğum haberinden sonra durumumu görebilmek için tomografi çekilmesi gerektiğini söylediler ve hastaneye çağırdılar. Karantina bölümünde doktora “Bugün ilk günüm sayılır. Daha kötüye gitme ihtimalim, tehlike ne kadar sürer? Fenalaşma tehlikesi kaç günde geçer?” diye sordum. Doktor “7 gün” dedi ve test yapan hemşireyi gösterdi; “Korkma bu arkadaş hastalandı dün negatife döndü sonucu Bugün işe başladı” dedi.

Ruhum sıkıldı gencecik kadını görünce. Bilim Kurgu filmlerindeki gibi giyinmiş yüzünde iki maske ve siperlik elde eldiven. Bütün gün test yapıyor. Şimdi bu kadının istifa etme hakkı yok mu! Günün 8-9 saati o odanın içinde neredeyse hepsi Covid olan hastaların dibinde. Psikolojisi nasıl kaldırabilir? Güçlü olmayabilir, isyan edebilir, işten nefret edebilir. Ona zorla bu işi nasıl zorla yaptırabilirler! O psikolojiyle nasıl hastalara yardımcı olabilir. Hastaneyi birbirine katan terbiyesiz şımarık hastalarla uğraşmaları da cabası. Gerçekten zor durumdalar. O ortamda 2 saat kaldım en köşede sessizce doktorları hemşireleri memurları izledim. Hani ilk günlerde “sağlık çalışanlarını alkışlıyoruz” gibi etkinlikler düzenlenmişti hatırlarsanız. Az bile. Çok daha fazlasını hak ediyorlar. Başımızın üstünde gezdirsek haklarıdır. Ama biz onlara hak ettiklerini vermek yerine istifa etmelerine bile müsaade etmiyoruz.

14.964

Almanya yine rekor tazeledi

Gesendet von meinem SM-G965F mit Tapatalk

bugün almyanda bir toplanti gercekelesecekti
cok önemli yasaklar gelecektir

Genel bir lockdown beklenmiyor.
Okullar da kapanmayacak.
Restoran bar disco ve hotel sektörüne yönelik kısıtlamalar gelecek.

Gscimbom mobil
Yine mediamarkt gibi yerleri kapatmasinlar da gerisi beni ilgilendirmiyor
Lokantalar da en azindan kuryelige acik olmali

ve bu dahiyane çözümle virüs ülkeyi terk eder

Test sonucu geldiği gün pozitif olduğum haberinden sonra durumumu görebilmek için tomografi çekilmesi gerektiğini söylediler ve hastaneye çağırdılar. Karantina bölümünde doktora “Bugün ilk günüm sayılır. Daha kötüye gitme ihtimalim, tehlike ne kadar sürer? Fenalaşma tehlikesi kaç günde geçer?” diye sordum. Doktor “7 gün” dedi ve test yapan hemşireyi gösterdi; “Korkma bu arkadaş hastalandı dün negatife döndü sonucu Bugün işe başladı” dedi.

Ruhum sıkıldı gencecik kadını görünce. Bilim Kurgu filmlerindeki gibi giyinmiş yüzünde iki maske ve siperlik elde eldiven. Bütün gün test yapıyor. Şimdi bu kadının istifa etme hakkı yok mu! Günün 8-9 saati o odanın içinde neredeyse hepsi Covid olan hastaların dibinde. Psikolojisi nasıl kaldırabilir? Güçlü olmayabilir, isyan edebilir, işten nefret edebilir. Ona zorla bu işi nasıl zorla yaptırabilirler! O psikolojiyle nasıl hastalara yardımcı olabilir. Hastaneyi birbirine katan terbiyesiz şımarık hastalarla uğraşmaları da cabası. Gerçekten zor durumdalar. O ortamda 2 saat kaldım en köşede sessizce doktorları hemşireleri memurları izledim. Hani ilk günlerde “sağlık çalışanlarını alkışlıyoruz” gibi etkinlikler düzenlenmişti hatırlarsanız. Az bile. Çok daha fazlasını hak ediyorlar. Başımızın üstünde gezdirsek haklarıdır. Ama biz onlara hak ettiklerini vermek yerine istifa etmelerine bile müsaade etmiyoruz.
Taa eski alıntılarına istinaden takılacaktım sana ama bunu gördüm tadım kaçtı, geçmiş olsun kardeşim tez zamanda normale dönersin inş.

jens spahn duzeldi mi
Beni hiç ilgilendirmiyor canı cehenneme.
Çalışırken bu virüs işlemiyor bize, boş zamanlarda ama herkesten uzak duracağız, oraya gitmiyecez, çocuklar okula gidecek ama spora gidemeyecekler.
Gelirler hep düştü giderler ama aynı.

Yine mediamarkt gibi yerleri kapatmasinlar da gerisi beni ilgilendirmiyor
Lokantalar da en azindan kuryelige acik olmali

Açık kalacak onlar, hayati mecburiyeti var.
1 ay telefon kullanmasak öleceğiz sanki.

Kapatsalar bir türlü açık kalsa bir türlü.
İşler yarı yarıya düştü.
Zaten zararına çalışıyoruz.

Kapatsınlar her yeri ve giderleri karşılasınlar, madem o kadar vahim durumdayız bizi de mağdur etmesinler.
Ona da paraları yetmiyor işte.

Gscimbom mobil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt