Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bilgiler araştırma hastanesi pandemi doktorları tarafından.Hastaligin zaten tedavisi yok, muhtemelen siz çevrenizde hasta olup tecrübe edinen kişiler tarafından bu kulaktan dolma bilgileri almisinizdir ancak uygulama böyle.Burada farklılıklar pozitif çıkan hastaya göre değil, hastanın ikincil hastalığı varsa o hastalığa yönelik riski azaltma açısından olabilir... Zaten test yapan Halk sağlığı ekipleri pozitif çıkan hastaya al sen pavipiravir demez, en riskli gruba giriyorsa bölgedeki pandemi Hastanesi'ne sevk yapar,riskli görmüyorsa evde izalasyon verip semptomlara göre dediğim basit ilaçları yazabilir...
Evde ben dahil 4 kişi pozitif olduk akrabalarım oldu yakın arkadaşlarım oldu ablam ve kuzenim filyasyon ekibinde, yani sahadalar ben sallamıyorum bildiklerimi söylüyorum

Hastalığı hafif geçiren için ilaç verilmiyor zaten, evde izalasyona tabi tutuluyor.Normal hastalar için ise kan sulandırıcı olması nedeniyle Aspirin, hafif ağrı kesici, ateş düşürücü ilaçlar kullanıyor.Bu düzeyde iyi olup da ölen hasta yoktur...Ancak sorun ileri düzeyde solunum yetmezliği olan hastalarda.Bu hastalar hem solunum cihazına bağlı hem de acil tedavi gereksinimi duyduğu için tüm dünyada olduğu gibi bizde de remdesivir,favipiravir gibi yan etkileri kuvvetli ilaçlar kullanılıyor.Buradaki ikilem hastanın ölüm kalım savaşının kritik evresini oluşturuyor.Ya normal tedavi süreci devam edecek hasta kaderine terk edilecek, ölürse Allah'tan denecek ancak sorumluluk doktorlarda ve bu kararı veren aile bireylerinde olacak!Ya da tüm dünyada izlenen yolları deneyip sonuç beklenecek, eğer hasta ölürse yan etkileri konusunda aksine yeni bir gelişme olana kadar herkes vicdanen rahat yaşayacak.Gercekten zor karar.
Bende sadece ses değişimi, koku ve tat kaybı oldu aniden. Öksürük, halsizlik, ateş, nefer darlığı gibi belirtilerim hiç olmadı lakin bana iki tane ilaç verdiler ve hepsini kullandım.

Verdikleri ilaçlar bunlar;

P_20201108_124236.webp

Biri dövize bakmaz, biri pozitif ama semptomsuz hastaları saymaz.

Pfizer on Wednesday announced that final data on its coronavirus vaccine candidate showed it to be 95 percent effective, adding that the company would be applying for Federal Drug Administration (FDA) emergency authorization “within days.”

Pfizer said that the vaccine candidate, developed with German company BioNTech, is 95 percent effective “against COVID-19 beginning 28 days after the first dose.”

The company last week said that interim data revealed its vaccine to be 90 percent effective.

It also said on Wednesday that it had the two months of safety data necessary to apply for an emergency use authorization from the FDA.

“The study results mark an important step in this historic eight-month journey to bring forward a vaccine capable of helping to end this devastating pandemic,” Albert Bourla, Pfizer chairman and CEO, said in the company's statement. “With hundreds of thousands of people around the globe infected every day, we urgently need to get a safe and effective vaccine to the world.”

Pfizer said that 170 people in its trial tested positive for COVID-19, with 162 of them receiving a placebo and 8 in the vaccine group.

The company added that the efficacy rate was consistent across age, gender, race and ethnicity groups, and that the effectiveness for adults older than 65, who are at higher risk of complications from COVID-19, was more than 95 percent.

Pfizer reported no major side effects or safety concerns connected with the vaccine candidate, although fatigue and headaches were reported in some test subjects following the second dose.

The company also said on Wednesday that it and BioNTech expect to produce globally up to 50 million vaccine doses in 2020 and up to 1.3 billion doses by the end of 2021.

On Monday, Pfizer announced that it was starting a pilot program to deliver its experimental vaccine to four U.S. states: Rhode Island, Texas, New Mexico and Tennessee.

The program launched the same day Moderna said that interim data revealed its coronavirus vaccine candidate to be 94.5 percent effective. The drug developer also said that it would be applying for FDA approval “in the coming weeks,” once it has the final safety and efficacy data.

Health care workers and other higher risk populations will be prioritized in the distribution of a federally approved vaccine beginning in December, with experts saying that a vaccine will likely not be distributed to the general public until well into 2021.

While Pfizer did not receive development funds from the Trump administration through its Operation Warp Speed, Moderna was given $955 million for the development of its vaccine.
Pfizer said that 170 people in its trial tested positive for COVID-19, with 162 of them receiving a placebo and 8 in the vaccine group.

Akrabanın düğünü vardı minibüs tutup sülalecek Samsun'a gittiler. Döndükten üç dört gün sonra annem ve kardeşimin test pozitif çıkınca minibüsün içindeki çoğu kişi teste girdi pozitif çıktı. Ben iş yoğunluğu sebebiyle aradıklarında evde kalmiyorum dedirtip hemen teste gittim sonucu negatif çıktı. İki gün sonra tekrar özelde girdim yine negatif çıktı. Karantinaya girmedim yani. Şuanda da başka bir yerde yatıp kalkıyorum. Yalnız annem ve kardeşim pozitif çıkınca babam ve diğer kardeşime test yapmadılar sadece karantinaya aldılar. Vaka sayısını olduğundan daha düşük göstermelerinin sebebi bu sanırım. Evdeki bir kişinin testi pozitif çıkarsa diğer hane üyelerini teste sokmadan karantinaya alıyorlar. Bir de hasta süreci ister evde ister hastanede geçirsin her türlü ilacı veriyorlar sanırım. Filyasyon ekibi akrabalarda pozitif çıkan herkese ilaç getirdi, hepsi de evde geçiriyor. İlacı getirdiklerinde eve de girmiyorlar bu arada posta kutusuna bırakıyorlar ya da covid testine girmeyen birine veriyorlar dışardan.

Akrabanın düğünü vardı minibüs tutup sülalecek Samsun'a gittiler. Döndükten üç dört gün sonra annem ve kardeşimin test pozitif çıkınca minibüsün içindeki çoğu kişi teste girdi pozitif çıktı. Ben iş yoğunluğu sebebiyle aradıklarında evde kalmiyorum dedirtip hemen teste gittim sonucu negatif çıktı. İki gün sonra tekrar özelde girdim yine negatif çıktı. Karantinaya girmedim yani. Şuanda da başka bir yerde yatıp kalkıyorum. Yalnız annem ve kardeşim pozitif çıkınca babam ve diğer kardeşime test yapmadılar sadece karantinaya aldılar. Vaka sayısını olduğundan daha düşük gösterme sebebi bu sanırım. Evdeki bir kişinin testi pozitif çıkarsa diğer hane üyelerini teste sokmadan karantinaya alıyorlar. Bir de hasta süreci ister evde ister hastanede geçirsin her türlü ilacı veriyorlar sanırım. Filyasyon ekibi akrabalarda pozitif çıkan herkese ilaç getirdi, hepsi de evde geçiriyor. İlacı getirdiklerinde eve de girmiyorlar bu arada posta kutusuna bırakıyorlar ya da covid testine girmeyen birine veriyorlar dışardan.
Hastaneye yatmayanlar listeye eklenmiyor. Ne kadar evde kalan varsa hiç biri listede yok yani.

O yüzden vaka değil hasta diyorlar.

eğer öve öve bitiremedikleri %90-95 başarı bu çalışma üzerinden açıklandıysa ben şüpheci yaklaşırım sample size çok az
ben yanlış anlamışım aşı olmasına rağmen pozitif çıkanların sayısı 8miş yani %5 'i aşıya rağmen pozitif olmuş ama kaç kişiye aşı yaptıkları yazmıyor metinde

ben yanlış anlamışım aşı olmasına rağmen pozitif çıkanların sayısı 8miş yani %5 'i aşıya rağmen pozitif olmuş ama kaç kişiye aşı yaptıkları yazmıyor metinde

The coronavirus vaccine developed by Pfizer and BioNTech appears to protect 94% of adults over 65 years old.
More data released from their continuing phase three trial suggests it works equally well in people of all ages and ethnicities.
The companies say they will now apply for authorisation for emergency use of the jab in the US.
The trial involved 41,000 people worldwide. Half were given the vaccine, and half a placebo.

Öyle olsa hergun 3-4 bin kişiyi nasıl hastaneye yatıracaksin?
Sanırım sonradan semptom gösterene döndürdüler ama yazın bir ara sadece hastaneye yatan veriliyordu.

Hastanelerin doluluk seviyesi de çok fazla zaten, özellerde bile kaos var.

Her gün bir o kadar da iyileşen oluyor o da var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt