Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu işin sonu ülkemiz adına her anlamda çok sıkıntılı olacak. Allah yardımcımız olsun.

Bilgiler araştırma hastanesi pandemi doktorları tarafından.Hastaligin zaten tedavisi yok, muhtemelen siz çevrenizde hasta olup tecrübe edinen kişiler tarafından bu kulaktan dolma bilgileri almisinizdir ancak uygulama böyle.Burada farklılıklar pozitif çıkan hastaya göre değil, hastanın ikincil hastalığı varsa o hastalığa yönelik riski azaltma açısından olabilir... Zaten test yapan Halk sağlığı ekipleri pozitif çıkan hastaya al sen pavipiravir demez, en riskli gruba giriyorsa bölgedeki pandemi Hastanesi'ne sevk yapar,riskli görmüyorsa evde izalasyon verip semptomlara göre dediğim basit ilaçları yazabilir...
Şu anda bizim evde tam olarak @Çağrı Yüce renktaşımın dediği gibi oluyor her şey. Babam pozitif çıktı. Ardından İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden biri gelip o ilaçtan verdi. Hani ilk gün 8 sonraki günler 3 alınan ilaç. Ondan kullandı şimdiye kadar. Ama ilk günde bile koronaya dair en ufak bir semptom göstermedi.

Aynı zamanda en yakın arkadaşım da babamdan 2 gün sonra korona oldu. Onun da en ufak bir semptomu yok. Direkt ilk gün İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden biri gelip aynı ilacı verdi. O da 8+3+3... şeklinde kullanıyor.

İki vakada da hiçbir belirti olmadı hiç. Etrafında bir iki kişi korona oldu diye korkudan yapılmış testlerdi. Hala da bir semptoma bile rastlanmış değil ikisinde de. Ama ilk test sonucu çıktından 2 saat sonra ilaç getirildi. Böyle de bir dipnot düşeyim.

Şu anda bizim evde tam olarak @Çağrı Yüce renktaşımın dediği gibi oluyor her şey. Babam pozitif çıktı. Ardından İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden biri gelip o ilaçtan verdi. Hani ilk gün 8 sonraki günler 3 alınan ilaç. Ondan kullandı şimdiye kadar. Ama ilk günde bile koronaya dair en ufak bir semptom göstermedi.

Aynı zamanda en yakın arkadaşım da babamdan 2 gün sonra korona oldu. Onun da en ufak bir semptomu yok. Direkt ilk gün İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden biri gelip aynı ilacı verdi. O da 8+3+3... şeklinde kullanıyor.

İki vakada da hiçbir belirti olmadı hiç. Etrafında bir iki kişi korona oldu diye korkudan yapılmış testlerdi. Hala da bir semptoma bile rastlanmış değil ikisinde de. Ama ilk test sonucu çıktından 2 saat sonra ilaç getirildi. Böyle de bir dipnot düşeyim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20201119-164203.webp
    Screenshot_20201119-164203.webp
    56,7 KB · Görüntüleme: 59
Renktaşlar Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen tedavi uygulamalarını paylaştım.Normalde resimdeki gibi olması gerekiyor.Ancak vaka sayıları çok üst düzey rakamlara çıkınca Halk Sağlığı ekipleri insiyatif alıp artık tekrar negatife dönme testi bile almadan peşinen bütün ilaçları yazıyor(bana göre hatalı, ölü sayısının artmasında bu ilaçların yan etkisi de var).Karantina süreci bitince de direkt dışarı insan arasına karişabilirsiniz deniyor.Benim eşimde Üniversitesi Hastanesi'nde (pandemi) sağlık çalışanı.Test sonuçları e-Nabiz'a yüklendiği için göremiyor(univ sistemi Mia)fakat bu gün testi pozitif çıkan çalışma arkadaşına Halk Sağlığı ekipleri semptom göstermediği için ilaç yazmıyor, karantina veriyor, eşi de pozitif;kalp hastalığı olduğu için resimdeki ilaçları yazıyor... Özetleyecek olursak standart uygulama yukarıda gönderdiğim resimdeki gibidir.Ancak şehirlerdeki hasta yoğunluğu, sağlık çalışanı azlığı, yoğun bakım ünitelerinde doluluk olması, sağlık personelinin hatalı uygulaması gibi nedenlerle uygulamalar farklılık göstermektedir.Benim de tavsiyem semptom göstermeyen ya da hafif gösteren arkadaşlar bu ilaçları almasın, diğer hastalar hastalığın derecesine göre uygun ilaçları yine doktor kontrolünde alabilir.

Örneğin 10 Ekim'de güncellemesi yapılan ilaçlardan Favipiravir'in hamilelerde kullanılması yasaklanmış, peki o tarihe kadar kullananlar ne oldu...Benzer şekilde üç beş ay sonra yasaklanması muhtemel ilaçları kobay gibi kullanmak ne kadar güvenli.En sağlıklı koruma vücudun kendi bağışıklık kazanması, kendi direnç gösterip antikor üretmesi yani sürü bağışıklığı.Aşı bile risk yukarıdaki arkadaşlarin belirttiği gibi.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20201120-003426.webp
    Screenshot_20201120-003426.webp
    68,8 KB · Görüntüleme: 46
Örneğin 10 Ekim'de güncellemesi yapılan ilaçlardan Favipiravir'in hamilelerde kullanılması yasaklanmış, peki o tarihe kadar kullananlar ne oldu...Benzer şekilde üç beş ay sonra yasaklanması muhtemel ilaçları kobay gibi kullanmak ne kadar güvenli.En sağlıklı koruma vücudun kendi bağışıklık kazanması, kendi direnç gösterip antikor üretmesi yani sürü bağışıklığı.Aşı bile risk yukarıdaki arkadaşlarin belirttiği gibi.
Fravipravirin teratojen olduğu o tarihten önce de biliniyordu.
O yüzden kullanilmiyordu.
Verildiğine şahit olduğunuz biri varsa verenin hatasıdır ama sanmıyorum, herhangi birinin verdiğini.

Redmi Note 7 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

@Selçuk Sarı Hocam önerilere uyulmuyor demek ki işte. Bundan bahsediyoruz. Gözümüzün önünde olan şeylerden bahsediyoruz. Yan odamda kalıyor adam. Neden sana yanlış bilgi vereyim? Olması gereken senin attığın belgedeki gibi olabilir ama gerçekte olan bizim söylediklerimiz maalesef. :rolleyes:

Hatta şöyle bir şey var. Attığın belgede ağır hastalarda kullanılması gereken ilaç babama ve arkadaşıma verilen ilaç. Semptomsuz insanlara ağır hastalara verilmesi gereken ilaçlardan veriyorlar. Bu şekilde nasıl devam edecek Sağlık Bakanlığı bilemiyorum. Yakında Berat Albayrak misali bir istifa gelebilir.

Favira anneme de verildi. Ağır durumda değildi sadece 2 gün halsizlik o kadar. Sanırım o bölgedeki ekibin elinde ne varsa onu veriyorlar. Mesela annanemle dedeme favira değil başka bir ilaç verildi

Geçmiş olsun herkese,korona sürecinde farklı görüşler,yorumlar, şikayetler Sağlık Bakanlığı'na da iletiliyor.Linkte bu hastalığa,ilaçlara karşı farklı bir görüş, ilginç bir bakış açısı da var.

Geçmiş olsun herkese,korona sürecinde farklı görüşler,yorumlar, şikayetler Sağlık Bakanlığı'na da iletiliyor.Linkte bu hastalığa,ilaçlara karşı farklı bir görüş, ilginç bir bakış açısı da var.

Benim kuzenin arkadaşının babası korona olmuş adamı hastaneye kaldırmışlar sapasağlam adam dayanamamış 2. gün kaçmış eve, kaçmasaydım ölürdüm diyormuş 3 günde iyileşmiş ne güldüm adama 😂😂

Dünya geneli 647 bin yeni vaka mı :crushed:
ABD 200 bin olmuş neredeyse
Avrupa ülkeleri yüksek seyrini sürdürüyor.

Asemptomatik kişilere ilaç verilmez diye bir kaide yok renkdaşlar , sağlık bakanlığının 9 ekim tarihli rehberinde , başlanılması gerektiğini söylüyor.
Başlanılmasının sebebi de ne kadar erken başlarsan o kadar etkili olur prensibi.

1605852612713.webp

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt