KPSS 2014

Ertuğ Ursavaş

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Pek adetim değildir başlık açmak ama bana göre sınava girenler açısından ÖSS'den çok daha hayati önem taşıyan bir sınavın başlığı olmasa olmazdı.

İlla ki vardır aramızda sınava girenler ve herhalde hepimiz hala travmayı tam atlatamadık. Neye girdik biz? KPSS miydi başka bir şey miydi neydi bu girdiğimiz sınav?

Tarih kısmı herkesin malumu. İlber Ortaylı'nın bile yok artık diyebileceği seviyede Edebi Tarih (!) soruları çıktı karşımıza. Şimdi herkes kötü yaptı Tarih'i evet, yalnız biz neye hazırlandık ve neden bu sorular çıktı karşımıza? Cevabı yok...

Adamların müfredatı, soru tarzları bellidir. Kpss'ye hazırlanan herkes bilir, bu sınav ezber bilgiden çok yorum ölçme amaçlıdır ve Genel Kültür sorularının çoğu da buna yönelik gelmelidir. Tarih'te 1 tane yorum sorusu gördünüz mü? Peki normalde 27 sorunun 13-14 tanesini oluşturması gereken Atatürk İlke ve İnkılapları'ndan gelen 1 tane soru gördünüz mü? Ben demiyorum aman bize Atatürk'ten soru sorun diye, adamların müfredatı bu! E biz neye çalıştık ne geldi? Ben sadece Tarih'ten 5 ayrı dershane kaynağından olmak üzere 7 tane kitap bitirdim. Yok arkadaş. O sorular nereden geldi, neden böyle bir şey yapma ihtiyacı duydular cevabı yok...

Geçmiş yılların sorularını çözenler bilirler, 2011'e kadar olan sınavlar şaka gibidir resmen, gözünüz kapalı yaparsınız. 2011'den sonra hafif hafif bir zorlaşma görülür. 2013'te bu zirve yapmıştır. 2013'ün Coğrafya soruları gerçekten adam öldüren cinstendir. Matematik'i de insanı çıldırtır, bir sürü zaman harcatır. Şimdi bu girdiğimiz saçmalıktan sonra ben diyorum ki 2013 sınavının ben gözünü seveyim. Biz bu sene zirveyi bulduk, buldurulduk.

Ama gerçekten diyorum neyi ölçtü bu sınav? Ben ki 100 neti az bulan biriyken şu sınavdan 90 neti bulsam göbek atacak hale geldim ki bulamam zaten Vatandaşlık'tan aptalca hatalar yaptım, güncel sorularda epey bir ters köşe oldum ve batırdım. O benim aptallığım ayrı konu. Ama öyle garip bir sınava girdik ki kafayı beyni sınıfta bıraktık çıktık. Herkes öfleyip püflüyordu sınavdan sonra.

Neyi ölçtü bu sınav? 10 tane 15 tane (kaç tane varsa artık bu adamlardan) ruh hastasının milyon tane insanın sinirlerini harap ederek kendisini tatmin etmesine yaradı. Yazık olmadı mı diyorsun bunca emeğine, ayıp olmadı mı böyle bir sınav yapmak diye düşünüyorsun. Anca düşünüyorsun zaten, Ösym'dekilerin kafası çok rahattır eminim. Bunca emek, bunca zahmet gitti, hepsi boşa gitti. 2 gündür kafayı dağıtmak için konuşmamaya çalışıyorum ama olmuyor işte. Bir yerde hayat değiştiren bir sınava girdik ve emeğimizin karşılığını alamıyoruz, insan düşünmeden edemiyor.

Neyse ne diyelim inşallah bir yerlerden bir şeyler olur da beklediğimizin üzerinde bir sonuçla karşılaşırız, benim pek de umudum yok ama...

Herkes şikayetçi görseydim şu tarih sorularını cidden merak ettim. Ben merkezi sınav sistemlerinin bir başarı ölüçütü olduğuna inanmıyorum herhangi bir şeyi ölçmüyor başarlı ya da başarısız olmayı saçma işler cidden. Elbette ortada bir emek var en üzücü yanı bu oluyor maalesef.

denemerlerde 100-105 arası net yapıyordum. şimdi 75 yaparsam iyidir.

Eskiye nazaran tarih sorularinda Ataturk doneminin ,ilke inkilaplarin bilincli bir sekilde es gecilerek Osmanlinin son donemlerine yonelis vardi.

"Yeni Turkiye" dedikleri de bu zaten.

Cok sıktılar artık. Bundan sonrada Kpss'ye girmicem. Kendimi özelde gelistirip en iyi konuma gelmeye bakacam..

Sokayım Kpss'sine, sokayım devlet memurluguna :mad-49:

Cumhuriyeti kuran Lozan antlasmasi;Kurtulus savasinin kazanilmasindaki anlasmalari sormaktan imtina ettiler.

Gittiler Osmanlinin son donemlerinde olu dogan bir anlasmanin maddelerini sordular.

Ne desek bos.

Cumartesi arkadaşımı götürdüm sınava ,

öncelikle sınav öncesinden bahsedersem , artık birçok insanda o eski sınav heyecanı kalmamış , ilk kez giren / girdiği belli olan gençleri bir kenara koyarsak tabi , birçok insan artık olsada olur olmasada olur kıvamına gelmiş , olursa aşımın olmazsa başımın suyu ...

Sınav sonrasında ise genelde aynı hava mevcuttu , ortak sorun olan tarih soruları için artık millet işi geyiğe vurmuştu ,

Günümüzün yeni düzeninde en güzeli bu saçmalığa hiç bulaşmamak ,,, birilerinden değilsen tabi ...

Tarih haricinde sınav gayet kolaydı. Tarih te inkilap ve kurtuluş savaşı dönemi yoktu ki eskiden en çok buradan soru gelirdi. Akp nin olduğu bir devlette memur olmaya çalışmak koyuyor insana aslında ama napalım mecburuz biyerde

Kendi sitesinden bu konuları uygulayacağını duyuran Ösym'nin tüm adayları adeta kandırdığı sınavdır.

sinav1.jpg

Atatürk'ten soru gelmemesi cumhuriyet dönemine b.k atıp biz daha iyisini yaptık tarzı sorular 2023 hedefinin vurgulandığı sorular tayyip'in grup toplantısında gençlere okuyun dediği kitabı sormaları kısaca memur seçme sınavı mıydı yoksa ak parti gençlik kollarına eleman alım sınavı mı ben pek anlayamadım.

Tarih haricinde sınav gayet kolaydı. Tarih te inkilap ve kurtuluş savaşı dönemi yoktu ki eskiden en çok buradan soru gelirdi. Akp nin olduğu bir devlette memur olmaya çalışmak koyuyor insana aslında ama napalım mecburuz biyerde

Aslında öyle denilebilir. Tarih haricinde zor değildi, kolaydı. Ben de GY kısmını 1 saat 10 dakikada bitirdim dedim sınav gayet kolay. Ama sonra Tarih'i görünce beynim durdu resmen. Allah'tan Coğrafya çok kolaydı da biraz nefes aldık. Vatandaşlık da zor değildi ama benim için tam ters köşe sorular geldi. Ben orada bittim zaten.

Yalnız Matematik'i yetiştiremeyen ya da zor diyenler de epey var. Benim beklediğimden epey kolaydı Matematik.

Kendi sitesinden bu konuları uygulayacağını duyuran Ösym'nin tüm adayları adeta kandırdığı sınavdır.

sinav1.jpg

Atatürk'ten soru gelmemesi cumhuriyet dönemine b.k atıp biz daha iyisini yaptık tarzı sorular 2023 hedefinin vurgulandığı sorular tayyip'in grup toplantısında gençlere okuyun dediği kitabı sormaları kısaca memur seçme sınavı mıydı yoksa ak parti gençlik kollarına eleman alım sınavı mı ben pek anlayamadım.

ÖSYM nin yaptığı yavşaklıklara alıştık artık. Dönem onların dönemi at da sahibine göre kişner

Alana girmek daha mantıklı artık, her ne kadar Kpss'den sonra "kurum sınavı + mülakat" olsa da.

Kpss kaldırılacak diye bir duyum vardı 2-3 ay önce,o yüzden ben bi şansımı deneyeyim demiştim. Seneler sonra alana gireyim dedim,özel sektör insanı buna zorluyor...Eh gk gy'ye de zorunluluktan girdik.Müfredat dışı konular vardı, hani bilgiyi,emeği ölçmekten öte, şansın yanında olması gereken bir sınav gibiydi...

Ha alandan da iktisat kısmını kasmışlar ki en güvendiğim bölümdü, planlarıma tam uymadı. O yüzden istediğimi alamayacağım sanırım. Bir bölüm zor olunca diğerlerini de etkiliyor,kafana takılıyor illa ki...Fakat en azından bilim dersleri olduğundan bir mantığı da var.

Uzun lafın kısası dershanelerin kaldırılması(bakın işte dershanelere ihtiyaç yok vb.),yeni siyasi anlayış(inkilap tarihinden soru gelmemesi) paralelinde hazırlanan sorulardı.Kpss'nin kaldırılmasına da bir göz kırpma olabilir...

Torpilli badem bıyıklılara sorular ve cevap anahtarı bir gece önceden gitti zaten. Garibanlar, hakkıyla gece gündüz çalışanlar arasından eleme yapmak içinde tarih sorularından kitlediler millete.

Bu arada neden bu sınavda Atatürk İlke ve İnkılâplarından soru gelmedi. Sınava girmedim ama duyduğum kadarıyla sorulmamış. Beyimiz emir vermiş galiba. Çok manidar.:)

Sevgili renktaşlar Kağıthanede oturan,Kağıthaneyi bilen birileri varmı forumda Çağlayan adliyesinden Kağıthane Hamidiye mahallesi İmam hatip ortaokula gidiş yaklaşık ne kadar sürer ve taksi ile tahminen ne kadar bir ücret yazar? yiğenimin kpss alan sınavı varda ayın 20sinde,yardımcı olursanız sevinirim...........

Ösym açıklama yapmış ilke inkilaplardan 10 soru sorduk müfredat dışı soru sorulmuş gibi asılsız şeylere itibar etmeyin demiş resmen dalga geçiyorlar 10 soru sordunuz da biz neden görmedik acaba farklı sınava mı girdik?

Ösym açıklama yapmış ilke inkilaplardan 10 soru sorduk müfredat dışı soru sorulmuş gibi asılsız şeylere itibar etmeyin demiş resmen dalga geçiyorlar 10 soru sordunuz da biz neden görmedik acaba farklı sınava mı girdik?

sorularını açıklasınlar yiyorsa.sene olmuş 2014 hala milletten soru kaçırıyorlar.rezillikten başka bir şey değil.memurluğu ciddi amaç edinmiş olarak giren insanlara üzüldüm şahsen.

sorularını açıklasınlar yiyorsa.sene olmuş 2014 hala milletten soru kaçırıyorlar.rezillikten başka bir şey değil.memurluğu ciddi amaç edinmiş olarak giren insanlara üzüldüm şahsen.

Aynen zaten sorular gizli tutuluyor 2010'da ki kopyanın üstünü örttükleri gibi bunu da örtecekler bir açıklamayla olan binlerce kişinin emeğine olacak

Geri
Üst Alt