Kral Messi

Cevap: Kral Messi

İkisinin de kazandırdığı kupalara bakarsak baya bir fark var bence :)

Kazandırılan kupa diye birşey yoktur..Kupalar tek adamlara bağlı kazanılmaz...(Bknz: Arjantin) Messi bence de en iyidir ama Barcelona da kupa kazanırken tek faktöre bağlı kalmayacak kadar olağanüstü bir takımdır..

Xavi,Iniesta ve Busquets..Bu futbolcuların da Messi'nin yeteneklerini ortaya koymasında çok çok büyük payı var...Zaten Messi de "takım" olmaya vurgu yaparak mütevaziliğini ortaya koyacak kadar büyük bir yürek olduğunu kanıtladı...

Kimse birşey kabul etmiyor. Ronaldo'nun da arkasında Xavi-İniesta'lı orta saha, Puyol-Pique'li bir defans hattı olsa aynısını hatta fazlasını yapabilir Ronaldo. Zaten ManU'da bunu bireysel olarak yaptı. Madrid'de de kimseden destek almadan yapıyor. Messi atınca kral, Ronaldo atınca ya ancak kral kupasında atar oluyor, ya da ancak dandik takımlara atar oluyor. İlginç. Messi'yi hepiniz DK'da gördünüz. Barcelona olmadan nasıl rezalet olduğunu.

Ronaldo'nun yanında oynadıkları adamlar Sarp-Barış felan değil.

[video=youtube;qDiYPn3Q3-c]https://www.youtube.com/watch?v=qDiYPn3Q3-c[/video]

Şu golün neresinde destek var.Tamamen bireysel.Geçelim bu bahaneleri.

Tamamen Madrid defansının mallığı. Kırmızı kart görmüş ve psikolojik olarak çökmüş bir defans. Bahane de üretmiyorum. Güzel gol olabilir. Messi kötü demiyorum ayrıca. Sadece çok ama çok abartıyorsunuz.

Messi'yi ne kadar abartsak yetmez.Adam şuan o noktada.

O kupalar Messi'nin başarısı değil, Barcelona'nın başarısı. Messi olmadan da, Barcelona o kupaların hepsini alabilecek güçte. Abartmayalım lütfen.

Barcelona topu ayağında tutuyor. Maçlarda o yüzden bu kadar üstün ve zevk veriyor. Messi sadece işin bitiricilik kısmında devreye giriyor. Bu pas alışverişlerine Barcelona'da belki en az katılan oyuncu. Müthiş bir oyuncu ama Barcelona'nın diğer 10 kişisi Valdes'te dahil müthiş top yapıyor. Messi'de asist ve gol yapılacak yerde yıldızlığını konuşturuyor. Tabiki Messi ile kıyaslanmayacak tarzda bir oyuncu ancak şu sistemde Messi kadar olmasada belki Alexis Sanchez de çok skor yapabilir. Tespit Doğru Sercan.

Messi'yi dallandırıp budaklandırıp Barcelona'yı geri plana atmanın futbol mantığıyla alakası yok bence... Barcelona'yı 90'ların başından beri seyrediyorum(özellikle "Rüya Takım" tabir edilen takımdan başlayarak)...Belirli bir sistemleri var Cruyff'dan beri...Ve ayrıca kültürleri...

Barcelona=Messi demek Barcelona'ya yapılacak en büyük ayıptır..

NOT: Messi en iyidir o başka...

O kupalar Messi'nin başarısı değil, Barcelona'nın başarısı. Messi olmadan da, Barcelona o kupaların hepsini alabilecek güçte. Abartmayalım lütfen.

Çok zor be. Son dönemde sırtına aldı taşıdı resmen Messi barcelona'yı.

Barcelona topu ayağında tutuyor. Maçlarda o yüzden bu kadar üstün ve zevk veriyor. Messi sadece işin bitiricilik kısmında devreye giriyor. Bu pas alışverişlerine Barcelona'da belki en az katılan oyuncu. Müthiş bir oyuncu ama Barcelona'nın diğer 10 kişisi Valdes'te dahil müthiş top yapıyor. Messi'de asist ve gol yapılacak yerde yıldızlığını konuşturuyor. Tabiki Messi ile kıyaslanmayacak tarzda bir oyuncu ancak şu sistemde belki Alexis Sanchez de çok skor yapabilir.

Kesinlikle yanlış. O bitiricilik kısmında iş yapan isim sadece Pedro'dur. Messi de bu pas sisteminin önemli adamlarından bir tanesi.

Messi Öyle süper öyle harika bir oyuncudur ki yanına öyle çok fazla adam değil Di Maria Mascherano Higuain ve Tevez i koy sana Dünya Kupasını bile getirebilir

Bi saniye lan yoksa:eek:

Zaten normalde, ManU ve Real Madrid takım değildi; Ronaldo geldi, bu takımlar sınıf atladı. Hangi kafayı yaşıyorsunuz anlamadım ki... Xavi - Iniesta dersin ama, Ronaldo'nun bu kadar üst seviye'ye çıkmasını sağlayan Özil'i unutursun. Evet, herşeyi tek başına yaptı dilolar. :)

Objektif baktığınız da, Barcelona Messi'yi taşıyor bunu göreceksiniz. ''Barcelona başarısını Messi'ye borçludur'' demek gerçekten çok saçmadır.

Barca=Messi demedim.Taşıyor dedim.Kim taşıyacak Pedro ve Villa mı ?İkisinden de iki kat fazla performans göstermiş.

Kimse birşey kabul etmiyor. Ronaldo'nun da arkasında Xavi-İniesta'lı orta saha, Puyol-Pique'li bir defans hattı olsa aynısını hatta fazlasını yapabilir Ronaldo. Zaten ManU'da bunu bireysel olarak yaptı. Madrid'de de kimseden destek almadan yapıyor. Messi atınca kral, Ronaldo atınca ya ancak kral kupasında atar oluyor, ya da ancak dandik takımlara atar oluyor. İlginç. Messi'yi hepiniz DK'da gördünüz. Barcelona olmadan nasıl rezalet olduğunu.

İnsaf et Sercan. Sadece Mesut kaç tane gol attırdı bu sene Ronaldo'ya ki Xabi'si, Di Maria'sı vs. si de var, üzgünüm ama taraflı yorum yapıyorsun Ronaldo'yu överken, Messi'yi yeriyorsun. Dünya Kupası performanslarını kıyaslarsan yine Messi daha iyi oynadı Dünya Kupası'nda.

Messi'ye çakmanın tek argümanı; arkalarında, Xavi - Iniesta var. :) Ronaldo, her şeyi tek başına yapıyor. Messi 5 kişinin arasından geçip gol attığı zaman, yanında Xavi'de Iniesta'da yoktu... Aynı bireysel performansı orda gösterseydi o zaman. Sidik yarıştırma muhabbetine girmek istemiyordum ama objektiflik kisvesi altında Messi'ye çakmaya çalışmanız cidden ayıp.

Alakası yok. Messi kötü demiyorum tekrarlıyorum. Ama ikisi de bu sezon aynı istatistiği koymuş. Hemde Ronaldo'nun maç eksiği var. Ama ''Ronaldo ne yaptı yhaaa'' derseniz bende birşey demem. Bir de, Barcelona'yı Messi taşıyor, 2006'dan bu yana tüm kupaları, 3 CL kupasını da Messi sayesinde aldı diyorsanız, ''OK-KİB'' demek zorunda kalır ve susarım.

Sanki her maç böyle gol atıyor. :ays:

Ronaldo'nun maç eksiği var denmiş de oynadıkları dakikalara bakınca Ronaldo daha fazla süre almış yalnız dikkatinizi çekerim.

Geri
Üst Alt