Kripto Para Birimleri ve Coinler

Borsanın b si bilmeyen adamlar girip 3 kat kazandım diyorlar diye ben de girdim..

Ki bunlar cumartesi günü neden fiyat hareket etmiyor diye investingte yorum yapan kişiler..

Allah allah dedim bunlar 3 kat kazanıyorlarsa kesin para dağıtıyorlar burda ahahaha

Şu ana kadar güzel gidiyor.10.gün bugun..

Yakında tokadı koyduklarında ölüm sessizliği olur..
Abi o 3 kat kazanlar zarara dönüyor emin ol

İnsanlar şunu bilmiyor en başta.

Satmadığın sürece ne zarardasındır ne de karda.

Hesapta 3x görüyor sonra 0.5xe iniyor o bir gün.

Bunları biz de yaşadık zamanında, o yüzden stop loss ve hedef koymak ve strateniye sahip olmak lazım.

Ha kentin 2000e gideceğini de kimse öngöremezdi o tip işlerde şans faktörü de var.

Mesela elimde 3 yıldır bir hisse var, 4 katını gördüm satmadım 2.5 katında falan şu an, her şeyi de öngöremeyiz zaten.

Abi o 3 kat kazanlar zarara dönüyor emin ol

İnsanlar şunu bilmiyor en başta.

Satmadığın sürece ne zarardasındır ne de karda.

Hesapta 3x görüyor sonra 0.5xe iniyor o bir gün.

Bunları biz de yaşadık zamanında, o yüzden stop loss ve hedef koymak ve strateniye sahip olmak lazım.

Ha kentin 2000e gideceğini de kimse öngöremezdi o tip işlerde şans faktörü de var.

Mesela elimde 3 yıldır bir hisse var, 4 katını gördüm satmadım 2.5 katında falan şu an, her şeyi de öngöremeyiz zaten.

Evet ara ara kar almak,,

Kar olan hisselerden, daha az pirimli olan hisselere geçmek ( temeli güçlü olmak kaydıyla) sürdürülebilir getiri için önemli..

Ama bakıyorsun borsamızda alınabilecek senet sayısı 40-50 yi geçmez,

Ara ara da momentum yakalayan beklentili hisseler olabilir..

Benim de 2 senedir elimde tuttuğum kağıt var..

Ama inan kriptoda dönen dümenler borsadan daha azdır..

10 liradan avoda arge yazmış pazarlamacının biri..

1,65 ten aldım maliyetle, hala çok az miktarda elimde var ve ekran görüntüleri duruyor..

Ama bu hisseyi 10 liradan pazarladılar insanlara.Arge yazıyo, altta yüzlerce korkunç yorum var..Hal böyle olunca biz de bu adamların parasını alıyoruz bir bakıma..
Hangi birini uyaracaksın ki..

Doktor bir arkadaşım 600.000 tllik egcey aldı..Alma dedim dinlemedi..Ben doktorum dedi..
Eee doktorsun da, bak tahtası kapandı işte..

Artı diye bir hisse var onun da tahtası kapandı..Tahtanın son bilançosunda hazır değerleri 20 tl idi..
Ve bu hisselere para koyan insanlar var.
Sonra bu adamlar kahve köşelerinde borsa çok kötü bişey yeaaa diye vaaz verecek..
Halbuki ben çok şeyimi bu piyasalardan kazandım, hala daha devam ediyorum.
Daha başarılılar da vardır elbet..

İnsanlar hep kolay yolu tercih ediyorlar, kimse çetin yoldan zengin olmak istemez..der ustanın biri..

Yahu zaten grafa bakıyorum..

Kademeci olmayan, belli yaşını almış, heyacan aramayan kişiler için,, 4 saatlik grafik ideal gibi..

Yani borsadan farkı şu, borsada 4 saatlik bir grafik günde 2 çubuk atar.Burda ise piyasa sürekli açık olduğu için 4x 6 yani 1 günde 6 çubuk atıyo 4 saatlik grafik..
Yani 1 saatlik graf baksan sürekli ekran başında olman lazım.Bu da anlamsız bana göre..Diğer işler aksıyor..

4h grafikte ise 4 saatte bir kontrol iyi gibi..

Dediğine katılıyorum.Neden dersen alt coinlerde, çok sağlam bir psikoloji gerekli mesela bakıyorum coine -10 ama sonra +6 olmuş..Bunu her trader da vaktinde alıp satmayı becereemez.Çünkü alman gereken yeri ya da satman gereken yeri kaçırmamak için sürekli başında olman lazım..

Ve merak ettiğim (bilmediğim için soruyorum) bugunun alt coinlerinden bitcoin ve etherium gibi sıyrılıp önümüzdeki 5 sene sonra kendine yer edinecek altcoin hiç mi olmayacak..?
Tamamen titan zinciri mi bu iş?
Yani uzun vadeli altcoin hiç mi alınamaz?
Binance'nin coin ve tokenları, Justin Sun'ın coinleri ve tokenları, defi altyapı coinler ve tokenları, chiliz tipi borsa coinleri ve tokenları, stellar, polkadot vs vs.. seviye olarak baş altı pozisyondalar zaten. Çok var böyle. Al unut bir çok coine girdim. Benim en güvendiğim binance tokenları. Geleceği olan coinleri/tokenlara hiç dokunmayacaksın. Zaten dipten açıldılar. Beş sene sonra Çin bütün finans sisteminin hakimi olacak zaten. Eski tip bankacılık artık bitiyor. O yüzden merkezi olmayan finans sistemi coinleri her zaman bir adım öndedir. Bir de şu var: Bütün coin ve tokenlar birbiriyle bağlantılı. Blockchain dediğimiz olay bu işte. Kimisi finans, kimisi güvenlik, kimisi sözleşme, kimisi cüzdan, kimisi ağ tabanı, kimisi veri trafiği düzenleme... Yani binance sistemine giren coinler en üst nokta. Çünkü sistem saat gibi işliyor. White paperları okursanız zaten sistemleri yazılıyor. Burada seçici olan sistemin işlerliği. O kadar çok konu var ki anlatacak haftalar boyunca konuşsak bitmez. Sadece ana hatların başlıklarını yazabiliriz.

Geri
Üst Alt