Abi o 3 kat kazanlar zarara dönüyor emin ol
İnsanlar şunu bilmiyor en başta.
Satmadığın sürece ne zarardasındır ne de karda.
Hesapta 3x görüyor sonra 0.5xe iniyor o bir gün.
Bunları biz de yaşadık zamanında, o yüzden stop loss ve hedef koymak ve strateniye sahip olmak lazım.
Ha kentin 2000e gideceğini de kimse öngöremezdi o tip işlerde şans faktörü de var.
Mesela elimde 3 yıldır bir hisse var, 4 katını gördüm satmadım 2.5 katında falan şu an, her şeyi de öngöremeyiz zaten.
Evet ara ara kar almak,,
Kar olan hisselerden, daha az pirimli olan hisselere geçmek ( temeli güçlü olmak kaydıyla) sürdürülebilir getiri için önemli..
Ama bakıyorsun borsamızda alınabilecek senet sayısı 40-50 yi geçmez,
Ara ara da momentum yakalayan beklentili hisseler olabilir..
Benim de 2 senedir elimde tuttuğum kağıt var..
Ama inan kriptoda dönen dümenler borsadan daha azdır..
10 liradan avoda arge yazmış pazarlamacının biri..
1,65 ten aldım maliyetle, hala çok az miktarda elimde var ve ekran görüntüleri duruyor..
Ama bu hisseyi 10 liradan pazarladılar insanlara.Arge yazıyo, altta yüzlerce korkunç yorum var..Hal böyle olunca biz de bu adamların parasını alıyoruz bir bakıma..
Hangi birini uyaracaksın ki..
Doktor bir arkadaşım 600.000 tllik egcey aldı..Alma dedim dinlemedi..Ben doktorum dedi..
Eee doktorsun da, bak tahtası kapandı işte..
Artı diye bir hisse var onun da tahtası kapandı..Tahtanın son bilançosunda hazır değerleri 20 tl idi..
Ve bu hisselere para koyan insanlar var.
Sonra bu adamlar kahve köşelerinde borsa çok kötü bişey yeaaa diye vaaz verecek..
Halbuki ben çok şeyimi bu piyasalardan kazandım, hala daha devam ediyorum.
Daha başarılılar da vardır elbet..
İnsanlar hep kolay yolu tercih ediyorlar, kimse çetin yoldan zengin olmak istemez..der ustanın biri..