Oğuzhan Sesko
Baba Gündüz
- 11 Ağustos 2009
- 80.320
- 91.249
- 5.093
Acemiliğime denk gelmemen dileğiyle rengimUstad bu yaz yardımınla guzel paralar kazanacağız ins.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Acemiliğime denk gelmemen dileğiyle rengimUstad bu yaz yardımınla guzel paralar kazanacağız ins.

Evim ve arabam var çok şükür, kenara birikim de yapıyorum. Beni üzmeyecek para ile giriyorum kriptoya. Daha önce marjin(kaldıraçlı işlem) oynuyordum. Tamamen kumar bildiğin. Geçen sene mart ayından beri her ay alıp soğuk cüzdana atıyorum. Bir kısım ile de binance de al sat yapıyorum. Kendime hedef koyup belli miktar olunca usdt ye geçiyorum. Sadece alıp hold ettiğim coinlerden kazancım %400 civarı olması lazım. Borç ile giren arkadaşlar da var. Kimisi 50 bin kredi çekmiş, adamlara diyoruz bari altcoinde durma paran pul olur yine de dinlemiyorlar. Bu işe borç ile girilmez. İhtiyaç duyduğun para ile de girilmez. Örnek veriyorum sigara içmiyorsan 1 aylık sigara parasını coin'e yatır giderse sigara içenle aynı durumdayım dersin. YTD.Üstad dipten alma konusu dahi olsa ya kârla o alımı yapacasın ya da klasik söylem haline gelen seni üzmeyecek para ile alacaksın.Diğer türlü olunca insan ister istemez çekiniyor zaten...
Beni en çok üzen ETH geçen sene 80-90 dolarken elimde 40bin nakit varken gidip eth yerine altın almam. Ytd.Acemiyken nakit nedeniyle kaçırdığım fırsatlar aklıma geldi.Gerçi acemilik ara ara yine kendini gösteriyor.![]()
@Murat Kara takip edeceğimiz adamı bulduk.Evim ve arabam var çok şükür, kenara birikim de yapıyorum. Beni üzmeyecek para ile giriyorum kriptoya. Daha önce marjin(kaldıraçlı işlem) oynuyordum. Tamamen kumar bildiğin. Geçen sene mart ayından beri her ay alıp soğuk cüzdana atıyorum. Bir kısım ile de binance de al sat yapıyorum. Kendime hedef koyup belli miktar olunca usdt ye geçiyorum. Sadece alıp hold ettiğim coinlerden kazancım %400 civarı olması lazım. Borç ile giren arkadaşlar da var. Kimisi 50 bin kredi çekmiş, adamlara diyoruz bari altcoinde durma paran pul olur yine de dinlemiyorlar. Bu işe borç ile girilmez. İhtiyaç duyduğun para ile de girilmez. Örnek veriyorum sigara içmiyorsan 1 aylık sigara parasını coin'e yatır giderse sigara içenle aynı durumdayım dersin. YTD.
Üstad büyük balık kaçırmışsın yavBeni en çok üzen ETH geçen sene 80-90 dolarken elimde 40bin nakit varken gidip eth yerine altın almam. Ytd.
Ayı piyasası gelse de mal toplasak diyorum o yüzden.
Ayı piyasası neBeni en çok üzen ETH geçen sene 80-90 dolarken elimde 40bin nakit varken gidip eth yerine altın almam. Ytd.
Ayı piyasası gelse de mal toplasak diyorum o yüzden.
Seni üzmeyecek miktar ile gireceksin zaten. Keşke dememek için. Zaten 2010-2011 de BTC 0.34 dolarken falan girseydim en fazla 3-4 katına çıktığında satardım muhtemelen. Zaten o zamanlardan alıp da tutan kişi sayısı bir elin parmağını geçmez. Tutanların çoğu da aldıklarını unuttukları için tutmuşlardır. Bir daha o kadar x yapmaz belki ama orta-uzun vadede(5-10 sene kastediyorum) insanı emekli edebilir. YTD.Bence hala manyaklık ya, ETH ve BNB işte az çok bir mantığa dayanıyorlar ama diğerlerinin zerre manası yok.
Bir de kurumsal alımlar ve korona çok etkili oldu son dönemdeki çılgınlıkta.
Tuttuğun şey de önemli 2018de ben yanlış coinde bekledim mesela.Seni üzmeyecek miktar ile gireceksin zaten. Keşke dememek için. Zaten 2010-2011 de BTC 0.34 dolarken falan girseydim en fazla 3-4 katına çıktığında satardım muhtemelen. Zaten o zamanlardan alıp da tutan kişi sayısı bir elin parmağını geçmez. Tutanların çoğu da aldıklarını unuttukları için tutmuşlardır. Bir daha o kadar x yapmaz belki ama orta-uzun vadede(5-10 sene kastediyorum) insanı emekli edebilir. YTD.
Piyasada fırsatlar hiçbir zaman bitmez. Her gün yeni şey öğreniyorsun. Bundan 2 sene önce 20x'den aşağı kaldıraç açmıyordum bile. Çok da kazandım çok da kaybettim. Ama kazancım hep şansa oldu. İşi şansa bırakmamak lazım. Kaldıraç ile işlem açacaksan bile maksimum 5x ile açman gerekli ve elindeki paranın 5'te 1'i ile açman gerekiyor liq olmamak için. Çok şükür güzel bir evim güzel bir arabam var diye bakıyorum ben. Güzel de bir evliliğim var. Hedefim 4-8 sene içerisinde emekli olmak artık. YTD.Üstad büyük balık kaçırmışsın yav![]()
Geçen seneden bu yana coinden kazanmayan adamı dövüyorlar zaten. Ne alsan 3-4 kat getirdi minimum. %400 den bile fazla olabilir kazanç bu arada.@Murat Kara takip edeceğimiz adamı bulduk.
Ben de o yüzden hep market değeri en yüksek 5-10 coin yatırımı yaparım. Yeni çıkan coinlerden de whitepaper'ını incelerim ona göre yatırım yaparım. Mesela dot 5 dolarlardaydı incelemeye başladım öyle hemen dalmadım, 15 dolar iken aldım. 50 dolarlara kadar gitti, 2 arkadaşa da aldırmıştım yüklü miktar, 2si de bekleyemediler 2-3k kar edince hemen çıktılar şimdi coin var mı diye soruyorlar. Ben de diyorum o iş öyle olmuyor. Borsada isen zaten kripto tamamen spekülatif birşey o yüzden girmemen normal. Muhtemelen sen de en kötü 5-6 senede emekli olursun borsadan, sadece temettü ile bile olabilirsin. Doğru zamanda girip çıkmasını bilmek borsada hem mümkün hem de daha önemli.Tuttuğun şey de önemli 2018de ben yanlış coinde bekledim mesela.
Bir de borsaya daha hakim olduğum için ağırlık yatırım da orada olduğu için en önemlisi de az çok tecrübeden dolayı her yatırımda göstergelere ve temel analize baktığım için ihtiyacım olmayan parayla dahi girmek makul gelmiyor.
Tabii ne olursa olsun %99u batacak coinlerin, doğrusunu yakalamak kritik.
Fiyatların düşüş eğilimde olması, yatırımcıların ellerindeki malları satması, piyasada bir korkunun hakim olması durumu. 2018ATH-2020 mart arası mesela.Ayı piyasası ne
Panikleyenlerin çoğu buhar olacak bizim millette uzun vade bekleme alışkanlığı yok aslında bu düşüşler büyük fırsatDolar yükselince su kadar fakirlesdik diyoruz ya ülkede coine girmeyen kimse kalmadığını varsayarsak bugün ülkemizin epey bir kısmi ortalama %30 fakirleşti diyebiliriz. Paralar buhar olup gitti. Sisteme bak.