KTÜ Yazılım Mühendisliği

Tamam abi sagolasın :) bizim somadan bir arkadas enerji sistemleri mühendisligi okumaya gitmis,sonra geri dönmüş. İnsanları tutucu falan diye geri dönmüs. Bu nasıl bir saçma sebep?

Saçma değil kaedeşim trabzonlu değilsen gerçekten yaşanacak yer değil ben 4 senede kurtuldum çok şükür

Bilmiyorum forumda trabzonlu varmı ama çok sabit fikirli insanlar kesinlikle düşünceleri değişmez

Sorsan hepsi hacı hoca el ele kız arkadaşınla görseler ters ters bakarlar ama kendi çocukları kız öğrencileri sürekli taciz eder böyle bir yer

Yazılım okumak istiyorsan İstanbul-Ankara olmadı İzmir'i tercih edeceksin. Zaten eninde sonunda kariyerin bu şehirlere gidecek, önceden bulunup sektörü tanıman önemli.

Yazılım okumak istiyorsan İstanbul-Ankara olmadı İzmir'i tercih edeceksin. Zaten eninde sonunda kariyerin bu şehirlere gidecek, önceden bulunup sektörü tanıman önemli.

Abi iyi de, o 3ünde de yalnızca özel var. Devlet olarak manisa-elazıg ve ofta var sadece. Eğitimi iyiyse kendimi geliştirmek için neler yapabilirim ? İş şansım olmaz mı orada okusam?

Abi iyi de, o 3ünde de yalnızca özel var. Devlet olarak manisa-elazıg ve ofta var sadece. Eğitimi iyiyse kendimi geliştirmek için neler yapabilirim ? İş şansım olmaz mı orada okusam?

Ben bilgisayar mühendisiyim. Üniversitedeyken son sınıfta okula gitmediğim günleri değerlendirip bir yazılım şirketinde hiç maaş/yemek/yol almadan çalışmaya başladım. Şimdi diyorum ki hayatımda verdiğim en iyi karar... Yazılım sektörünün büyük kısmı İstanbul'da, Ankara'da devlete ve savunma sanayine iş yapan yazılım firmaları ve İzmir'de ise tek tük yazılım firmaları var. O yüzden eğer yazılım/bilgisayar mühendisliği okumak istiyorsan İstanbul'da ya da Kocaeli, Bursa gibi İstanbul'a yakın şehirlerde okumayı tercih et.

Ailen eğer karşılayabiliyorsa özel okul tercih edebilirsin.

Bunun dışımda yerlerde okursan illaki iyi bir yerlere gelebilirsin ama mezun olup sektöre girmek istediğinde İstanbul'da seninle aynı kapasiteye sahip birinin 2-3 adım gerisinde başlarsın hayata.

Ben bilgisayar mühendisiyim. Üniversitedeyken son sınıfta okula gitmediğim günleri değerlendirip bir yazılım şirketinde hiç maaş/yemek/yol almadan çalışmaya başladım. Şimdi diyorum ki hayatımda verdiğim en iyi karar... Yazılım sektörünün büyük kısmı İstanbul'da, Ankara'da devlete ve savunma sanayine iş yapan yazılım firmaları ve İzmir'de ise tek tük yazılım firmaları var. O yüzden eğer yazılım/bilgisayar mühendisliği okumak istiyorsan İstanbul'da ya da Kocaeli, Bursa gibi İstanbul'a yakın şehirlerde okumayı tercih et.

Ailen eğer karşılayabiliyorsa özel okul tercih edebilirsin.

Bunun dışımda yerlerde okursan illaki iyi bir yerlere gelebilirsin ama mezun olup sektöre girmek istediğinde İstanbul'da seninle aynı kapasiteye sahip birinin 2-3 adım gerisinde başlarsın hayata.

Anladım abi sen de mantıklı söylüyorsun. Ben mesela ktü de okursam kendimi gelistirmem için önerebilecegin bir şeyler var mı ?

Ayrıca yazılım kamusal anlamda bir işlevi yok sanırım degil mi ?

bende enerj mühendisliği için düşünüyordum ama vazgeçtim

sıralamam 120 bindi galiba imza yetkisi de vermeyeceklermiş oradan mezun olanlar için sıkıntılı bir durum olacak

bende enerj mühendisliği için düşünüyordum ama vazgeçtim

sıralamam 120 bindi galiba imza yetkisi de vermeyeceklermiş oradan mezun olanlar için sıkıntılı bir durum olacak

O mutlaka halledilir diyorlar teknoloji fakültesi okuyan milyonlar var

IPHONE 5S cihazımdan gönderildi

Anladım abi sen de mantıklı söylüyorsun. Ben mesela ktü de okursam kendimi gelistirmem için önerebilecegin bir şeyler var mı ? (1)

Ayrıca yazılım kamusal anlamda bir işlevi yok sanırım degil mi ? (2)

1-Gelecek mobil teknolojilerde bunun üzerine yoğunlaşırsan iyi bir yazılımcı isen zaten havada kapılırsın.

Misal ruby ve ruby on rails bilen eleman eksikliği çok. Yurt dışında yükselişte olan bir dil.

2-Kamu için kamuya çalışan firmalar kamuda java üzerine bir talep var. Java ve frameworkleri üzerine yine yoğunlaşırsan tercih edilen olursun.

En büyük hata başlayınca kulaktan kulağa fısıldanan efsane C# kolaymış ben ona yürüyeyim gibi saçma fikirlere kapılmaman.

Birde yazılım çok geniş bir alan. Hani kim ne derse desin havada kalır. Tercihini sen yapacaksın sürekli araştırma içerisinde ol. Sürekli kendini geliştir.

Trabzon berbat bi sehir Of ondan da berbat.

Kesinlille tavsiye etmem. Universite yillarini harcama orda.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Anladım abi sen de mantıklı söylüyorsun. Ben mesela ktü de okursam kendimi gelistirmem için önerebilecegin bir şeyler var mı ?

Ayrıca yazılım kamusal anlamda bir işlevi yok sanırım degil mi ?

İkinci sorundan başlayım.

Yazılımı kamusal alanda kullanmak için KPSS'ydi falan tonla işlerle uğraşıyorsun. Ki özel sektörde belirli bir süre sonra çekeceğin stres yüksek de olsa, devlette alacağın maaşın 4-5 katı para kazanabiliyorsun. Eğer aklında güzel fikirler varsa ayrılıp kendi işini rahatlıkla kurabilirsin çünkü ucu çok açık bir sektör ve Türkiye'nin en hızlı büyüyen sektörlerinden birisi. Çok düşük yatırım maliyetleri ile yüksek kar marjlarına ulaşabiliyorsun.

Yazılım konusunda kendini şu anda bile internette araştırıp ufak tefek kodlar yazarak geliştirebilirsin. Ancak ingilizce problemin varsa onu çöz ve üstüne git. İngilizce bilmiyorsan işin çok zor.

Oha reys manisada imişsin :D nasıl oralar? Normalde direkt yazarmda uzak, 9saat

tapa

Ön lisans mı düşünüyorsun? Aman diyim Manisa'dan falan uzak dur. Ben Salihli'liyim. Ön lisansımı bulunduğum şehirde tamamladım. Lise hayatı gibi geçti :)

Her neyse, İzmir'i falan düşün sen. Manisa'ya geleyim deme :)

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Geri
Üst Alt