Küfür ve Hakaret Etmeden Ne Yaparak İçimizi Bi Nebze Soğutabiliriz?

Ali Rıza DEMİR

10 Numara!
Öyle şeyler yaşıyoruz ki. Artık küfürler yetersiz ve kifayetsiz kalıyor. Ne kadar küfür etsen de için soğumuyor. Yetmedi yahu deyip ediyosun ediyosun başa dönüyosun. Bi yerde bitiyor elbet ve bakıyosun yine tatmin olmuyorsun

Neler yaşıyoruz mesela. Mesela az önce hacıosmanın önceki milli takımlar ahlaksız söylemi

Veya sabah okuduğum çorumdaki düğüne giden bütün kodamanlar düğüne yetişebilsin diye radar cezaları o günlük kaldırılmış. Arkadaşlar gariban ya ödeyemezler radar cezasını. Yardımcı olmuşlar

Daha neleeer neler. Bunlar sinek vızıltısı biliyorsunuz

Tatmin olmamız lazım en azından deşarj olmamız lazım. Ne önerirsiniz

Öyle şeyler yaşıyoruz ki. Artık küfürler yetersiz ve kifayetsiz kalıyor. Ne kadar küfür etsen de için soğumuyor. Yetmedi yahu deyip ediyosun ediyosun başa dönüyosun. Bi yerde bitiyor elbet ve bakıyosun yine tatmin olmuyorsun

Neler yaşıyoruz mesela. Mesela az önce hacıosmanın önceki milli takımlar ahlaksız söylemi

Veya sabah okuduğum çorumdaki düğüne giden bütün kodamanlar düğüne yetişebilsin diye radar cezaları o günlük kaldırılmış. Arkadaşlar gariban ya ödeyemezler radar cezasını. Yardımcı olmuşlar

Daha neleeer neler. Bunlar sinek vızıltısı biliyorsunuz

Tatmin olmamız lazım en azından deşarj olmamız lazım. Ne önerirsiniz
Bana da bir çözüm bul. Kardeşim dediğim adam 1 puan bile vermemiş. :)

yumruğunu sıkıp öfkelendiğin kişiye doğru sertçe bakmak baya işe yarıyor.

Daha da ilerleteyim....

1- "İnsanlara yeterli gelmeme" hissine kapılmış insan ne yapmalı?

2- Sürekli reddedilen bir insan ne yapmalı?

Küfürü uygulayabiliriz. Yaşıyorsa ebesi ile tanışabiliriz, çay kahve eşliğinde muhabbet edilebilir. Lise ogrencilerimin küfür ettiğini duyduğunda yavaşça kulagina bunu fisildayan bı hocamız var "bir daha küfür ettiğini duyarsam, o küfrü üzerinde uygularım". Gayet etkili oluyor, çocuklar 2 kez düşünüyor, ciddi olma ihtimalini degerlendiriyor

küfür kaçınılmaz bir şey zevk almaya bakın.

kendine bir meşgale bul yeni bir karı iyi gelebilir ne zaman çok sinirlensem yeni bir karı bulurum

Laf sokmak... Küfürsüz, hakaretsiz laf sokmak. Ama sağlam sokmak. Lafı sokup usulca gitmek. Senden daha fazla etkiliyo karşı tarafı. Kudurduğuna emin olabilirsin. Ama günün sonunda buda iğrenç bişey

Bir kac ay once hayatimda travmatik olaylar yasadim, cok kufur ettim, uzuldum ve sinirlendim - herseyi yikip tekrar biseyler insa etmeye calisiyorum.

Eski bir aliskanligimi tekrar kazanmaya calistim - Kitap okuyarak kendimi ve zamani unutuyorum acikcasi. Hergun mutlaka okuyorum.

Sosyal medyadan uzaklastim ki hatta sahsen hepsini sildim bi Whatsapp ve bi kac forum uygulamayalari haric uygulama kullanmiyorum. Kalabalik ortamlardan uzaklasmaya calisiyorum, is yuzunden bazen mecbur kalabalik saatlerde ve merkeze gitmek zorunda kaliyorum, ondan haric hic ugramiyorum daha sessiz koylere ve kasabalarda yemek yemegi vakit gecirmeye calisiyorum.

Ondan haric iste insanlardan biraz uzak bi kac dostdan haric tabi ki, futbol izlememeye calisiyorum ve haber izlememeyi (ne kadar Voltaire sevsem de yine de arada sirada bakiyorum tabi).

Gerginlikten boylece uzak kaliyorum ve simdilik ise yariyor.

yerinde edilen küfür şiir gibidir

Kufurlu isyan bile kurtarmiyor beni.

Her gecen gun daha mutsuz oluyorum.

Son iki yıldır hiçbir siyasi haber kanalını izlemiyorum ve siyasi haber okumuyorum. Tavsiye ederim.
Gittiğim misafirliklerde televizyonu kapattırıyorum. Bu hayat böyle daha güzel.

Son iki yıldır hiçbir siyasi haber kanalını izlemiyorum ve siyasi haber okumuyorum. Tavsiye ederim.
Gittiğim misafirliklerde televizyonu kapattırıyorum. Bu hayat böyle daha güzel.
Ben 3 4 senedir boyleyim. Cok onemli bir sey olmussa orda burda cikiyor zaten karsima. Haber falan izlemek depresyona sokar adami

Geri
Üst Alt