Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Bundan Sonra 'Turkey' Yerine 'Turkish' Olsun Diyoruz

Hayri Cund

expert üye
GSC Efsanesi
"Bizim turizmimizin yüzde 85'i yabancı turistten kaynaklı"
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Bundan sonra 'Turkey' yerine 'Turkish' olsun diyoruz. Turkish otels, Turkish destinations... Turkish'in ön planda olduğu yeni bir tanıtım projesiyle Türkiye'yi tekrar turizm alanında atılımlar yaparak devreye almaya çalışıyoruz" dedi.
Ersoy, dün Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlüğü'nde THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ile turizm sektörü için havayolu ulaşımı hatlarını geliştirme konusunda hazırlanan 'Direkt Turizm Hamlesi' protokolünü imzaladı.
Ersoy, tanıtımla ilgili radikal değişikliklere gitme kararı aldıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: "15 sene önce fuarlar çok cazip turizm tanıtım alanlarıydı, turizm cazibe merkezleri fuarlarda tanıtılıyordu. Yalnız son 15 senedir iletişim teknolojilerinde, iletişim araçlarında çok ciddi değişiklikler oldu. Yeni teknolojiler devreye girdi ve insanların iletişim alışkanlıkları değişmeye başladı. Sosyal medya, dijital platformlar ön plana çıkmaya başladı. Klasik iletişim metotlarından uzaklaşmaya, yeni teknolojilere geçmeye başladı insanlar. Biz de bunları düşünerek tanıtım politikamızda eski klasikleşmiş yöntemlerden vazgeçmeye başlayacağız.
Yeni stratejimizde teknolojinin yeni iletişim araçlarını ön planda tuttuğumuz, yapay zekalarla hedef kitleleri belirleyip, nokta atışı yaptığımız yeni bir tanıtım politikasıyla ilgili hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Çok yakında bununla da ilgili detaylı tanıtım politikamızı da devreye alacağız. Ayrıca yıl sonuna kadar yeni bir tanıtım sloganıyla yeni bir tanıtım programıyla ve yeni bir ajansla tekrar tanıtım operasyonuna başlıyoruz. Burada da ciddi bir değişikliğe gitmek istiyoruz. Bundan sonra 'Turkey' yerine 'Turkish' olsun diyoruz. Turkish otels, Turkish destinations… Turkish'in ön planda olduğu yeni bir tanıtım projesiyle Türkiye'yi tekrar turizm alanında atılımlar yaparak devreye almaya çalışıyoruz."
Bakan Ersoy, turizm bölgelerindeki fiyat artışlarıyla ilgili soru üzerine de şunları kaydetti: "Bizim turizmimizin yüzde 85'i yabancı turistten kaynaklı. Burada bizim yabancı turistten almamız gereken rakamı almamız lazım. Oteller yabancı kurla pazarlama yaptıkları için ciddi artışlar bekleniyor ama inanın bana 2017'nin başından beri Türk turiste, yerli turiste uygulanan kurlar normalin altında. Bu enflasyonla mücadele kapsamında zaten otellerin bir çoğu, özellikle bizden işletme belgeli olanlar düşük kur politikasıyla TL fiyatları oluşturuyorlar.

Salak mı ne yav zaten turkish hotels turkish destinations deniliyor.

Daha hotel/otel ayrımını bilmiyor iki dil arasında.

sent via GSC

Uluslararası platformlarda, maçlarda falan hepsinin değiştirilmesi için girişimlere çoktan geç kalındı bile...

yani turkey yazinca hindi cikiyo ilk olarak iyi olur :D

akil-verin_801296.jpg

mısra mısır demeyi bıraktığımız zaman bu hakkı iddia edebiliriz

İlgili kısmı 3 kere okudum ama bir şey anlamadım turkish otels turkish destination olacakmış, ama neden öyle olacak açıklanmamış. Bir de turkish otel ne mesela, turkish hotel niye değil. Turkey otel diye mi tanıtım yapılıyormuş daha önce? Kafamda deli sorular var.

Ülkenin ingilizce isim karşılığını değiştirecez demiyor haberde eyyy gsc siz ne anlatıyonuz.

Mısır'ın kendi dilindeki adı: Cumhūriyyet Mısr el-ʿArabiyye
Adamların kendileri Mısr diyor, biz niye demeyelim, ne alaka bizim ülkenin durumuyla?

ben de onu diyorum zaten iyi oku renktaş

adamların adı mısr ama biz mısır diyoruz yani koçanı olan besin kaynağı

nasıl turkey hindiyse mısır da aynen öyle işte

GSC App

Buyuk ortadogu projesi dedikleri bu herald

İlgili kısmı 3 kere okudum ama bir şey anlamadım turkish otels turkish destination olacakmış, ama neden öyle olacak açıklanmamış. Bir de turkish otel ne mesela, turkish hotel niye değil. Turkey otel diye mi tanıtım yapılıyormuş daha önce? Kafamda deli sorular var.
Bakan anlatamamış.
Turkish Airlines dan dolayı turkish bilinen bir kelime yani marka olmuş bir nevi.
Onun için biz de her alanda kullanmak istiyoruz diyor.

Gscimbom Mobile

Geri
Üst Alt