GSC Haber Kulübümüz, TFF’den 46 Pozisyonun VAR Kayıtlarının Yayınlanmasını Talep Etti

Muslera'nın bir pozisyonda sarılması vardı futbolcuya havada. Ona çok itiraz etmişlerdi. Hakem eskileri de penaltı demişti. Ama yine gri pozisyon.

Inlesin tüm ülke zaferinle Şanlı GALATASARAY

Trabzon maçında sarılma değil ama, hava topuna çıkarken rakibin omzuna veya sırtına mı ne gelen çok hafif darbesini mi diyorsun? Başka hatırlayamadım.

Muslera'nın bir pozisyonda sarılması vardı futbolcuya havada. Ona çok itiraz etmişlerdi. Hakem eskileri de penaltı demişti. Ama yine gri pozisyon.

Bu arada ben KAZANDIĞIMIZ "haksız" PENALTI sordum.

Trabzon maçında sarılma değil ama, hava topuna çıkarken rakibin omzuna veya sırtına mı ne gelen çok hafif darbesini mi diyorsun? Başka hatırlayamadım.
Aynen Banza pozisyonu. Ben yanlış anladım postu. Kazandığımız penaltılar temiz bu sezon tek tartışılan Mertens pozisyonuydu. Onun da farklı açıları çıktı. Bu ikili görüşlerin çıkmasında Beinsports un acayip payı var. Ek görüntüler tüm kıyamet koptuktan sonra servis ediliyor

banza pozisyonu

penaltıyla alakası yok yaw yüze müdahale fln yok

Ona penaltı verilse kaleciler topa çıkamaz. Topa dokunamadığı anda penaltı yapmış olur çünkü, o kalabalıkta bir kalecinin eli kolu zaten rakibe hafifçe dokunuyor her topa çıkışında. Penaltı olması için ya darbenin hayli sert olması lazım, ya da dediğin gibi yüze gelmesi lazım.

Cidden bir şey soracağım, lütfen ama GS'li gözüyle değil olabildiğince dışarıdan gözle cevap verin:

Bu sezon son ADS maçı dışında bizim lehimize verilen ve (güvenmesek de) hakem yorumcularının çoğunun yanlış dediği, ya da rakip taraftarın çok tepki gösterdiği başka penaltı oldu mu? Yani bu ADS maçındaki dışında haksız kazandığımız iddia edilen başka penaltı var mı bu sezon?
Benim bir çırpıda aklıma gelen ve lehimize olan bir kaç pozisyon var. Bunları kendi yorumlama açımdan değerlendiriyorum. Doğrudur yanlıştır kitap kuralına göre söylemiyorum. Okurken ona göre değerlendirirseniz sevinirim.

1. Gaziantep maçında Muslera'dan seken topun Davinson'un eline geldiği pozisyon bence penaltı. Eli çok açıktı ve yukarıdaydı.
2. Hangi maç hatırlamıyorum ama Torreira bir maçta çift sarıdan atılması lazımdı.
3. bjk maçında Davinson'un hareketleri pek oyun kuralları dahilinde değildi. Turuncu ve kırmızıya yakın kartlardı.
4. Yüze müdahale var ama Göztepe maçındaki penaltı biraz basitti.

Bu arada Mertens'in pozisyonu bence penaltı. Savunma oyuncusu hamle yapıyor ve geç kalıyor topa değmiyor. O saatten sonra hücum oyuncusu ayağını, savunma yapan oyuncunun hamle ayağının üstünden atlayıp atlatmaması kimseyi ilgilendirmez. Zeka ile oynayan hücum oyuncusu güzelce penaltısı alır bunda yadırganacak hiç bir şey yok bana göre.

Bu açıklama olmuş. Kamera karşısında da dillendirilmeli

Benim bir çırpıda aklıma gelen ve lehimize olan bir kaç pozisyon var. Bunları kendi yorumlama açımdan değerlendiriyorum. Doğrudur yanlıştır kitap kuralına göre söylemiyorum. Okurken ona göre değerlendirirseniz sevinirim.

1. Gaziantep maçında Muslera'dan seken topun Davinson'un eline geldiği pozisyon bence penaltı. Eli çok açıktı ve yukarıdaydı.
2. Hangi maç hatırlamıyorum ama Torreira bir maçta çift sarıdan atılması lazımdı.
3. bjk maçında Davinson'un hareketleri pek oyun kuralları dahilinde değildi. Turuncu ve kırmızıya yakın kartlardı.
4. Yüze müdahale var ama Göztepe maçındaki penaltı biraz basitti.

Bu arada Mertens'in pozisyonu bence penaltı. Savunma oyuncusu hamle yapıyor ve geç kalıyor topa değmiyor. O saatten sonra hücum oyuncusu ayağını, savunma yapan oyuncunun hamle ayağının üstünden atlayıp atlatmaması kimseyi ilgilendirmez. Zeka ile oynayan hücum oyuncusu güzelce penaltısı alır bunda yadırganacak hiç bir şey yok bana göre.

1. Kesinlikle penaltı değil bence. Kısa mesafeden ve takım arkadaşından DOĞAL KONUMDAKİ KOLUNA GELİRKEN, sadece kolunu kaçırmak için açtığı koluna çarpıyor. Yani orada top dokunduğu an kolunun açık olmasının tek sebebi zaten kolunu kaçırmaya çalışmak.
2. İki sarı karttan atılma pozisyonları ille vardır ama onlara girersek bu listeler iki takım için de en az 100 maddeye falan uzar. VAR'ın konusu değil ayrıca sarılar zaten.
3. Bunları net hatırlayamadım ama doğrudur, vardı sanki kart gerektirebilecek bir iki tane pozisyonu... Video paylaşırsan yorum yaparım
4. Sen kurallara göre değil kendi yorumum dediğin için saygı duyarım ama elin yüze çok net şekilde kayda değer bir darbeyle geldiği pozisyonda, üstelik top da oraya geliyorken pozisyon tartışmasız penaltı. Yıllar önce çok benzer pozisyonda Marcao'nun eli yüze gelmeden sadece rakibin SAÇINI OKŞADI diye penaltı vermişlerdi aleyhimizde, ki ben ona bile kurallara göre doğru demiştim.

Cok iyi aciklama, ama sadece okadar. Bi bk olmicani hepimiz biliyoruz

bu kayıt işi sadece başlangıç..

esas pislik kamera açısı olupta yayına verilmeyen ya da VAR monitörüne verilmeyenlerde...

Şimdi hatırladım. Bence bizim lehimize verilen tek yanlış penaltı sanırım Kayseri maçında rakibin kısa mesafeden koşarken doğal konumda doğal şekilde salınan eline gelen top olabilir. Hayli kısa mesafede beklenmeyen bir top olması ve kolun sallanma şeklinin tamamen doğal olması sebebiyle penaltı olmadığını düşünüyorum. Açık dersen şeklen hafif açık kol ama bence koşan bir oyuncunun kolu tam o kadar açık olur zaten, bir de hani oyuncuda rakip tam benim açımda bir pas atacak beklentisi de yok oyuncuda. Hani tam şutu veya ortayı engellemeye çalışırken kolunu yeterince saklamadı gibi bir durum da yok. Bizim oyuncu topu aniden geriye doğru çevirince arkadan yetişmek için koşan oyuncunun doğal şekilde yanda sallanan koluna istemeden geliyor kısacası. Ben ona penaltı çalmam sadece...

Bu arada bakın şöyle bir başlıkta, ortam bu kadar gerginken "lehimize ne hata yapılmıştı" diye düşünüp kendilerince leyhlerinde hataları hatırlamaya çalışan ve bunları tartışan taraftarların olabileceği tek forum da GS forumu. Dışarıdan gelip okuyan kuşlar falan varsa bu kafalarına dank etsin. Bizim en fanatiğimiz sizin sözde akil adamlarınızdan daha objektif, daha aklı başında. Sizin yöneticileriniz bile şizofrene bağlamış durumda, yoksa FB-Eyüp maçındakilerin benzerleri GS-Eyüp maçında olsa "Eyüp maçında penaltımız verilse" diyebilecek değil GS'li yönetici, bizim forumdan sıradan taraftar bile çıkmaz. Kafanıza dank etsin bu...

TFF'nin muhtemel cevabı; "Federasyonu bir kulübün oyuncağı etmeyeceğiz."

En iyi ihtimalle cevap vermezler.

Biz bir yaptırım uygulamadığımız sürece kulağının üstüne yaymaya devam edeceklerini düşünüyorum.

1. Kesinlikle penaltı değil bence. Kısa mesafeden ve takım arkadaşından DOĞAL KONUMDAKİ KOLUNA GELİRKEN, sadece kolunu kaçırmak için açtığı koluna çarpıyor. Yani orada top dokunduğu an kolunun açık olmasının tek sebebi zaten kolunu kaçırmaya çalışmak.
2. İki sarı karttan atılma pozisyonları ille vardır ama onlara girersek bu listeler iki takım için de en az 100 maddeye falan uzar. VAR'ın konusu değil ayrıca sarılar zaten.
3. Bunları net hatırlayamadım ama doğrudur, vardı sanki kart gerektirebilecek bir iki tane pozisyonu... Video paylaşırsan yorum yaparım
4. Sen kurallara göre değil kendi yorumum dediğin için saygı duyarım ama elin yüze çok net şekilde kayda değer bir darbeyle geldiği pozisyonda, üstelik top da oraya geliyorken pozisyon tartışmasız penaltı. Yıllar önce çok benzer pozisyonda Marcao'nun eli yüze gelmeden sadece rakibin SAÇINI OKŞADI diye penaltı vermişlerdi aleyhimizde, ki ben ona bile kurallara göre doğru demiştim.
Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Hele rakibe verilip aynısının daha şiddetlisi bize verilmeyen neler neler var...

Sadece Galatasaray hırkasını çıkarıp baktığımda ve kendi pozisyon yorumlama durumumu göz önüne getirdiğimde ilk aklıma gelenler bunlar oldu.

İşte bu…En baştan yapılması gerekiyordu.Hatta osainin pozisyonunu falanda yazmak gerekiyor..Güzel bir çalışmayla atlanan pozisyonlarda bulunup hepsini görüntülü paylaşmak lazım.
Diğer yönetici açıklamaları falan faso fiso.Bu en büyük açıklama olur..
En sonda birazcık utanma duygusu olacak tarzı bir iki cümleyle finiş yapacaksın..
Algılarını çöpe atacaksın..Takip etmeyen diğer insanlarda herşeyi görecek.

Hep söylerim abi her takımın lehine alehine bir eksik bir fazla hatalar oluyor.Heleki anadolu takımlarının hakkı yeniyor yorumları falan külliyen yalan.Anadolu maçlarında neler oluyor neler..totalde baktığınızda belkide bize göre çoğu anadolu takımın lehine daha çok kararlar çıkmıştır.

Ama bu şikecilerin alehine 2 karar çıkıyorsa lehine 10 karar çıkıyor.
Bu ne bizde ne bjkde nede tsde böyle değil.

İşte bu kararları videolu şekilde basın toplamtısında açıklamalıyız..
Şerefsiz Tff mhk var kayııtlarını açıklamış açıklamamış hiç önemli değil.Hiç geri dönüş bile yapmasınlar..
Önemli olan bu kararları yüzlerine vurmak.Ne halt olduğunu herkes görür.

Sonunda yapmaları gerekeni yapmışlar, 2 senedir bas bas bağırdığımız olay bu. Aslında barkovizyon ile kulübün tek tek göstermesi gerekiyor ama buna da şükür tabi. Burada eksikler o kadar fazla ki, bu sayı 100'ü bulabilirdi. Sivas maçında sadece Sallai'nin pozisyonu istemişler ama Metehan kırmızı kart ve Mertens'e Charisis'in çift daldığı pozisyonlar yok mesela. Verilmeyen onca penaltı falan eklense, veya bu fb'ye verilen onlarca lehte karar yazılsa net 100'ü geçerdi.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt