Kulübümüzün Üzerine Oynanan Bu Kötü Oyunların Ne Zaman Sonu Gelecek ?

Umut Işık

Hocaların Hocası
Daha geçmişe gitmeye gerek yok son bir kaç senedir sürekli aynı hakemler ve sürekli o hakemlerle ilgili yaşanan olaylardan bıktık ve usandık...
1) Halis Özkahya
2) Alper Ulusoy
3) Mete Kalkavan
4) Barış Şimşek
5) Fırat Aydınus
6)...
7)...

Bu liste uzar gider ama bunların olduğu maçlarda hakemlerin mimiklerine dikkat ederseniz anlarsınız bu hakemler bizim kulübümüzün başarılı olmasını haz edemiyorlar. Geçen sene Karabük maçında Alper Ulusoy'un son dakikalarda 2-1 giden maçta uydurma penaltı verip 2-2'ye getirmiş son dakikalarda Maicon'un golüyle zar zor 3 puan almıştık

Geçen sene Sivas deplasmanında maç 1-0 giderken Fırat Aydınus'un dışarda olan pozisyona gidip maçı 2-0'a getirmesiyle puan alma şansımızı bitirmişti

Geçen sene Kasımpaşa deplasmanında harika bir futbol oynarken 1-0 önde götürdüğümüz maçta Serdar'ın topa müdahale etmesine karşı devre sonunda rastgele penaltı çalan Halis Özkahya sayesinde tüm maçın ivmesi rakibe geçmişti

Rakiplerin sürekli sığındığı bir konu geçen sene Alanya deplasmanında ofsayt olan pozisyon'un kamera açısı dolayısıyla saçma sapan savunmalarıyla ofsayt olmadığı hatta Muslera kırmızı ve penaltı olmalıymış bir çok basın, medya kuruluşu sürekli kamera açısının yanıltıcı etkisiyle olan pozisyonda net bir şekilde ifade etmelerini anlayamıyorum. Her seferinde bu hatayı dile getiriyorlar her seferinde hala üzerinde haftalar geçmesine rağmen en ufak olayda bu pozisyon gündeme geliyor.

Halis Özkahya, Fırat Aydınus, Alper Ulusoy vs yukarıda yazdığım hakemlerin maç içinde skora göre mimiklerine dikkat edin rakip öndeyse istediği kadar tutsa da sarı kart göstermez biz öne geçtiğimiz anda da en ufak yavaşlığa sarı kart verirler hatta sarı karttan öte sürekli oyunculara acele etmesi gerektiğini söyleyip dururlar bunu yaparken de yüzlerindeki o sinir ifadesini görebilirsiniz.

VAR sistemi gelince adalet gelecekti aslında sistem net bir şekilde ifade ediyor pozisyonu izleyen milyonlarca insan bile bu pozisyon penaltı değil diyor ama o masa oturan insanların yüreklerinde bir gram iyi niyet yok tam tersi art niyet var. Pozisyon da topa müdahale olduğunu göre göre penaltı kararı veriyor ve bunu milyonlar görüyor normal maç içinde bile VAR olmasa bile topun yön değişimi bariz şekilde gözüküyor önce adama müdahale etse top o şekilde 90 derece yön değiştiremez.

Futbol bilgisi başkadır bu forumdaki bir çok insan şuna eminim ki her hafta 10'larca maç izliyor bir çok pozisyona şahit oluyor Almanya, İngiltere, İspanya vs değişik liglerde bile pozisyonu görünce %90-95 civarında doğru karar verebiliriz. Buradaki ve bir çok spor severlerin futbol bilgisi Hakemlerin üstündedir hele ki VAR sistemi çıktığından beri buradaki her hangi bir kişinin maç temposunda kondisyonu olduğu sürece doğru kararlar vereceğinden de hiç şüphe yok. Buna rağmen ülkemizdeki hakemlerin yaptığı kritik ve ciddi hatalardan sonra 1-2 hafta içinde maç vererek ödüllendiren bir TFF sistemi var bu adamlar senede 400 bin TL'ye yakın para kazanıyorlar aylık neredeyse 30 bin TL'ye denk gelir bu adamlar böylesi yüksek meblağ paralar alırken cezalandırılacaklarına tam tersi ödüllendirme yapılıyor.

Geçen sene VAR sistemine geçmeme kararları vardı nedeni kamera sayısının yetersizliğiydi bugün ki pozisyonu yardımcı hakemin olduğu noktadan neden ters pozisyon kamerasından izleyemiyoruz hani kamera sayıları arttırılacaktı hani bunun için kulüplerden milyon TL para topladılar o zaman bu paralar nerelere gitti kameralar ortalarda yok ? Neden pozisyon incelenirken VAR odasını göstermiyorlar acaba içeri de birileri var mıydı ? Neden böylesi kritik hatalarda hakemlerin ses kayıtlarına ulaşılamıyor ? En azından kararı verirken ne açıdan verdiklerini bilmek bizlerin hakkı değil mi ? Milyonlarca insan doğru dediği konuda yanlış diyorlarsa ve bunu görüntülere bakarak da hala yanlış diyorlarsa neden 6 ay veya 1 yıl hakemlikten men edilmiyorlar ?

Hakemler adil olmalıdır bile bile hata yapan kim olursa olsun görevi elinden alınıp bir daha verilmelidir ufak hatalara hiçbir lafımız yok zaten o zaman bile futbol dünyası 2'ye bölünebiliyor ama böylesi bir pozisyonda fenerlisi, beşiktaşlısı, trabzonlusu, medyası, basını, yorumcusu ya da her hangi bir spor sever bile penaltı değil diyorsa ciddi bir sorun vardır bu adamlar sonuna kadar emek verip günde 8-10 saat çalışan askeri ücret alan insanların uzun yıllarca çalışıp kazanacağı parayı 1 sezonda kazanıyorlar yanlış kararlarla bir çok takım taraftarını gece yarıları uykusuz bırakıp en zevk aldığı futboldan soğutuyorlarsa diyecek bir şey yok... Yazıklar olsun...

Günlerce maçı beklemiş tüm heyecanıyla maça gitmiş bir çocuğun umutlarını kırıyorlar bu çocuk 1 hafta boyunca bu pozisyonun şokuyla zaman geçirecek aynı şekilde bizlerde böyle olacağız hiç mi yürekleri vicdanları sızlamıyor hiç mi yürek ve vicdan yok...
DsuZOpqXgAIR_2j.jpg

once su hatayi duzelteyim , cok goruyorum , askeri ucret diye bir sey yoktur , dogrusu en az manasina gelen "asgari ucrettir"

hakemlerin ipin ucunu kacirdigi ve guven duygusunun dibe vurduguna katiliyorum , fakat bizde oyle en ufak hataya lafimiz yok durumu da yok acikcasi ,tac bile gorulmese ortaligi yakip yikiyoruz ... tabi bu tutumumuz hakemleri aklamaz

cocuga gelince , futbolun fitratinda hakem yuzunden de , sanssizliktan da ,kendi hatalarindan da kaybetmek ve uzulmek vardir , olaya sogukkanli bakabilmektir o cocuga asilanmasi gereken sey

ornegin ben biliyorsunuz kalkip istanbuldan portekize gidiyorum mac icin , zaman, para, efor harciyorum, maci haketmedigimiz sekilde kaybediyoruz, 15 dk sonra kakara kikiri ...

futbola bu sekilde bakmak gerekir , dunyanin cok kucuk bir cografyasinda bu tutum var , ve yanlisa goturen bir tutum bu

bence ilk önce oynadigimiz futbolu düzeltelim

once su hatayi duzelteyim , cok goruyorum , askeri ucret diye bir sey yoktur , dogrusu en az manasina gelen "asgari ucrettir"

hakemlerin ipin ucunu kacirdigi ve guven duygusunun dibe vurduguna katiliyorum , fakat bizde oyle en ufak hataya lafimiz yok durumu da yok acikcasi ,tac bile gorulmese ortaligi yakip yikiyoruz ... tabi bu tutumumuz hakemleri aklamaz

cocuga gelince , futbolun fitratinda hakem yuzunden de , sanssizliktan da ,kendi hatalarindan da kaybetmek ve uzulmek vardir , olaya sogukkanli bakabilmektir o cocuga asilanmasi gereken sey

ornegin ben biliyorsunuz kalkip istanbuldan portekize gidiyorum mac icin , zaman, para, efor harciyorum, maci haketmedigimiz sekilde kaybediyoruz, 15 dk sonra kakara kikiri ...

futbola bu sekilde bakmak gerekir , dunyanin cok kucuk bir cografyasinda bu tutum var , ve yanlisa goturen bir tutum bu

Başkaları adına bilemem ama kendi adıma konuşmak gerekirse hafta boyunca ne tat kaldı ne de tuz ne zaman tv'de bir kanal da sporla ilgili bir şey görsem aklıma direk saçma sapan verilen penaltı gelecek ve moralim bozulacak bu kolay kolay da geçmez sene sonuna kadar sürekli insanın bir köşesinde giden 2 puanın üzüntüsü olacak. Acaba bu 2 puan olsaydı ne olurdu diye geçip gidemeyecek takılı kalacak.

Futbol da üzülmekte var sevinmekte ama galip gelinecek bir maçta hakemin anlamsızca penaltı vermesiyle giden 2 puan normal puan kaybı üzüntüsünün de üstüne çıkar hatta limitleri zorlar

Futbol ayrıca bir tutkudur kişiden kişiye farklılık gösterir tutku şiddette dönüşmediği sürecede gayet güzel bir şeydir futbol kimisinin gecesi ve gündüzüdür kimisinin de sadece maç saatidir. Yenilgiden sonra kimse kusura bakmasında gülüp eğlenecek düzeye çıkamam

bence ilk önce oynadigimiz futbolu düzeltelim
Futbol konusunda diyecek bir şey yok sonuna kadar katılıyorum sakatlıkların payını da atlamamak lazım ama bunca olumsuzluğa rağmen kötü futbol oynuyorsak da 3 puan çok kritikti hele ki cezalılar ve sakatların durumunu düşünürsek iyi futboldan öte kötü de oynayıp 3 puan almalıydık. Tabi hakem müsaade etmedi.

Hakemler adil olmalıdır bile bile hata yapan kim olursa olsun görevi elinden alınıp bir daha verilmelidir ufak hatalara hiçbir lafımız yok zaten o zaman bile futbol dünyası 2'ye bölünebiliyor ama böylesi bir pozisyonda fenerlisi, beşiktaşlısı, trabzonlusu, medyası, basını, yorumcusu ya da her hangi bir spor sever bile penaltı değil diyorsa ciddi bir sorun vardır bu adamlar sonuna kadar emek verip günde 8-10 saat çalışan askeri ücret alan insanların uzun yıllarca çalışıp kazanacağı parayı 1 sezonda kazanıyorlar yanlış kararlarla bir çok takım taraftarını gece yarıları uykusuz bırakıp en zevk aldığı futboldan soğutuyorlarsa diyecek bir şey yok... Yazıklar olsun...

Günlerce maçı beklemiş tüm heyecanıyla maça gitmiş bir çocuğun umutlarını kırıyorlar bu çocuk 1 hafta boyunca bu pozisyonun şokuyla zaman geçirecek aynı şekilde bizlerde böyle olacağız hiç mi yürekleri vicdanları sızlamıyor hiç mi yürek ve vicdan yok...
DsuZOpqXgAIR_2j.jpg
Bunu bu çocuğa yaşatanların Allah belasını versin
Saat 3 ve ben de göz yaşı döküyorum

Başkaları adına bilemem ama kendi adıma konuşmak gerekirse hafta boyunca ne tat kaldı ne de tuz ne zaman tv'de bir kanal da sporla ilgili bir şey görsem aklıma direk saçma sapan verilen penaltı gelecek ve moralim bozulacak bu kolay kolay da geçmez sene sonuna kadar sürekli insanın bir köşesinde giden 2 puanın üzüntüsü olacak. Acaba bu 2 puan olsaydı ne olurdu diye geçip gidemeyecek takılı kalacak.

Futbol da üzülmekte var sevinmekte ama galip gelinecek bir maçta hakemin anlamsızca penaltı vermesiyle giden 2 puan normal puan kaybı üzüntüsünün de üstüne çıkar hatta limitleri zorlar

Futbol ayrıca bir tutkudur kişiden kişiye farklılık gösterir tutku şiddette dönüşmediği sürecede gayet güzel bir şeydir futbol kimisinin gecesi ve gündüzüdür kimisinin de sadece maç saatidir. Yenilgiden sonra kimse kusura bakmasında gülüp eğlenecek düzeye çıkamam

bundan 12 sene evvel yine bir ic saha konya macinda benzer bir dakikada beraberlige yakalanmistik

2006/2007 Galatasaray-Konyaspor dakika 90 gol Ufuk Ateş tr.beinsports.com

Gol olunca aklima hemen bu pozisyon gelmisti , cunku 12 sene evvel ben de bugunkune nazaran daha fazla reaksiyon gosteren biriydim , sonra baktim ki amannn bos isler , saldim gitti

bundan 12 sene evvel yine bir ic saha konya macinda benzer bir dakikada beraberlige yakalanmistik

2006/2007 Galatasaray-Konyaspor dakika 90 gol Ufuk Ateş tr.beinsports.com

Gol olunca aklima hemen bu pozisyon gelmisti , cunku 12 sene evvel ben de bugunkune nazaran daha fazla reaksiyon gosteren biriydim , sonra baktim ki amannn bos isler , saldim gitti
Böylesi bir gol sonrası sadece yenilen gol üzüntüsü oluyor tabi ki son dakikalarda yenilen goller her zaman üzücü oluyor ama bugün yenilen gol haksız bir gol tam anlamıyla duyguları alt üst eden ve üzüntüyü daha fazla katlayan bir gol üzerine VAR sisteminin de bu pozisyona tüm ülke penaltı değil diyip penaltıyı onaylıyorsa bu üzüntü en üst seviyeye çıkar

Onun icin diyorum , var in gelme amacina aykiri hareket ediyorlar , mesela cuneyt bir yorum yapmisti , bariz gol sansi dany garry pozisyonunda

Orada izleyip kararinda israr etti , kimse var hakemini sorguladi mi ?

Var protokolunde de yanlis var . Supheli kararlarda karismayin diye garip bir madde var ogretilerde . Ama neye gore supheli ? O zaman isla muslera da supheli ? Ki evet oyle , gittin var a , neden supheli ama firat kararini verdi karismayalim demedin ?

Oradaki uygulama dogruydu , penaltiyi tartismiyorum , ama uygulama dogruydu

Burada da eger gocek yeniden izlese idi yine bu kadar sorun olmazdi

Mesela akla su geliyor , eger gocek penalti calmasa , var hakemleri izlemeye gonderirler miydi ? 99% umuz buna evet der , guveni sarsan da bu

Var sistemi olmasa bu kadar etkilemezdi beni ama hem son dakikada olması hem tekrar izlenmemesi yaşadığım duyguyu 30 yıldır hiç bir maçta yaşamadım. Herkese herşeye sövesim var evden dışarı çıksam kesin kavga ederim futbolun f sini duymak istemiyorum çok çok kötü bir ahval

SM-C5010 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

1543051143801.webp

dün akşam vadiye dönerken herkes üzgün ve öfkeli söyleniyordu.

havaray'da yüksek sesle "vermeseydiniz oy kardeşim dedim , vermeseydiniz ağlamayın.Babam atamadı federasyonu !"

tek kelimeyi bırakın , çıt çıkmadı.

size müstehak !

Alper Ulusoy'un hakemliği bitirilmelidir daha önce ki yıllarda da yazmıştım yine yazıyorum bu adamın içinde Galatasaray nefreti var

sahada hakemleride yenecek oyunu oynadığımız zaman. 10 kişi değil 9 kişi de kalsak oyun kontrolünü verdirmemeliyiz hiçbir anadolu takımına. kontra yersin ayrı ama geriye çekilmek topu korner noktasında ezmeye başladığımız an puanı kaybetmiştik.

Top oynatabilecek adamın adına bakmadan arkasında durulduğu zaman.

Geri
Üst Alt