Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil: "Bakanlık ve Federasyondan maddi yardım bekliyoruz"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil: "21 takımlı bir lig oynayacağız. 21 takımla olmasının takımlara yarattığı gelir kaybıyla ilgili olarak bakanlık ve federasyondan yardım bekliyoruz."

Sepil: "Lisans konusunda 6 takımın lisans şartnamesinin uygulamasıyla ilgili endişeleri vardı. Bu konu geçtiğimiz gün yapılan toplantıda konuşuldu. Kulüplerin değişik talepleri var. Bu talepleri ayrı ayrı tüm kulüplere gönderip imzaya açacağız."

Sepil: "Nihai karar federasyondur. Federasyon bu konuda kararını verecektir."

Mehmet Sepil: Rezerv ligin kulüpler için çok çok önemli olduğunu tartıştık. 21 kulübün ortak kararıyla, bunun çok hızlı olarak hayata geçirilmesini federasyondan yazıyla bir kez daha talep edeceğiz.

Mehmet Sepil: Kulüp bütçeleri için en önemli gelirlerden biri yayıncı kuruluştur. Yayıncı kuruluşla görüşmeler devam ediyor. Federasyondan bu görüşmelerin hızlandırılmasını talep edeceğiz.

Mehmet Sepil: Lig çok çabuk başlıyor. Oturup yeni bir başkan seçmemiz için yeterli zamanımız yoktu. Kulüplerin de fikriyle şimdilik göreve devam etme kararı aldık.

Mehmet Sepil: Kasımpaşa örneğinde borcu olmayan bir kulüp, oyuncu transfer etmiş. Bunu limite yansıtamamış. Kurallar hep borçları düşünerek yazılmış. Teknik konular var. Bunları tek tek imzaya açacağız.

Sepil: "Yabancı konusunda ise şimdilik 1 yıl erteledik ama bu konuyu iyice irdeleyelim hatta şimdiden detaylı bir şekilde çalışmalara başlamasını ve tüm paydaşlarla tartışılıp ve bir daha değişmeyecek şekilde bir kuralın belirlenmesini talep edeceğiz."

Ne karar alırlarsa alsınlar. Kabul etmemek gerekiyor. Biz nasıl kurala uyuyorsak hepiniz uyacaksınız.

Devlet (Bakanlik) bunlara maddi yardim verirse onlarin da Allah belasini versin derim. Hem 21 takimli lig iste sonra para istiyoruz deyin bi de utanmadan. Ulkede o kadar zarara ugramis ve fakir olan insan dururken gitsinler onlara yardim etsinler.

Mehmet Sepil: Bize ne federasyondan, ne 1. Lig Kulüpler Birliği'nden Adana Demirspor için gelen bir talep yok.

Ahmet Ağaoğlu: Bu transfer döneminde çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Yazılana göre bizim Novak'a verdiğimiz para 700 bin euro'ymuş, 900 bin vermişiz kabul etmemiş. Doğrusunu söyleyelim o zaman. 850 bin euro veriyorduk, 1.25 milyon euro teklif ettik, kabul etmedi.

Kardeşim adama demezler mi siz istemediniz mi 21 takımı ? Şimdi ne diye tatava yapıyorsunuz? Hadi TFF ye zorla imzalattın esnettirdin limitleri , uefaya ne diyeceksin ? Onlara siyasi baskı yapabilecek misin? Anca günü kurtarmayı düşünün .Bundan 2 yıl sonra Uefa Türkiyeden 6-7 takıma yasak getirince lig sonuncusu mu bizi temsil edecek avrupada?

Limit işini kaldıramazlar uefa konulmasını istedi kendi verecekleri bir karar değil

Devletimiz futbolumuza,kulüplerimize ve federasyonumuza gereken desteğini esirgemeyecektir diye umut ediyorum.

Küme düşmenin kaldırılmasına karşı sus payı olarak yabancı sınırı işini ertelediler ama kulüpler çok gelir kaybetti...

Allah versin. Futboldan daha onemli seyler var devletin bakmasi gereken. Virus olsa da olmasa da bu yardimlari her sene istiyorsunuz.

Geri
Üst Alt